Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Muzeul Etnografic al Transilvaniei se redeschide. Administratorii au pregătit o serie de măsuri speciale

Muzeul Etnografic al Transilvaniei se redeschide miercuri, 27 mai 2020, ora 10. Programul de vizitare va fi între orele 10-18, ultima intrare ora 17, de miercuri până duminică, iar vizitarea acestuia se va face în baza unor măsuri speciale pregătite de administratori.

„Vă asteptam din nou în spațiile noastre expoziționale, atât în secția pavilionară, adăpostită de Palatul Reduta (sediul instituției, str. Memorandumului nr. 21), cât și în secția în aer liber, Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (str. Tăietura Turcului, în vecinătatea Pădurii Hoia).

Ne preocupă în continuare sănătatea vizitatorilor noștri. Prin urmare, am pregătit o serie de măsuri speciale, pentru protecția dumneavoastră”, au anunțat aceștia.

Astfel, pe teritoriul muzeului au fost montate panouri informative cu normele sanitare și de distanțare socială recomandate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin care vizitatorilor li se solicită să poarte mască medicală sau non-medicală pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia.

„Luaţi în considerare faptul că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice. Iar durata vizitei va fi limitată la maximum 60 de minute. Păstraţi distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi față de personalul muzeului cu care intraţi în contact. Dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant puse la dispoziţia dumneavoastră la intrarea în muzeu. Puteți solicita botoşei de unică folosinţă de la casieria muzeului. Respectaţi circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază. Evitaţi formarea de grupuri. În intervalul orar 13 – 13,30, spațiul expozițional este închis pentru dezinfectare și aerisire”, sunt principalele măsuri anunțate de adminsitratorii Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

„La intrarea în muzeu este obligatorie efectuarea triajului observaţional şi termometrizarea noncontact a tuturor vizitatorilor de către personalul instituţiei special desemnat în acest sens, nefiind permis accesul persoanelor care prezintă o temperatură corporală ce depăşeşte 37,3°C şi/sau simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Persoanelor care vor refuza să le fie verificată temperatura li se va interzice, de asemenea, accesul în muzeu. Pe toată perioada stării de alertă, ghidajele vor fi suspendate”, au mai transmis reprezentnații instituției culturale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cartea Verde va fi albă. Precizări făcute de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România

Articolul următor

Târgul de Cariere Digital Oradea se desfășoară între orele 11:00 și 18:00

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share