Infrastructura Ultimele stiri

Doi constructori din Ardeal au semnat pactul pentru autostrăzi

Societățile Frasinul (Bistrița-Năsăud) și Morani Impex (Brașov) se numără printre membrii fondatori ai asociației ce reunește constructorii români din domeniul infrastructurii rutiere, înființată în premieră națională.

Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA) a fost creată din dorința de a avea o voce unică și puternică a companiilor autohtone în relația cu autoritățile române, forurile europene, mediul financiar-bancar și beneficiarii lucrărilor de infrastructură – cetățenii români.

Firmele românești sunt prezente pe toate șantierele din domeniul infrastructurii rutiere în calitate de contractori, subcontractori, prestatori și furnizori.

Cele care fac parte din ARCA au 3.000 de angajați și derulează proiecte de miliarde de lei în domeniile construcție de autostrăzi; construcție și reabilitare de drumurilor naționale și județene; construcție de piste aeroportuare; construcție, reabilitare și extindere de infrastructură în mediul urban și rural.

ARCA reunește companii cu capital 100% românesc, cum ar fi Viarom Construct,  Alpenside, Specialist Consulting, Eurocerad International, Septembrie Consulting, Domarcons, Drum Concept, Frasinul, AMS Power Eurocons, Bertoni Construct, General Trust Argeș, Morani Impex, RS Activ.

Aceasta este deschisă tuturor companiilor românești care, direct sau indirect, contribuie la construcția de drumuri și autostrăzi și care doresc să adere la obiectivele, misiunea și viziunea asociației.

“Situația infrastructurii rutiere din România în ultimii 30 de ani arată că ritmul de construcție pe șantierele de autostrăzi a fost unul extrem de lent în comparație cu cel al dezvoltării economice.

Suntem la coada clasamentului UE, cu doar 866 km de autostradă, și de cele mai multe ori soluțiile propuse pentru proiectele de infrastructură rutieră nu au fost cele mai bune și așteptate de români. Firmele românești din domeniul infrastructurii rutiere sunt parteneri de încredere ai statului român.

În toată această perioadă de criză generată de pandemia de coronavirus, companiile cu capital autohton au reușit, prin eforturi proprii, să mențină deschise șantierele din domeniul infrastructurii rutiere, demonstrând, încă o dată, că românii construiesc România”, conform conducerii organizației.

ARCA a solicitat public primul pact național pentru autostrăzi la care să adere toți factorii decizionali implicați, dar și firmele românești din domeniu, pentru ca țara noastră să fie repusă pe harta marilor investiții, iar românii să beneficieze de o creștere accelerată a nivelului de trai.

Related posts

Arad: 15 hale industriale de peste 100.000 mp. vor fi contruite în județ

redactia

Dezvoltatorul de hale industriale Mara Com Mixt, împrumut de 15 milioane lei pentru cel mai mare complex rezidențial din Timișoara

Stefana Muresan

Întâlnire strategică între ministrul Sănătății și reprezentanții Palmed

Stefana Muresan

Stele Michelin pentru obiective din Târgu Mureș

Ligia Voro

ASF a sancționat City Insurance și Euroins România Asigurare-Reasigurare

Ligia Voro

Transilvania are cele mai multe proiecte de Smart City în România

Nora Dumitrescu

21,8 mil. lei pentru al doilea terminal la Aeroportul Internaţional Oradea

Stefana Muresan

Aeroportul Iași – Trecut.Prezent.Viitor.

Nicolae Pop

România Construiește – o campanie de comunicare DEVO 2020 International Forum of Large Developers

Papuc Irina

Prima generație de femei mecanic de locomotivă, formată și angajată de Grup Feroviar Român

Stefana Muresan

Asfalt nou în zona turistică a Clujului

Nora Dumitrescu

Kaufland a început construcția noului magazin din Brașov, în cartierul Tractorul

Ion Surdu

ARL Cluj (Strabag), lucrări de 2,3 mil. euro pentru apă și canalizare în Bistrita-Nasaud

Stefana Muresan

Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 milioane de euro

Papuc Irina

The Economist, în suplimentul „Lumea în 2019”: România va avea a doua cea mai mare rată de creştere din Uniunea Europeană în 2019, de 3,7%

redactia

Corina Popescu – noul CEO Electrica pentru un mandat de 4 ani

redactia

265 de elevi au învățat programare de la voluntari din domeniul IT

Ligia Voro

Aproape 33.000 de fermieri bihoreni au depus Cereri unice de plată la APIA Bihor

Traian Dan

2018, an record pentru agricultura românească: România, pe locul trei în UE, după Franța și Germania, la producția de cereale

redactia

Aeroportul Iași la Forumul Economic de la Cracovia

UVT, prima universitate din sud-estul Europei parte a unei rețele care promovează colaborarea dintre instituțiile de învățământ superior și orașele din care fac parte

redactia

”Automobiles, Mobility, Modeling and Alternative solutions – AMMA 2018”

redactia

Proiecte inedite dezvoltate de români, premiate de Comisia Europeană. Cine sunt sibienii care vor să salveze vieți în lupta cu Covid-19

Papuc Irina

Proiectul „Sprijinirea inițiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest”, lansat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

Stefana Muresan

Leave a Comment