Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Doi constructori din Ardeal au semnat pactul pentru autostrăzi

Societățile Frasinul (Bistrița-Năsăud) și Morani Impex (Brașov) se numără printre membrii fondatori ai asociației ce reunește constructorii români din domeniul infrastructurii rutiere, înființată în premieră națională.

Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA) a fost creată din dorința de a avea o voce unică și puternică a companiilor autohtone în relația cu autoritățile române, forurile europene, mediul financiar-bancar și beneficiarii lucrărilor de infrastructură – cetățenii români.

Firmele românești sunt prezente pe toate șantierele din domeniul infrastructurii rutiere în calitate de contractori, subcontractori, prestatori și furnizori.

Cele care fac parte din ARCA au 3.000 de angajați și derulează proiecte de miliarde de lei în domeniile construcție de autostrăzi; construcție și reabilitare de drumurilor naționale și județene; construcție de piste aeroportuare; construcție, reabilitare și extindere de infrastructură în mediul urban și rural.

ARCA reunește companii cu capital 100% românesc, cum ar fi Viarom Construct,  Alpenside, Specialist Consulting, Eurocerad International, Septembrie Consulting, Domarcons, Drum Concept, Frasinul, AMS Power Eurocons, Bertoni Construct, General Trust Argeș, Morani Impex, RS Activ.

Aceasta este deschisă tuturor companiilor românești care, direct sau indirect, contribuie la construcția de drumuri și autostrăzi și care doresc să adere la obiectivele, misiunea și viziunea asociației.

“Situația infrastructurii rutiere din România în ultimii 30 de ani arată că ritmul de construcție pe șantierele de autostrăzi a fost unul extrem de lent în comparație cu cel al dezvoltării economice.

Suntem la coada clasamentului UE, cu doar 866 km de autostradă, și de cele mai multe ori soluțiile propuse pentru proiectele de infrastructură rutieră nu au fost cele mai bune și așteptate de români. Firmele românești din domeniul infrastructurii rutiere sunt parteneri de încredere ai statului român.

În toată această perioadă de criză generată de pandemia de coronavirus, companiile cu capital autohton au reușit, prin eforturi proprii, să mențină deschise șantierele din domeniul infrastructurii rutiere, demonstrând, încă o dată, că românii construiesc România”, conform conducerii organizației.

ARCA a solicitat public primul pact național pentru autostrăzi la care să adere toți factorii decizionali implicați, dar și firmele românești din domeniu, pentru ca țara noastră să fie repusă pe harta marilor investiții, iar românii să beneficieze de o creștere accelerată a nivelului de trai.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA execută centura Săcueniului

Articolul următor

Centru de excelență a mobilei în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share