Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție inedită la poalele Tâmpei: doi brașoveni au transformat propria curte în glamping

Doi brașoveni au decis să-și transforme curtea într-un glamping, adică într-un „camping glamuros”. Cu alte cuvinte, au decis să le ofere turiștilor sau locuitorilor din oraș o experiență inedită la poalele munților Tâmpa, iar pentru aceasta au investit 30.000 de euro.

„Acum cinci ani eram în staţiunea Voineasa împreună cu familia şi, văzând o tabără de corturi, ne-am dat seama că în Braşov, curtea noastră are toate calităţile ca să fie transformată într-un camping minunat“, povestește Kinga Kelemen pentru bizbrasov.ro, care alături de soţul ei Janos Kelemen au pus bazele proiectului de glamping Dragonfly Gardens. Deşi la început ideea era de a primi turişti care veneau cu cortul propriu, mai târziu cei doi antreprenori şi-au dat seama că foarte puţini urbani au ce le trebuie pentru traiul în natură.

„Atunci ne-am gândit să oferim noi corturile spre închiriere, dar mai lipsea ceva pentru a oferi o experienţă inedită cu adevărat. Şi aşa ne-a venit ideea glampingului. Glamping-ul (glamorous camping) ia tot ce e fain şi frumos din experienţa campingului şi elimină părţile mai puţin dorite. Practic, dormi într-un cort spaţios, într-un pat confortabil şi ai electricitate“, mai spune Kinga pentru sursa citată.

Dragonfly Glamping a avut la început patru corturi, primul fiind listat pe platforma Airbnb și fiind rezervat aproape imediat de două tinere din București.

Fiecare cort este amplasat pe o platformă din lemn şi are propria terasă cu o masă, scaune şi un hamac. Corturile au curent electric, pat cu lenjerii, au încălzire, dar şi ventilatoare pentru timp de vară.

„Din acest sezon vom avea 10 corturi. Am vrut să facem totul din fonduri proprii, fără credite, aşa că lansarea glampingului a durat aproximativ trei ani, timp în care am construit singuri toate platformele de lemn, mobilierul, dar şi anexele necesare – bucătărie, loc de servit masa şi grupurile sanitare. Până acum am investit aproximativ 30.000 de euro în Dragonfly Gardens“, mai spun antreprenorii, care au povestit mai multe pentru publicația brașoveană bizbrasov.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Japonezii de la Fujikura au trimis viziere muzeelor de la Babeș-Bolyai

Articolul următor

Două spitale au aplicat pentru finanțarea europeană a dotărilor împotriva Covid-19. Alte 23 de proiecte, în așteptare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share