Educatie IT&C Slider Ultimele stiri

Technovation Girls, competiția digitală dedicată fetelor, înaintea fazei finale

Technovation Girls, cea mai mare competiție de tehnologie și antreprenoriat din lume, a ajuns în etapa jurizării internaționale.

Peste 400 de tinere eleve din toată țara s-au înscris în competiția dedicată fetelor pasionate de tehnologie și business, iar acum 29 de echipe se luptă pentru un loc în marea finală.

Echipele, sub îndrumarea mentorilor, specialiști în domeniul IT sau a profesorilor coordonatori, au avut șansa de a-și transforma ideea într-un proiect de tip startup. Au creat o aplicație mobilă care contribuie la rezolvarea unei probleme din societate și au realizat un business plan alături de o prezentare de lansare a aplicației.

Adobe România și Banca Transilvania au ales să susțină tinerele din România, alăturându-se în calitate de sponsori naționali ai competiției Technovation Girls.

Technovation este un exemplu de proiect care încurajează dezvoltarea tinerilor și care aduce în sfera realității idei inovative care vor ajuta comunitățile locale, și de ce nu, globale. În Adobe România, mulți dintre colegii noștri sunt pasionați de activitatea de mentorat și s-au bucurat enorm de această oportunitate de a-și voluntaria timpul pentru a ajuta eleve deosebite să dezvolte proiecte de succes’’, spun reprezentanții Adobe România.

Impresionați de ambiția, creativitatea și de munca participantelor, cele două companii partenere ale competiției au ales să susțină și să premieze cele mai bune două idei ale echipelor înscrise, la nivel național.

Echipa care a impresionat compania Adobe România prin aplicația lor este Tech Heroes, o echipă formată din patru tinere care au ales să vină în ajutorul persoanelor aflate în scaunul cu rotile. Aplicația pe care echipa a creat-o se numește Wheel Away și este o aplicație mobilă cu rol de hartă, care oferă date actualizate cu privire la traseul accesibil cu markere, stațiile de metrou dotate cu lifturi speciale și trasee multiple.

Echipa a cărei idee a fost foarte apreciată de Banca Transilvania se numește VOX și este formată din cinci eleve din Constanța. Tinerele au creat QReceipt, o aplicație mobilă care are ca scop reducerea gradului ridicat de poluare cauzat de printarea bonurilor fiscale în format fizic.Aplicația lor își propune să aducă consumatorul și unitățile comerciale pe o singură platformă, cu ajutorul căreia se poate genera un bon fiscal electronic.

Technovation Girls este una dintre cele mai mari competiții internaționale de tehnologie și antreprenoriat, dedicată fetelor. În lunile mai și iunie va avea loc jurizarea online a tuturor aplicațiilor înscrise în competiție și selectarea echipelor finaliste, ale căror proiecte vor fi premiate în cadrul unui eveniment internațional, desfășurat anul acesta online.

Competiția este adusă și organizată anual în România de către ADFABER, ONG-ul a cărui misiune este de a aduce educația mai aproape de tehnologie.

Related posts

Producătorii de brânzeturi din Ardeal se perfecționează în Alpi

Nora Dumitrescu

De la orașele inteligente, la geometria satului – ArchiTECHture Conference&Expo 2017

Stefana Muresan

Autostrada Gilău-Nădășelu, aproape de deschidere

Stefana Muresan

Ghiță Ciobanul s-a transferat de la Vodafone la Telekom

Traian Dan

BT conduce top 15 companii după valoarea tranzacționată la BVB

Ligia Voro

Cifra de afaceri a agenției de turism eSky a crescut cu 27,5% în 2019. Strategiile luate de companie după răspândirea Covid-19

Ion Surdu

Traficul pe Aeroportul Iași se menține pe un trend ascendent

Stefana Muresan

NEPI Rockcastle aduce în Tîrgu Mureș un mall de Centenar

Ligia Voro

D-Link lansează camera termică DCS-9500T pentru măsurarea temperaturii

Papuc Irina

Primăria Iași, contract de peste 38 mil. euro. Invitație lansată producătorilor europeni de tramvaie, inclusiv Astra Vagoane Călători

redactia

Au fost delimitate Zonele metropolitane Satu Mare și Carei

Gruita Ienasoiu

Spitalul Municipal din Blaj, gata să investească până la jumătate de milion de lei pentru dotări de ultimă generație

Papuc Irina

Dezvoltarea sectorului IT, o prioritate pentru Oradea

Ligia Voro

Principalele economii ale românilor se duc spre cumpărarea unei case

Traian Dan

Un nou incubator de afaceri în Odorheiu Secuiesc

Ligia Voro

Consiliul Investitorilor Străini: Pilonul II, instrument esențial de economisire pentru pensie

Stefana Muresan

Start pentru desemnarea celor mai importante proiecte ale industriei IT din acest an

Ligia Voro

Concernul Bosch va construi în Simeria o fabrică de maşini de spălat

redactia

Donație a IT-iștilor clujeni către spitale: 59.000 de euro

Nora Dumitrescu

Coaliția pentru Dezvoltare a României, la pace cu Guvernul

Ligia Voro

Spital de infecțioase și pneumologie de 25 de milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Alro livrează către Boeing şi Airbus, în urma investițiilor în dezvoltare și cercetare din fonduri europene

redactia

TCI Cluj va reabilita energetic un simbol al Zalăului

Nora Dumitrescu

Clujul și Timișoara se bat cu Bucureștiul la prețurile apartamentelor

Nora Dumitrescu

Leave a Comment