Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Vest Timişoara mută complet procesul de admitere pentru noul an universitar în mediul online

Universitatea de Vest Timişoara trece integral la admiterea exclusiv online.  După ce toate procesele educative au fost migrate în semestrul al doilea din acest an universitar spre formatul online, dar și după ce a fost inițiată și organizarea Ceremoniei Digitale de Absolvire 2020, care va fi difuzată live streaming în 18 iulie, în această săptămână au fost elaborate procedurile necesare admiterii online, într-o formă structurată, care va cuprinde toate etapele admiterii.

Aceasta este o premieră în sine, anunţă cei de la UVT, se va trece în format exclusiv online în ceea ce priveşte procesul admiterii din această vară. Pentru a veni în sprijinul siguranței candidaților, pentru a respecta normele de sănătate publică recomandate și pentru a valorifica epoca digitalizării în care trăim, procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara a fost simplificat și modelat digital, pentru desfășurare exclusiv în online.

Candidații se vor putea înscrie pe o platformă digitală, accesibilă la adresa web https://admitere.uvt.ro/, unde vor completa date personale, vor încărca documentele justificative și își vor exprima opțiunile pentru programele de studii universitare pe care doresc să le parcurgă. Tot acolo vor și confirma locul, în cazul în care sunt admiși, și vor accepta condițiile contractului de studii, nefiind nevoie să se prezinte fizic la sediile Universității de Vest din Timișoara în această vară. Până la începutul anului universitar 2020-2021, fiecare candidat va trebui să prezinte și în original documentele încărcate pe platforma de admitere, pentru certificarea acestora de către responsabilii procesului de admitere, dar ulterior acestui proces.

Chiar dacă, inițial, pentru procesul de admitere la toate programele de studii universitare de licență erau programate probe scrise de evaluare (sau de testare a aptitudinilor artistice sau sportive), având în vedere restricțiile impuse de pandemia Covid-19, pentru a garanta atât siguranța candidaților cât și respectarea normelor de sănătate publică, dar și pentru a asigura un proces de admitere echitabil, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a decis ca în anul 2020 procesul de admitere la studiile universitare de licență să se desfășoare ținându-se cont exclusiv de rezultatele la examenul de Bacalaureat (media generală și notele obținute la probele scrise), după formule de calcul stabilite prin metodologiile specifice privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere ale fiecăreia dintre cele 11 facultăți ale universității.

În premieră pentru UVT, începând de astăzi, candidații se pot preînscrie, accesând platforma de admitere și intrând în contact cu echipa UVT. Procesul de înscriere se poate finaliza în momentul în care candidatul intră în posesia diplomei de Bacalaureat – pentru înscrierea la un program de studii de licență -, respectiv a diplomei de licență (pentru înscrierea la studiile universitare de masterat).

„Prin intermediul acestui suport online am integrat toate procedurile necesare acestei sesiuni de admitere, din vara 2020, când suntem în fața unei noi premiere la UVT, semnificativă pentru procesul de transformare în universitate online: transferul tuturor etapelor admiterii în regim exclusiv online. Îi așteptăm pe toți tinerii talentați să se informeze despre programele pentru care organizăm admiterea în această vară, numărând peste 170 de specializări, pe toate cele trei cicluri educaționale, licență, master și doctorat”, conform rectorului UVT,  Marilen Pirtea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încasările Primăriei Timişoara au scăzut drastic în luna martie

Articolul următor

Zilele Carierei, proiectul destinat absolvenţilor şi studenţilor Universităţii Politehnica Timişoara, se mută în mediul online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share