Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Huedinul își reface canalizarea pe banii Europei

Orașul Huedin a fost inclus în contractul de 355 de milioane de euro prin care Compania de Apă Someș (CAS) Cluj-Napoca va extinde și va reabilita rețelele de apă și canalizare din zonă.

Semnarea contractului a avut loc marți, iar investiția este parte a proiectului european finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Necesitatea realizării acestor investiții de 27 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, a fost determinată de dorința extinderii ariei de acoperire a actualei rețele de apă și de a preveni avariile și întreruperile.

Noua investiție, ce va debuta în perioada următoare și se va derula pe cel mult 16 luni, vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare din orașul Huedin și comunele Sâncraiu – localitățile Brăișor și Aluniș, Izvoru Crișului – localitățile Șăula și Izvoru Crișului, Poieni – localitatea Morlaca precum și din comuna sălăjeană Almașu – localitățile Fildu de Jos și Almașu.

La Huedin, lucrările vor viza reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe 13.600 m, acoperind 26 de străzi. Vor fi realizate 435 de branșamente la consumatori. Extinderea rețelei de canalizare se va realiza pe 18 străzi și va măsura 8.867 m, cu 320 de racorduri la imobile.

În cele șapte sate situate în jurul orașului Huedin vor fi extinse și reabilitate rețele de apă pe o lungime de aproape 23 km și 250 de branșamente. În plus, vor mai fi edificate trei rezervoare de apă, o stație de pompare, cămine de vane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Castelul Karolyi din Carei - magia turismului sătmărean

Articolul următor

Constructorul Sebi Marc a finalizat noul bloc ANL din Sighet

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share