Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un nou tren cu peste o sută de asistenţi sociali români a plecat de la Timişoara spre Austria

A doua garnitură de tren cu persoane care vor presta servicii sociale pentru bătrânii din Austria a plecat, miecuri seara, cu destinaţia Viena. De această dată, la bord s-au aflat 104 persoane. Trenul special „înfiinţat” de CFR Călători şi OBB a adus marţi dimineaţa în România 40 de asemenea asistenţi, aceştia şi-au încheiat stagiul şi au plecat spre casă, ei provenind din mai multe judeţe ale ţării. Garnitura de tren specială, care face legătura între Timişoara şi Viena, are zece vagoane cuşetă, câte cinci româneşti şi cinci austriece.

La primul transport au părăsit România 74 de persoane. După nouă ore de drum prin Ungaria au ajuns la destinaţie, fiind carantinaţi într-un hotel şi supuşi testului pentru coronavirus. Dacă nu sunt infectaţi vor merge la persoanele cu care au contract.

Miercuri seara alte 104 persoane au plecat la bordul unui tren special către Viena. Acestea provin din 13 judeţe, inclusiv din Timiş, majoritatea având contract cu o agenţie de specialitate sau direct cu familiile und evor lucra. La bordul trenului s-au urcat după cei de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş va verifica starea de sănătate a pasagerilor. De asemenea, cei de la ITM au verificat documentele persoanelor, dacă aceştia au sau nu contracte de muncă.

Toți călătorii trebuie să poarte mască de protecție la urcarea și coborârea din tren și pe durata călătoriei, și se recomandă utilizarea mănușilor de unică folosință. Pentru îmbarcarea și debarcarea călătorilor au fost asigurate culoare special amenajate pentru accesul, respectiv părăsirea organizată a incintei stației de cale ferată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul FirstFarms A/S a decis să iasă din afacerile agricole din vestul României şi îşi vinde terenurile pentru 11 milioane de euro

Articolul următor

Ediția de primăvară a Târgului de Cariere Oradea se va desfășura online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share