Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aktor va mobiliza 750 de oameni pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda

Compania greacă Aktor va crește personalul care lucrează pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda (A10) de la 600 la 750 și a mărit numărul echipamentelor de construcții.

“Aktor a accelerat semnificativ lucrările, proiectul marcând progrese considerabile. Construirea tronsonului de 24 km, de la Pârâul Iovului la Aiud, de către consorțiul Aktor – Euro Construct grupează acum peste 600 de oameni, Aktor intenționând să crească personalul la peste 750 pentru finalizarea proiectului”, a precizat Marilena Makri, director de comunicare al grupului.

Compania a mărit numărul echipamentelor de construcții specializate utilizate în proiect: 139 de camioane, 26 de compactoare, 31 de excavatoare, 8 buldozere, 5 finisoare, 7 gredere, 9 camioane de beton. Alte mașini specializate, ca buldoexcavatoare, rezervoare de apă, macarale, încărcătoare frontale, generatoare mari și mici, mașini de găurit, au fost dislocate de-a lungul sectorului.

Două stații de asfalt, două stații de stabilizare cu ciment și o stație de producție de beton sprijină executarea pavajelor asfaltice, consolidarea solului și lucrări de drenare a drumului, realizate acum în mod intensiv la diverse puncte ale proiectului. “Având în vedere epidemia de coronavirus, toate lucrările la proiect sunt executate în conformitate cu măsuri stricte de sănătate și siguranță”, a precizat conducerea Aktor.

Constructorul grec a început să se mobilizeze după vizita oficialilor guvernamentali pe șantierul A10. Românii vor putea circula pe cele două loturi încă neterminate ale acesteia până în 30 noiembrie, promit premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, după vizitarea șantierului.

A10 are 70 km, iar loturile 3-4, pe traseul Turda – Aiud, au fost date în folosinţă în 2018. Valoarea investiţiei se ridică la 420 de milioane de euro: 85% din sumă este din fonduri europene, iar restul de 15%, de la bugetul de stat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un startup finlandez deschide un birou în Cluj după ce a câștigat o investiție de 12 milioane de dolari

Articolul următor

Technovation Girls, competiția digitală dedicată fetelor, înaintea fazei finale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share