Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turismul și localurile din Maramureș, grav afectate de pandemie

Aportul ramurii hoteluri, restaurante, catering (HoReCa) este reprezentativ în creșterea economiei Maramureșului, însă firmele locale au fost grav afectate de pandemia de coronavirus, atrag atenția reprezentanții acestui domeniu.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) și Consiliul Județean (CJ)Maramureș au avut consultări publice cu mediul de afaceri local. Scopul este de a identifica problemele companiilor maramureșene afectate de criza coronavirusului și propunerile de măsuri care ar putea veni în sprijinul relansării activității.

“CCIM își respectă atribuția principală, aceea de a reprezenta mediul de afaceri și de a constitui interfața dintre comunitatea de business, respectiv membrii săi și autoritățile publice ori alte cu organisme, motiv pentru care organizarea acestor consultări a fost considerată vitală”, susțin membrii organizației.

La întâlnire au fost prezenți Diana Iluț – Sfara Tours, Danuț Iurca – Tourism Services Alpina, Casa Iurca, Eugenia Coza – Complex Turist Șuior, Gabriel Roman – Complex Lostrița (Romanița Impex), Ramona Pode – Complex Secret Garden, CCIM fiind reprezentată de președintele Florentin Tuș.

Reprezentanții domeniului au prezentat problemele cu care se confruntă în plan local, dar și propuneri privind măsurile care ar trebui luate în domeniu pentru sprijinirea activității agenților economici din județ, protejarea sănătății angajaților la locul de muncă, dar și a turiștilor care vizitează Maramureșul.

Returnarea banilor pentru vacanțele anulate ale românilor reprezintă principala problemă pentru operatorii din turism. Hotelierii și organizatorii de evenimente cer o reducere de 25% la impozitele pe clădiri pentru agenții economici din domeniul hotelier și protecție în fața supermarketurilor care vând băuturi la prețuri extrem de reduse, iar restaurantele nu mai pot să pună adaos care să creeze plusvaloare.

În opinia acestora, este prioritar ca șomajul tehnic să continue și este necesară totodată implementarea un ghid de bune practici în domeniu, cu reguli clare în contextul pandemiei generate de coronavirus, pentru a-și putea relua activitatea.

Propunerile de măsuri vor fi transmise autorităților publice centrale, cu mențiunea că în județul Maramureș sunt pregătite măsuri pentru continuarea activității economice, iar promovarea turismului reprezintă unul dintre obiectivele majore ale administrației județene.

Vor fi inițiate măsuri la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în vederea sprijinirii activității economice și în starea de alertă. CJ, CCIM și Prefectura vor avea o întâlnire cu directorii principalelor instituții deconcentrate din județ în vederea prezentării situațiilor sesizate de reprezentanții HoReCa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Obiectivul BNR: păstrarea stabilităţii recâștigate și asigurarea lichidităţii

Articolul următor

SofMedica Forum: Cum facilităm accesul pacienților români la tehnologii salvatoare de vieți

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share