Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul FirstFarms A/S a decis să iasă din afacerile agricole din vestul României şi îşi vinde terenurile pentru 11 milioane de euro

Unul dintre principalii investitori străini din domeniul agricol din zona de vest a României, cu afaceri mai ales în Timiş, danezii de la FirstFarms A/S, au decis să realizeze ieşirea de pe piaţa din această zonă. Ei au anunţat semnarea unui acord pentru vânzarea a 1.675 de hectare de teren, care reprezentau aproximativ cinci procente din totalul activităţii firmei.

Conform anunţului oficial, postat pe pagina oficială de internet „Grupul FirstFarms A/S a semnat acordul pentru vânzarea a 1.675 de hectare de teren în vestul României. Prețul de vânzare preconizat este de 85 milioane DKK (n.r. aproximativ 11,4 milioane de lei). Se preconizează că vânzarea se va desfășura în tranșe în următoarele 9-12 luni. Profitul vânzării după costurile pentru restructurarea operațiunii din vestul României este de așteptat să afecteze pozitiv rezultatele realizate cu aproximativ 40 milioane DKK (n.r. 5,3 milioane euro). O parte semnificativă a terenului este achiziționată în 2007-2008 și a cultivat în ultimii 5 ani”, se spune în anunţul danezilor.

Compania a pus accentul în această parte a României pe dezvoltarea portofoliului de terenuri agricole deţinute „iar departamentul nu a dat rezultate de exploatare satisfăcătoare în ultimii ani”.

Cifra de afaceri obţinută de companie zona de vest a România reprezintă 5% din cifra de afaceri totală a FirstFarms.

O bună parte din terenurile deţinute de FirstFarms a fost achiziţionat în perioada 2007-2008 și a fost cultivat în ultimii 5 ani.

FirstFarms avea în exploatare în România aproximativ 7.600 de hectare, din care 1400 de hectare sunt luate în arendă, ceea ce reprezintă un sfert din cifra de afaceri totală a grupului. Danezii mai au operaţiuni şi în Slovacia, Cehia și Ungaria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Infrastructura universității sibiene se modernizează: peste 18 milioane lei pentru Ferma didactică Rusciori

Articolul următor

Un nou tren cu peste o sută de asistenţi sociali români a plecat de la Timişoara spre Austria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share