Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cartea Verde va fi albă. Precizări făcute de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a anunțat că, începând cu data de 1 iulie societățile de asigurare din țară vor tipări polițele de asigurare Carte Verde pe suport de hârtie albă. Totodată, instituția a precizat că polițele emise înainte de această dată, tipărite pe hârtie verde, își vor menține valabilitatea până la expirarea perioadei.

Potrivit BAAR, pentru autovehiculele inmatriculate si asigurate in alte state membre ale Sistemului Carte Verde, incepand cu data de 1 iulie, vor fi valabile deopotrivă atât asigurarile Carte Verde tiparite pe hârtie alba, cât si cele tiparite pe hârtie verde.

„Subliniem faptul că, la efectuarea unor călătorii cu autovehiculul în strainatate, in state ale caror Birouri Nationale sunt membre ale sistemului Carte Verde, asigurarea Carte Verde pentru autovehicul este obligatorie si de asemenea este obligatoriu ca asiguratul sa aiba asupra sa polita de asigurare tiparita pe suport hartie pentru a putea fi prezentata pentru verificare la solicitarea autoritatilor cu atributii de control din tarile vizitate, cum ar fi politia de frontiera, politia rutiera etc.

Recomandăm deținătorilor de vehicule ca înainte de plecarea într-o călătorie în afara României să verifice perioada de valabilitate a asigurarii Carte Verde pentru ca aceasta perioada sa acopere toata durata deplasarii și, de asemenea, să verifice că polița să fie valabilă în toate țările traversate/vizitate, respectiv simbolurile acestor țări indicate pe polita sa nu fie barate”, transmite BAAR.

Printre precizări, instituția transmite că organizatia care coordonează activitatea Sistemului Carte Verde, Consiliul Birourilor, a decis ca fiecare birou national care face parte din sistem sa decida la randul sau cu privire la culoarea hartiei (alba și/sau verde) pe care va fi tiparită polița de asigurare Carte Verde, începând cu data de 1 iulie 2020 și să comunice decizia respectivă Consiliului Birourilor și autorităților vizate din țările lor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industria dezvoltatorilor de jocuri video din România anunță angajări și continuă să crească

Articolul următor

Muzeul Etnografic al Transilvaniei se redeschide. Administratorii au pregătit o serie de măsuri speciale

Citește si:
Total
0
Share