Analize Hobby/Timp liber Slider Turism Ultimele stiri

87% dintre românii care au răspuns la un sondaj aleg călătoriile în România

- Calatorii 960x582 - 87% dintre românii care au răspuns la un sondaj aleg călătoriile în România

Românii își redescoperă țara cu ocazia epidemiei de coronavirus. Nu mai puțin de 87% dintre cei care au răspuns la un sondaj realizat de LuggageHero – rețeaua de găzduire de bagaje prezentă în 40 de orașe din Europa și America de Nord, alături de AllTravel – blogul românesc de călătorii, vor călători în interiorul țării în acest an.

Studiul arată că 70% dintre europeni vor continua să călătorească în 2020, în creștere cu 23% față de luna trecută.

Cele mai multe țări au început deja să relaxeze restricțiile, iar celelalte analizează deja procedurile pe care le vor putea implementa în curând, iar oamenii sunt dornici să călătorească după atât de mult timp petrecut în case. Aproape jumătate dintre participanți au declarat că ar dori să călătorească în altă țară înainte de luna septembrie dacă nu vor mai exista restricții privind deplasările, în timp ce 26% vor aștepta până anul viitor pentru a face acest lucru – 6% dintre aceștia condiționând plecarea de accesul la un vaccin.

Deși regulile pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului sunt prioritare, se poate observa o creștere a dorinței de a călători în afara țării în 2020. Procentul celor care așteaptă aceste vacanțe este cu 23% mai mare decât rezultatul din luna trecută, ajungând la 70% dintre respondenții europeni. Românii sunt aliniați acestui trend, 69% dintre ei confirmând această dorință.

În perioada mai – septembrie (inclusiv), cel puțin 75% dintre respondenți declară că vor să exploreze țara în care trăiesc, parcurgând cu mașina distanțe mai lungi sau plănuind escapade în orașele preferate. Răspunsurile din România depășesc media europeană, procentul celor care vor să călătorească (și) în interiorul țării în acest an ajungând la 87%.

Mai mult de jumătate dintre europeni vor călători în lunile de vară, dar alți 20% sunt atât de dornici de plimbări încât vor porni la drum în primele 15 zile după ridicarea restricțiilor. În partea opusă, 3% au spus că nu vor să părăsească orașul în care locuiesc până nu vor avea acces la un vaccin, iar un grup similar de 3% va aștepta revenirea economiei.

Chiar dacă ședințele online au devenit obișnuite în ultimele două luni, oamenii încă preferă întâlnirile, mai ales în ceea ce privește mediul de afaceri. Doar 17% dintre europeni au spus că s-au adaptat la eficiența ședințelor la distanță și – contrar așteptărilor – 60% sunt de părere că vor avea cel puțin o călătorie în interes de serviciu până la finalul anului. Dintre respondenții din țara noastră, doar 10% ar prefera ca aceste întâlniri să aibă loc în mediul virtual, sub media europeană.

Mai mult de trei sferturi dintre participanții la studiu au spus că impactul financiar pe care l-a avut pandemia asupra bugetului familial a fost relativ mic, între 0 și 25%. În România doar 64% au reușit să păstreze scăderile de venituri în aceste limite. Totuși, 11% dintre europeni au declarat că în ultimele luni veniturile familiei au scăzut cu mai mult de 50%, în comparație cu 16% dintre participanții români la studiu.

Studiul a fost realizat pe date colectate prin formulare online completate de 1600 de persoane din întreaga lume între 10.05.2020 – 14.05.2020.

Related posts

Al treilea zbor NATO a adus echipamente de protecție medicală din Seul în România. Costurile, acoperite de SUA

Ion Surdu

ADR Centru: Biserica de lemn din Geogel și Capela ”Inima lui Iisus” din Odorheiu Secuiesc – viitoare obiective turistice

Stefana Muresan

Vasile Vita: ”Creștere de 20 % pentru Vitacom în primele luni ale anului”

Ionel Albu

Clujul ia fața Capitalei – centură metropolitană, în lungime de 38 de kilometri

Stefana Muresan

Desant german la Cluj. 11 companii, prezente la primărie

Nora Dumitrescu

Ministrul Tansporturilor: Sunt deschise 13 şantiere, însumând 169 de kilometri de autostradă

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Andreea Esca va transforma o clădire istorică într-un hotel de patru stele, împreună cu un om de afaceri local

Stefana Muresan

Zi fierbinte la ROMGAZ

Ligia Voro

NTT DATA Romania a înregistrat în primele 8 luni ale anului o cifră de afaceri de 43 mil. EUR, în creștere cu 27%

redactia

Grupul Schaeffler în mediul plin de provocări, cu un flux de numerar puternic în 2019

Ligia Voro

Fondatorul Albalact și-a vândut clădirile de birouri din Cluj

Nora Dumitrescu

Sibiu, Alba Iulia și Reșița, gata să intre în Alianța Vestului

redactia

Fabrica de lapte din Dej și-a instalat linii noi de ambalare

Nora Dumitrescu

Noi pachete de senzori Philips Internet of Things, lansate de Signify: 82% din profituri, generate din vânzarea de produse eficiente energetic

Papuc Irina

Fundația Noi Orizonturi lansează cursuri online unice în România pentru profesori și elevi

Nicolae Pop

It’s all about wellbeing

Ionut Oprea

Investiții noi de peste 50 de milioane de euro în Oradea pentru 2020

Traian Dan

Sibiul, destinație culinară recomandată pentru 2019 de National Geographic Traveller

redactia

Compania Jidvei a premiat câștigătorii Festivalului Național de Folclor „Strugurele de aur”

Ligia Voro

Patronii din Maramureș vor să curme evaziunea fiscală și concurența neloială

Nora Dumitrescu

Medici din Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov, intervenţie în premieră pentru Europa de Est

redactia

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Nora Dumitrescu

Ministerul Apelor şi Pădurilor derulează în Bihor lucrări de 1,9 miliarde de lei

redactia

Medisprof din Cluj Napoca se extinde si deschide un nou spital privat destinat tratamentelor oncologice, investiție de peste 12 milioane euro

Stefana Muresan

Leave a Comment