Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centru de excelență a mobilei în Transilvania

Echipa de management a Cluster Mobilier Transilvan (CMT) a fost implicată în conceperea și scrierea a trei propuneri de proiecte care vizează inovarea, dezvoltarea și cercetarea.

Al patrulea proiect, realizat cu clusterele partenere din regiune, reia conceptul de Digital Innovation Hub, pentru a susține transformarea digitală a întreprinderilor mici și mijlocii.

Cel mai ambițios proiect al clusterului este Centrul de Excelență a Mobilei (CEM), unde vor fi laboratoare de prototipare, optimizare, automatizare, economie circulară și mobilier inteligent.

CEM a fost gândit împreună cu companiile Antares România – Scaune.ro, E-Laborator Feeria, Salice, Marlex, Șerban și Asociații, Basic Point, Hygia Consult. Dezvoltarea de scaune inteligente va continua alături de Antares și Artena Furniture, prin combinarea de soluții ergonomice cu soluții informatice.

“Împreună cu Ghise Design dorim înființarea unui centru pentru dezvoltarea de produse de mobilier, cu depozitare automatizată și comercializare online, ce include vizualizarea produselor în 3D”, conform CMT.

CMT a fost înființat în 2012, cu 22 de membri fondatori, iar în prezent se apropie de 100: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Acesta include membri din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj). El deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului. CMT este membru fondator al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Doi constructori din Ardeal au semnat pactul pentru autostrăzi

Articolul următor

Maramureșul cere Europei linii de desfacere pentru micii producători

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share