Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA execută centura Săcueniului

Valoarea contractului de execuție a variantei ocolitoare a orașului Săcuei este de 42,8 milioane lei (fără TVA), lucrările fiind executate de Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA.

Stadiul fizic al lucrărilor pe Centura ocolitoare Săcueni a ajuns la un procent de execuție de 7.65%, potrivit Prefecturii Bihor. În momentul de față se lucrează la următoarele elemente:

Pasaj cale ferată (CF)

S-au finalizat lucrările de turnare a riglelor de peste cele două culee, iar grinzile prefabricate sunt în curs de livrare.

Podețe

La km 4+400 cele două podețe sunt finalizate în proporție de 95%, iar la km 4+927 podețele sunt realizate în procent de 50%. Aceeași echipă lucrează în paralel la execuția bazinelor colectoare amplasate la diferite poziții kilometrice de pe toată lungimea lucrării. În momentul de față sunt în lucru bazinele de la pozițiile km 6+116.5 pe partea stângă, respectiv km 2+923 partea dreaptă.

Rampe

La rampa 1 se execută primul strat al pernei de balast, între km 7+225 – 7+010, iar la rampa 2 se execută lucrări de excavație pentru punerea în operă a pernei de balast. Rolul pernei de balast este de a îmbunătăți capacitatea portantă a sistemului rutier, având și rol de rupere a capilarității.

Dispozitive de scurgerea și colectare a apelor

În completarea celor enumerate mai sus, antreprenorul mai realizează în această perioadă și lucrări de drenuri, montare rigole de acostament și relocări de utilități apă-canal.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Delgaz Grid plănuiește investiții în rețele de 1,9 miliarde de lei până în 2023

Articolul următor

Doi constructori din Ardeal au semnat pactul pentru autostrăzi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share