Educatie IT&C Slider Ultimele stiri

Technovation Girls, competiția digitală dedicată fetelor, înaintea fazei finale

- Technovation Adfaber 960x640 - Technovation Girls, competiția digitală dedicată fetelor, înaintea fazei finale

Technovation Girls, cea mai mare competiție de tehnologie și antreprenoriat din lume, a ajuns în etapa jurizării internaționale.

Peste 400 de tinere eleve din toată țara s-au înscris în competiția dedicată fetelor pasionate de tehnologie și business, iar acum 29 de echipe se luptă pentru un loc în marea finală.

Echipele, sub îndrumarea mentorilor, specialiști în domeniul IT sau a profesorilor coordonatori, au avut șansa de a-și transforma ideea într-un proiect de tip startup. Au creat o aplicație mobilă care contribuie la rezolvarea unei probleme din societate și au realizat un business plan alături de o prezentare de lansare a aplicației.

Adobe România și Banca Transilvania au ales să susțină tinerele din România, alăturându-se în calitate de sponsori naționali ai competiției Technovation Girls.

Technovation este un exemplu de proiect care încurajează dezvoltarea tinerilor și care aduce în sfera realității idei inovative care vor ajuta comunitățile locale, și de ce nu, globale. În Adobe România, mulți dintre colegii noștri sunt pasionați de activitatea de mentorat și s-au bucurat enorm de această oportunitate de a-și voluntaria timpul pentru a ajuta eleve deosebite să dezvolte proiecte de succes’’, spun reprezentanții Adobe România.

Impresionați de ambiția, creativitatea și de munca participantelor, cele două companii partenere ale competiției au ales să susțină și să premieze cele mai bune două idei ale echipelor înscrise, la nivel național.

Echipa care a impresionat compania Adobe România prin aplicația lor este Tech Heroes, o echipă formată din patru tinere care au ales să vină în ajutorul persoanelor aflate în scaunul cu rotile. Aplicația pe care echipa a creat-o se numește Wheel Away și este o aplicație mobilă cu rol de hartă, care oferă date actualizate cu privire la traseul accesibil cu markere, stațiile de metrou dotate cu lifturi speciale și trasee multiple.

Echipa a cărei idee a fost foarte apreciată de Banca Transilvania se numește VOX și este formată din cinci eleve din Constanța. Tinerele au creat QReceipt, o aplicație mobilă care are ca scop reducerea gradului ridicat de poluare cauzat de printarea bonurilor fiscale în format fizic.Aplicația lor își propune să aducă consumatorul și unitățile comerciale pe o singură platformă, cu ajutorul căreia se poate genera un bon fiscal electronic.

Technovation Girls este una dintre cele mai mari competiții internaționale de tehnologie și antreprenoriat, dedicată fetelor. În lunile mai și iunie va avea loc jurizarea online a tuturor aplicațiilor înscrise în competiție și selectarea echipelor finaliste, ale căror proiecte vor fi premiate în cadrul unui eveniment internațional, desfășurat anul acesta online.

Competiția este adusă și organizată anual în România de către ADFABER, ONG-ul a cărui misiune este de a aduce educația mai aproape de tehnologie.

Related posts

Alexandru Giboi, nominalizat de șase agenții de presă europene drept candidat pentru funcția de Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă

Stefana Muresan

CJ Braşov şi ROMATSA – protocol de colaborare pentru Aeroportul Braşov-Ghimbav

Stefana Muresan

Carrefour sprijină fermierii români care vor să facă agricultură ecologică

Traian Dan

DPD România a lansat un serviciu de curierat regional, cu livrări în Bulgaria, Ungaria şi Grecia

Stefana Muresan

Angajații companiilor E.ON donează pentru dotarea spitalelor

Ligia Voro

Maramureșul își va promova oferta turistică în capitală

Nora Dumitrescu

Continental – cu șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în România – vrea o parte din serviciul de navigație HERE, fosta divizie Nokia

Stefana Muresan

Centura Oradea – Autostrada A3 are SF finalizat

redactia

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

”Exemplu de bună practică”: Cupru Min Abrud, profit de 25 de milioane de lei în primul semestru

Stefana Muresan

Tinerii fermieri vor primi gratis până la 50 ha de teren

Nora Dumitrescu

Poșta va face livrări contra cost pentru pacienții din programele naționale la Cluj

Nora Dumitrescu

Cea mai mare firmă românească de construcții donează Spitalului Județean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus

Papuc Irina

Revista Vinul.Ro apare lunar în română și engleză, cu recomandări de locuri, oameni și gusturi bune

Stefana Muresan

Sibiu: Montana Garden, una dintre cele mai mari investiții în turismul local din ultimii ani

Stefana Muresan

Salariul mediu net – 3100 de lei în luna mai. Cine sunt în top câștiguri?

Ligia Voro

Finanțări de până la 100.000 de euro/startup în a patra rundă a Techcelerator

Ligia Voro

Festivalul Internațional de Film Transilvania va fi amânat

Nora Dumitrescu

Cele mai frumoase exemplare de păsări de casă, porumbei și iepuri din Bihor

Traian Dan

Pandemia COVID-19 impulsionează dezvoltarea comerțului online: Retailerii de Electro-IT și Home&Deco și-ar putea extinde cu peste 50% spațiile logistice

Papuc Irina

Apare un nou complex sportiv în Zalău

Nora Dumitrescu

Electricienii din Maramureș au racordat un parc logistic din București

Nora Dumitrescu

Peste 50 de milioane de euro pentru tramvaie noi și modernizarea străzii Calea Bogdăneștilor – Timișoara

Ligia Voro

Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare, înjumătăţită

Stefana Muresan

Leave a Comment