HR/Joburi IT&C Robotica Ultimele stiri

Industria dezvoltatorilor de jocuri video din România anunță angajări și continuă să crească

Industria locală a dezvoltatorilor de jocuri video este printre cele mai performante în contextul internațional actual, continuând un trend în creștere, conform informațiilor Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România – RGDA. Numeroase firme din domeniu, atât sucursalele locale ale unor multinaționale renumite, cât și studiouri independente românești, sunt implicate în procese laborioase de angajare în acest moment.

Fiind deja pe un trend ascendent de câțiva ani, industria dezvoltatorilor de jocuri din România a trecut mai ușor peste provocările generate de criza COVID-19. Unele firme din industrie aveau planuri de dezvoltare înaintea crizei, care nu au fost anulate sau sistate, ci au continuat să fie puse în practică. Nu a fost nevoie ca angajații din industrie să fie trimiși în șomaj tehnic și nici nu au existat disponibilizări în această perioadă, dimpotrivă, numeroase studiouri au continuat să angajeze, anunțând alte angajări pe diferite specializări în perioada următoare.

“Sperăm ca tot mai mulți profesioniști să se îndrepte spre industria dezvoltatorilor de jocuri, fie că ne referim la programatori, designeri grafici, sound designeri, specialiști de marketing și comunicare sau business development, avocați, oameni de HR și alți specialiști și consultanți pe partea administrativă. Este o industrie extrem de prietenoasă, creativă și stabilă și ne bucură că poate fi o opțiune favorabilă în acest context dificil pentru diferiți specialiști care sunt nevoiți sau vor să se reorienteze. Având în vedere schimbările de comportament social pe termen mediu și lung la nivel mondial pe care le impune criza actuală, suntem încrezători în ceea ce privește dezvoltarea continuă a domeniului jocurilor video la nivel global dar și în România”, a menționat Cătălin Butnariu, Președinte RGDA.

Reprezentanții industriei de dezvoltare de jocuri video anticipează menținerea planurilor privind creșterea numărului de personal în anul 2020. Flexibilitatea angajaților și sistemul de Work from Home era încurajat și posibil în industrie anterior crizei pandemice, dar odată cu aceasta, procesul a fost accelerat, adaptarea fiind făcută foarte rapid, iar sistemul de WFH fiind în acest moment posibil pentru toți angajații din industrie.

Totodată, pe fondul creșterii de productivitate înregistrate în multe cazuri odată cu implementarea pe scară largă a sistemului de muncă de la domiciliu, foarte probabil această practică va fi continuată ca regulă generală și în perioda următoare.

România este una dintre cele mai importante țări la nivel european în domeniul dezvoltării de jocuri video, o industrie ce are o creștere globală accelerată de la an la an. În România, companiile din domeniu au ajuns la o cifră de afaceri cumulată de peste 200 milioane USD, peste 6.000 de români lucrând în industrie la acest moment. Datorită expertizei și creativității specialiștilor români, jocuri video dezvoltate local și exportate în întreaga lume au făcut din România un nume cunoscut și apreciat în acest domeniu.

Related posts

Sibiu: Nicolae Burprich-Damian, cel mai mare dezvoltator din Cartierul Arhitecților (Cisnădie), nou proiect imobiliar

redactia

De la Sibiu la Cluj numai pe autostradă

redactia

Poșta Română, ATM-uri în oficiile poștale

Stefana Muresan

Primăria Brașov implementează proiectul UE „WiFi4EU”: 15 locuri publice din oraș vor avea internet gratuit

Papuc Irina

Eximtur, creştere pe toate segmentele de business

Stefana Muresan

Niculae Havrileţ, fost şef al ANRE, şi Lucian Isar, fost bancher şi ministru, vor să fie administratori ai Electrica SA

redactia

Paza automatizată reduce substanțial cheltuielile firmelor. Soluția oferită de Gombos Security

redactia

Industria textilă la nivel mondial, o afacere de 154 de miliarde de euro în 2019. Cine sunt cei mai mari importatori și exportatori de haine din lume

Papuc Irina

S-au deschis înscrierile la Startarium PitchDay 2019

Ligia Voro

Județul Cluj va avea un manual de brand

redactia

Pepco, luat cu asalt după redeschidere

Nora Dumitrescu

Știința datelor, un nou program de formare a specialiștilor UBB, susținut de Accenture

Stefana Muresan

Casa care bloca autostrada Sebeş-Turda a fost demolată

Stefana Muresan

Muzeul ASTRA, trei stele în Ghidul Michelin

Stefana Muresan

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Stefana Muresan

După fuziunea cu Gecad Net, Bittnet Systems țintește Timișoara și Oradea

Stefana Muresan

Absolvent al UMF Cluj, savantul din Alba caută leacul pentru autism la Stanford. Sergiu Paşca obține porțiuni de creier din simple celule de piele

redactia

„Comoara din Defileul Crișului Repede”, un nou film despre Pădurea Craiului

Traian Dan

Participare gratuita evenimente BusinessMark – HR, Real Estate, CFO, Supply Chain

Ionut Oprea

Fundația Orange donează 32.000 de euro către „Fondul pentru Vârstnici”

Papuc Irina

S-a relansat licitația pentru distribuția gazelor naturale în comuna Sânmartin

Traian Dan

Lecții gratuite de golf la Transilvania Golf Club în acest week-end

Ligia Voro

Grupul maramureşean Taparo vrea să trimită peste 13.000 de tiruri încărcate cu mobilă în Europa, Orientul Mijlociu şi SUA în 2018

redactia

2 miliarde de puieți forestieri plantați de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva din 1991 încoace

Ligia Voro

Leave a Comment