Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 190 de milioane de lei pentru investiții în comunitățile locale: o treime din bani ajung în localitățile din Transilvania și Banat

Tribuna

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute semnarea plăților a 293 de obiective de investiții ce au fost realizate în mai multe localități din România.

În total, peste 190 de milioane de lei au fost direcționate către plata facturilor firmelor care au executat lucrări conform condițiilor contractuale. Din acești bani peste 61 de milioane de lei sunt destinați localităților din județele din Transilvania și Banat. La nivel național, cele mai mari sume au fost alocate Consiliului Județean Iași (15 milioane lei) și Consiliului Județean Sibiu (8,3 milioane lei). De asemenea, peste 4,1 milioane lei au primit municipiul Bacău și Consiliul Județean Maramureș. Dintre localitățile rurale, cele mai mari sume au mers către Siliștea (jud. Constanța – 3,4 milioane lei), Giulești (jud. Maramureș – 3,1 milioane lei), iar câte 3 milioane de lei au primit comunele Vânători (jud. Mehedinți) și Victor Vlad Delamarina (jud. Timiș). Șapte localități au primit sume de peste 2 milioane de lei, iar 30 – peste 1 milion de lei.

Potrivit autorităților, de la începutul anului 2020, au fost efectuate plăți în valoare de aproape 2 miliarde de lei pentru proiecte derulate pe PNDL 1 și PNDL 2 în localități din întreaga țară, iar la data semnării – 14 mai – au fost achitate solicitările la plată depuse de UAT-uri până la data de 10 aprilie, după ce au fost verificate de ISC și Corpul de Control.

Situația plăților PNDL efectuate poate fi consultată în acest document.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiecte în valoare de 34 de miliarde de euro, trimise Băncii Europene de Investiții pentru finanțare

Articolul următor

Crișul Shopping Center Oradea și-a deschis porțile pentru cumpărători

Citește si:
Citeste mai mult

Uzinele Chimice Turda devin spațiu verde

Platforma industrială în care funcționau Uzinele Chimice Turda (UCT) va fi transformată în zonă verde de utilitate publică…
Total
0
Share