Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sky Park va instala parcări pentru biciclete în parkingurile Clujului

Un proiect pilot  realizat de compania Sky Park Systems, în valoare de 190.400 de lei, vizează instalarea de 96 de locuri moderne pentru biciclete în parkingurile publice Primăverii și Băișoara.

“Direcția primăriei în ceea ce privește mobilitatea este una clară: promovarea și încurajarea utilizării în oraș a oricărui mijloc de transport nepoluant. Urmărim creșterea calității spațiului public pentru cei care aleg alternative la transportul cu mașina personală, pentru bicicliști și pietoni.

În urma procesului de bugetare participativă a fost implementat proiectul „Parcări de biciclete sigure”, constând în construirea unor structuri pentru biciclete care să permită parcarea lor într-un loc amenajat la standarde moderne și supravegheat.

Inițiativa propusă și selectată de cetățeni prin procesul de bugetare participativă s-a materializat într-un proiect pilot ce include două astfel de parcări speciale pentru biciclete, în parkingurile Primăverii și Băișoara.

Am verificat parcarea din Mănăștur, unde am testat noul sistem pentru biciclete, care este unul simplu: cetățeanul are acces în adăpost pe bază de cartelă sau cod; rastelurile mobile pentru biciclete sunt acționate manual, cu minim de efort. Pentru siguranță, adăpostul este supravegheat video”, a precizat primarul Emil Boc.

Cererile pentru locurile de parcare pentru biciclete vor fi depuse și repartizate după recepția finală a rastelurilor pentru biciclete și aprobarea în Consiliul Local a regulamentului de atribuire (lunile mai-iunie).

Proiectele noi ale municipalității vor avea implicit facilități și locuri de parcare pentru biciclete. Parkingurile în curs de realizare Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9 au prevăzute astfel de amenajări moderne pentru parcarea bicicletelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul mall al Zalăului revine la viață

Articolul următor

Buget de 43 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri. Programul începe în iulie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share