Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Magistrala de gaze naturale Sighet – Borșa, avizată la București

Executivul a adoptat hotărârea prin care conducta de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa a fost declarat drept proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

“În zona Maramureș nu există conducte de alimentare cu gaze naturale. Pentru încălzirea locuințelor, a spațiilor comerciale și a obiectivelor socio-culturale se folosesc lemne de foc, cărbuni și gaze lichefiate.

Zona este axată pe turism, care beneficiază de locuri de cazare în hoteluri de 2-4*, precum și o variată reţea de pensiuni turistice şi agroturistice, baze de tratament și săli de sport pentru medicina recuperatorie.

Alimentarea cu gaze naturale în zonă este un obiectiv esenţial, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a locuitorilor, cât și în scopul îndeplinirii criteriilor pentru atingerea standardelor europene de viaţă.

Asigurarea tuturor utilităţilor în mediul rural, va duce la atragerea de noi investitori, crearea de noi locuri de muncă şi în consecinţă dezvoltarea economico – socială a judeţului”, a justificat Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Prin realizarea conductei se creează premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de nord-vest (zona de consum Maramureș), cu cel din nord-est (zona Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei), deci alimentarea cu gaze pentru fiecare zonă din două direcții.

Conducta Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei este un alt obiectiv declarat ca fiind de importanță națională, aflat în curs de realizare în cadrul Transgaz, iar prin realizarea unei conducte pe direcția Borșa – Vatra Dornei se va asigura alimentarea cu gaze pentru zonele aferente din două direcții și echilibrarea sistemului național.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DigiRay va aloca 2 milioane de euro pentru preluări și extindere

Articolul următor

ABA Crișuri consultă publicul cu privire la problemele de gospodărire de apelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share