Educatie Timiș

Universitatea de Vest Timişoara mută complet procesul de admitere pentru noul an universitar în mediul online

Universitatea de Vest Timişoara trece integral la admiterea exclusiv online.  După ce toate procesele educative au fost migrate în semestrul al doilea din acest an universitar spre formatul online, dar și după ce a fost inițiată și organizarea Ceremoniei Digitale de Absolvire 2020, care va fi difuzată live streaming în 18 iulie, în această săptămână au fost elaborate procedurile necesare admiterii online, într-o formă structurată, care va cuprinde toate etapele admiterii.

Aceasta este o premieră în sine, anunţă cei de la UVT, se va trece în format exclusiv online în ceea ce priveşte procesul admiterii din această vară. Pentru a veni în sprijinul siguranței candidaților, pentru a respecta normele de sănătate publică recomandate și pentru a valorifica epoca digitalizării în care trăim, procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara a fost simplificat și modelat digital, pentru desfășurare exclusiv în online.

Candidații se vor putea înscrie pe o platformă digitală, accesibilă la adresa web https://admitere.uvt.ro/, unde vor completa date personale, vor încărca documentele justificative și își vor exprima opțiunile pentru programele de studii universitare pe care doresc să le parcurgă. Tot acolo vor și confirma locul, în cazul în care sunt admiși, și vor accepta condițiile contractului de studii, nefiind nevoie să se prezinte fizic la sediile Universității de Vest din Timișoara în această vară. Până la începutul anului universitar 2020-2021, fiecare candidat va trebui să prezinte și în original documentele încărcate pe platforma de admitere, pentru certificarea acestora de către responsabilii procesului de admitere, dar ulterior acestui proces.

Chiar dacă, inițial, pentru procesul de admitere la toate programele de studii universitare de licență erau programate probe scrise de evaluare (sau de testare a aptitudinilor artistice sau sportive), având în vedere restricțiile impuse de pandemia Covid-19, pentru a garanta atât siguranța candidaților cât și respectarea normelor de sănătate publică, dar și pentru a asigura un proces de admitere echitabil, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a decis ca în anul 2020 procesul de admitere la studiile universitare de licență să se desfășoare ținându-se cont exclusiv de rezultatele la examenul de Bacalaureat (media generală și notele obținute la probele scrise), după formule de calcul stabilite prin metodologiile specifice privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere ale fiecăreia dintre cele 11 facultăți ale universității.

În premieră pentru UVT, începând de astăzi, candidații se pot preînscrie, accesând platforma de admitere și intrând în contact cu echipa UVT. Procesul de înscriere se poate finaliza în momentul în care candidatul intră în posesia diplomei de Bacalaureat – pentru înscrierea la un program de studii de licență -, respectiv a diplomei de licență (pentru înscrierea la studiile universitare de masterat).

„Prin intermediul acestui suport online am integrat toate procedurile necesare acestei sesiuni de admitere, din vara 2020, când suntem în fața unei noi premiere la UVT, semnificativă pentru procesul de transformare în universitate online: transferul tuturor etapelor admiterii în regim exclusiv online. Îi așteptăm pe toți tinerii talentați să se informeze despre programele pentru care organizăm admiterea în această vară, numărând peste 170 de specializări, pe toate cele trei cicluri educaționale, licență, master și doctorat”, conform rectorului UVT,  Marilen Pirtea.

Related posts

Sistemul de învăţământ online al Universităţii de Vest Timişoara funcţionează cu succes

Robert Bloancă

Cadrele didactice din Bihor, cele mai active la cursul „Profesor în Online”

Traian Dan

AHK avertizează că România poate pierde investiții

Ligia Voro

TM | Timișoara – Capitala Vinului din 2004

Clinica Dental Experts Timișoara, fondată de familia de medici Bratu – 10 ani de performanță de vârf

redactia

Masterat Bosch la Universitatea Babeș Bolyai

Nora Dumitrescu

TM | Un nou proiect livrat cu succes de catre OPTIM PM

Transilvania Business

Industria HoReCa din Timişoara a pierdut 90% din activitate. Se solicită sprijin de la stat pentru protecţie

Robert Bloancă

Evoluţia fnanţărilor europene şi a bugetului comunitar, dezbătute de public la Timişoara, cu oficialii Comisiei Europene

Robert Bloancă

Timișoara găzduiește Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie, ediția a XVII-a

Stefana Muresan

Tarom introduce cursele Timișoara-Iași, din vară Timișoara – Cluj

Stefana Muresan

Elvețienii de la Holcim vor finanța spitale din Transilvania și Banat

Nora Dumitrescu

Totul despre învățământul profesional și tehnic din România pe meserii.ro

Traian Dan

Timișoara vrea SF pentru metrou

Stefana Muresan

Timișoara: Au fost plantați primii 350 de arbori în cel mai mare parc suspendat din ţară

Stefana Muresan

Școală de 5 milioane de euro în fostele unități militare de la Giroc, cu bani europeni

redactia

Grupul Cramele Recaș a cumpărat acțiuni la o firmă vinicolă înființată de investitori italieni

Stefana Muresan

TM | UVT, parte al celui mai mare proiect de colaborare internațională din istoria științei

Prima ediție a Made in Romania s-a încheiat. Transilvania și Banat reprezentate la vârf

Ligia Voro

CNAIR semnează, la un an de zile de la stabilirea constructorului, contractul pentru supervizarea proiectului centurii sud a Timişoarei

Robert Bloancă

Centura de Sud a Timișoarei are castigator. Lucrările încep în 2019

Stefana Muresan

Camera de Comerţ Timiş face listă cu cerinţe pentru autorităţile naţionale, în numele mediului de afaceri local

Robert Bloancă

Holcim a contribuit la dotarea școlilor din zona Aleșd cu 110.000 euro

Traian Dan

Încasările Primăriei Timişoara au scăzut drastic în luna martie

Robert Bloancă

Leave a Comment