Educatie Timiș

Universitatea de Vest Timişoara mută complet procesul de admitere pentru noul an universitar în mediul online

Universitatea de Vest Timişoara trece integral la admiterea exclusiv online.  După ce toate procesele educative au fost migrate în semestrul al doilea din acest an universitar spre formatul online, dar și după ce a fost inițiată și organizarea Ceremoniei Digitale de Absolvire 2020, care va fi difuzată live streaming în 18 iulie, în această săptămână au fost elaborate procedurile necesare admiterii online, într-o formă structurată, care va cuprinde toate etapele admiterii.

Aceasta este o premieră în sine, anunţă cei de la UVT, se va trece în format exclusiv online în ceea ce priveşte procesul admiterii din această vară. Pentru a veni în sprijinul siguranței candidaților, pentru a respecta normele de sănătate publică recomandate și pentru a valorifica epoca digitalizării în care trăim, procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara a fost simplificat și modelat digital, pentru desfășurare exclusiv în online.

Candidații se vor putea înscrie pe o platformă digitală, accesibilă la adresa web https://admitere.uvt.ro/, unde vor completa date personale, vor încărca documentele justificative și își vor exprima opțiunile pentru programele de studii universitare pe care doresc să le parcurgă. Tot acolo vor și confirma locul, în cazul în care sunt admiși, și vor accepta condițiile contractului de studii, nefiind nevoie să se prezinte fizic la sediile Universității de Vest din Timișoara în această vară. Până la începutul anului universitar 2020-2021, fiecare candidat va trebui să prezinte și în original documentele încărcate pe platforma de admitere, pentru certificarea acestora de către responsabilii procesului de admitere, dar ulterior acestui proces.

Chiar dacă, inițial, pentru procesul de admitere la toate programele de studii universitare de licență erau programate probe scrise de evaluare (sau de testare a aptitudinilor artistice sau sportive), având în vedere restricțiile impuse de pandemia Covid-19, pentru a garanta atât siguranța candidaților cât și respectarea normelor de sănătate publică, dar și pentru a asigura un proces de admitere echitabil, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a decis ca în anul 2020 procesul de admitere la studiile universitare de licență să se desfășoare ținându-se cont exclusiv de rezultatele la examenul de Bacalaureat (media generală și notele obținute la probele scrise), după formule de calcul stabilite prin metodologiile specifice privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere ale fiecăreia dintre cele 11 facultăți ale universității.

În premieră pentru UVT, începând de astăzi, candidații se pot preînscrie, accesând platforma de admitere și intrând în contact cu echipa UVT. Procesul de înscriere se poate finaliza în momentul în care candidatul intră în posesia diplomei de Bacalaureat – pentru înscrierea la un program de studii de licență -, respectiv a diplomei de licență (pentru înscrierea la studiile universitare de masterat).

„Prin intermediul acestui suport online am integrat toate procedurile necesare acestei sesiuni de admitere, din vara 2020, când suntem în fața unei noi premiere la UVT, semnificativă pentru procesul de transformare în universitate online: transferul tuturor etapelor admiterii în regim exclusiv online. Îi așteptăm pe toți tinerii talentați să se informeze despre programele pentru care organizăm admiterea în această vară, numărând peste 170 de specializări, pe toate cele trei cicluri educaționale, licență, master și doctorat”, conform rectorului UVT,  Marilen Pirtea.

Related posts

Continuă investiţiile pentru crearea unei centuri alternative de ocolire a Timşoarei

Robert Bloancă

Google, primul Atelier Digital din România la Facultatea de Management în Producție și Transporturi Timișoara

Stefana Muresan

Zborurile spre Bucureşti şi Munchen sunt cele mai căutate, la început de an, pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Robert Bloancă

Lărgirea drumului Timișoara – Moșnița Nouă a depășit o barieră birocratică majoră. Urmează licitația pentru execuție

redactia

Delgaz Grid investește în acest an 5 milioane de lei în tehnologie modernă

Traian Dan

Firmele care sprijină învățământul dual beneficiază de facilități fiscale

Traian Dan

Inginerii absolvenți ai Universității Politehnica Timișoara au un loc de muncă asigurat. Cea mai mare parte rămân să lucreze în oraș

Robert Bloancă

Zece firme din Regiunea Vest primesc 12 milioane de lei prin Programul Operaţional Regional

Robert Bloancă

Primăria Timişoara vrea un credit de 214 milioane de lei; jumătate din sumă, pentru construirea unui pasaj subteran

redactia

TM | UVT, parte al celui mai mare proiect de colaborare internațională din istoria științei

Iulius începe lucrările la cea mai înaltă clădire de birouri din România

Stefana Muresan

Un specialist din cadrul ADR Vest a fost numit secretar de stat, la Ministerul Fondurilor Europene

Robert Bloancă

O platformă online lansată pe pandemie pentru a ajuta producătorii agricoli locali din zona Timişoarei a atras o sută de mii de vizitatori

Robert Bloancă

Timișoara: Euro Sticks Group preia Knauf din Germania

Stefana Muresan

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca finalizează anul pe prima poziție în țară în cel mai recent clasament mondial al universităților

Ion Surdu

Timișul insistă pentru realizarea autostrăzii Timișoara – Belgrad

Robert Bloancă

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

redactia

Contract de finanțare prin POR în valoare de 5,7 mil. lei, semnat de ADR Vest

redactia

Studenții pot să-și deschidă o afacere. Statul le dă până la 100.000 de euro

Traian Dan

Primăria Timișoara vizează realizarea celui mai mare pasaj subteran din oraș, investiție de peste 30 mil. euro

Stefana Muresan

Salariul mediu creşte şi în vreme de pandemie în Timiş

Robert Bloancă

Aeroportul Internaţional Timişoara a trecut la orarul de iarnă. Sunt curse noi spre Bucureşti şi Stuttgart

Robert Bloancă

Ambasadorul Irlandei, interesat de mediul de afaceri din Timis

Stefana Muresan

Două multinaționale, Werzalit și Honeywell Lifesafety, planuri de extindere la Lugoj

Stefana Muresan

Leave a Comment