Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strada Bună Ziua din Cluj, modernizată cu 5 milioane de euro

Artera din Cluj-Napoca a fost redată circulației mai devreme decât s-a preconizat inițial, termenul final de execuție fiind luna iulie.

Lucrările au vizat modernizarea și supralărgirea străzii Bună Ziua și amenajarea sensului giratoriu la intersecția străzilor Trifoiului – Fagului – Măceșului – Bună Ziua. Strada are o lungime de 1,1 km, iar valoarea lucrării a fost de 19,7 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, investiția fiind suportată din fonduri de la bugetul local.

“Era o stradă cu două sensuri, fără trotuare, fără spațiu verde, cu stații de autobuz improvizate și cu o canalizare precară. Astăzi este una dintre cele mai moderne străzi, aș putea spune chiar bulevarde din orașul nostru.

Avem trei benzi, două de urcare și una de coborâre, piste de biciclete de 1,5 m pe fiecare sens de mers, șase stații de transport în comun, câte 3 pe fiecare parte, inclusiv stații de transport în comun înierbate, cu toate utilitățile introduse în subteran, cu stații de încărcare pentru mașini electrice, cu sistem modern de colectare a apelor pluviale și tot ceea ce presupune practic confort într-un oraș european.

Felicit echipa de la Regia Autonomă a Domeniului Public care și-a respectat angajamentul de a termina mai repede această stradă. Termenul inițial era luna iulie.

Sperăm să se bucure clujenii de această stradă, inclusiv de cei 64 de arbori cu balot care au fost plantați și care dau aspectul unui cartier așa cum trebuie să fie Bună Ziua. La început, când s-a construit acest cartier, această stradă era doar un fel de centură de ocolire a Clujului, acum a devenit o stradă din interiorul Clujului extrem de importantă”, a precizat primarul Emil Boc.

Pe lângă strada Bună Ziua, la Cluj s-a redat circulației un alt obiectiv important, strada Regele Ferdinand, iar strada Molnar Piuariu intră în faza recepției.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Luni, 18 mai, se redeschid bazarurile din piețele municipiului Oradea

Articolul următor

Echipamente de protecție și biocide de la Superbet pentru Spitalul Clinic CF Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share