Sanatate Slider Ultimele stiri

SofMedica Forum: Cum facilităm accesul pacienților români la tehnologii salvatoare de vieți

Grupul SofMedica împreună cu Ambasada Israelului în România au reunit printr-o videoconferință companii producătoare la nivel global de tehnologii medicale salvatoare de vieți, în vederea explorării condițiilor de omologare și punerea lor pe piața din România.

Alături de Statele Unite, Israelul este cel mai mare și mai important incubator al tehnologiilor medicale de vârf din lume.

Printre inovațiile pe care companiile israeliene le-ar putea aduce și pe piața din România se numără: primul Monitor Oximetru din lume cu senzor pentru încheietura mâinii (măsoară pulsul și saturația de oxigen în sânge); primul sistem pe bază de capsule pentru depistarea cancerului colorectal, ce oferă o imagine 3D a colonului, neinvaziv și fără a necesita utilizarea de soluții laxative sau sedare; monitorizare de la distanță și detectarea afecțiunilor care pot pune viața în pericol prin intermediul unui monitor care se atașează pe pieptul pacientului, ce poate fi folosit atât în spital, dar și acasă; soluții de medicină computațională pentru diagnosticul cancerului; platformă de telemedicină pentru afecțiunile respiratorii și cardiovasculare; brățară inteligentă cu senzori de monitorizare pentru 16 funcții vitale; dispozitive medicale non-invazive pentru monitorizarea în ambulatoriu și gestionarea diabetului; soluții de management termic: încălzitoare de sânge, plasmă și a altor fluide necesare în situații de transfuzie imediată; platformă pentru start-upuri din domeniul biomedicinei, care operează în și cu centre medicale de top.

„Accesul la tehnologii medicale inovatoare, state-of-the-art, nu mai este de mult timp o alegere, ci ar trebui să fie o necesitate pentru orice sistem medical. Ca promotor al unor astfel de tehnologii, în cei 25 de ani de când suntem prezenți pe piața din România, parte din misiunea noastră este să le aducem mai aproape de un număr cât mai mare de pacienți. Primul sistem robotic chirurgical daVinci, cel mai performant echipament din lume în chirurgia minim invazivă, care este acum disponibil în șapte spitale din patru orașe din țară, prima inimă artificială implantată unui pacient din România, ori centre de pregătire în domeniul sănătății pentru medici, confirmă angajamentul SofMedica de a investi în sistemul medical românesc. Astfel, continuăm să investigăm noi oportunități pentru a aduce dezvoltatori și producători interesați de România”, spune Harris Palaondas, Managing Director SofMedica.

„Industria de servicii medicale digitalizate din Israel se bucură de peste 30 de ani de experiență în dezvoltarea de soluții inovatoare de asistență medicală ce utilizează expertiza recunoscută la nivel global în domeniul IT a companiilor israeliene. În prezent, aceasta cuprinde peste 1.500 de companii active. Desigur, acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea guvernului israelian, care a elaborat o rezoluție în ceea ce privește sănătatea digitală și a alocat aproximativ 900 de milioane de Shekeli (peste 235 milioane euro), pentru ca industria serviciilor medicale digitalizate să rămână un motor important de creștere la nivel național și un hub de inovare la nivel global. O parte importantă a misiunii noastre în România este să consolidăm acest spirit inovator și antreprenorial pe care companiile israeliene îl promovează”, declară Bareket Knafo, Atașat Economic al Ambasadei Israelului în România.

Un studiu de caz care are deja rezultate pe piața din România este cel al MEDASENSE, o companie medicală cu operațiuni în Israel și SUA, ce a adus deja în țara noastră o tehnologie ce utilizează Inteligența Artificială și măsoară nivelul de durere al unui pacient supus unei intervenții chirurgicale, pe perioada în care acesta este anesteziat sau care este ventilat artificial.

Asigurarea unui pachet legislativ coerent, cu instrumente de aplicare accesibile, guvernate de principiile transparenței și tratamentului egal pentru părțile implicate, încurajarea mediului economic prin promovarea unor achiziții de produse și servicii inovatoare și competitive pe baza criteriului de calitate și a raportului cost-beneficiu sunt caracteristici care au ca efect dezvoltarea unui sistem medical eficient și modern. Programul Operațional Sănătate, propus spre consultare publică de Ministerul Fondurilor Europene, poate să ducă la o creștere a eficacității sectorului medical prin investiții în infrastructură și servicii, dar și la noi abordări în cercetarea din domeniul medical, cum ar fi metodele de investigare, intervenție, tratament, măsuri de formare și specializare, utilizarea echipamentelor medicale.

Pe perioada crizei COVID-19, accesul la tehnologii inovatoare a fost cu atât mai important, iar SofMedica a distribuit spitalelor din România produse și tehnologii pentru tratarea pacienților afectați de virus și pentru sprijinirea medicilor din linia întâi: tehnologii ce oferă informații despre monitorizarea hemodinamică și calculează parametrii cheie ai debitului cardiac, un sistem pentru îndepărtarea continuă a substanțelor dizolvate și/sau a lichidelor la pacienții cu insuficiență renală acută sau supra-debit de lichid, aparate pentru filtrarea aerului în sălile de operații, ce rețin particule de până la 0.1 microni și protejează împotriva bacteriilor și a virușilor, primul sistem „3 în 1” din lume de gestionare a insuflației, ce deține capacități de neegalat în furnizarea unui pneumoperitoneu stabil și evacuarea constantă a fumului.

În plus, prin cele două centre ISLE Academy din Europa destinate pregătirii și specializării profesioniștilor din domeniul medical, pe care SofMedica le deține la București (inaugurat anul trecut) și la Atena (inaugurat în 2018), compania a furnizat programe de educație specializată pentru 20.000 de profesioniști din domeniul medical din Europa Centrală și de Est.

Related posts

Topul Celor mai doriți angajatori în 2019

Ligia Voro

Cu afaceri de peste 10 milioane de euro, Caremil&Smirodava mizează pe puterea alianțelor

Papuc Irina

Agenția Națională de Presă AGERPRES a lansat proiectul editorial #București560

Ligia Voro

FUTURE: Programul dedicat studenților – angajaților – profesorilor se lansează oficial la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Aproape 1.600 de firme din Bihor au trimis oamenii în șomaj tehnic

Traian Dan

Autostrada Sebeş-Turda. Noi imagini de pe lotul de 17 km

Stefana Muresan

„Drumul vinului” peste dealurile Silagiului

redactia

Întâlnire de lucru româno-maghiară cu privire la interconecatrea M4 cu A3

Traian Dan

Trei constructori vor moderniza străzile Zalăului pe fonduri europene

Nora Dumitrescu

Clujul își face skatepark de 3 milioane de lei

Nora Dumitrescu

ROFMA vă invită la Conferința Internațională de Facility Management, ROFMEX 2017

Ionut Oprea

Defileul Crişului Repede – Valea Iadului, un documentar de excepţie

Traian Dan

Locul 38 în Top 100 Antreprenori. Recunoaștere importantă pentru Mircea Oltean, directorul general IRUM SA Reghin

redactia

Managerii din industrie, comerț și construcții, optimiști pentru revenirea economică

Traian Dan

Energy Strategy Summit (ed. IV)- sectorul energetic față în față cu un pachet de strategii

Ligia Voro

Oradea pregătește un proiect pentru 25 de autobuze electrice

redactia

Peste 4.600 de companii formează viitori meseriaşi. Continental, Schaeffler, Draexlmaier, Astra Vagoane Călători Arad – parteneriate cu şcolile

redactia

S IMMO successfully sells large office buildings in Vienna

Ionut Oprea

Astra Trans Carpatic, investiție de 20 mil. euro în noi rute feroviare, a treia fiind între Timişoara şi Baia Mare

redactia

Kinstellar advises a joint venture between Resolution Property and Zeus Capital Management on the acquisition of Floreasca Park, one of the largest transactions closed in Romania in 2020

Papuc Irina

Noul website al CNR-CME a fost lansat

Ligia Voro

CTP investește în facilitățile și infrastructura din CTPark Bucharest West

Stefana Muresan

Programul „Generaţia Tech” se lansează la Oradea

Traian Dan

Încep plățile pentru Programul Tomate

Traian Dan

Leave a Comment