IT&C Ultimele stiri

Fida Solutions va realiza portalul online al proiectului Mara Strategy

Compania băimăreană Fida Solutions a semnat, prin administratorul acesteia, Iulian Furnea, contractul de realizare a portalului online GIS din proiectul european Mara Strategy.

Valoarea contractului este de 1,6  milioane de de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, iar oferta Fidas fiind desemnată câștigătoare în urma procedurii de licitație. Proiectul are asigurată o finanțarea nerambursabilă integrală prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, iar Autoritatea de Management este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Compania va realiza portalul de servicii online și sistemul de gestiune GIS, va furniza echipamentele IT – server, UPS, licențe de operare server și furnizare licențe GIS în cadrul proiectului derulat de Consiliul Județean (CJ) Maramureș. Fida a mai implementat contracte similare cu Apa Nova București, Consiliul Județean Brăila și Primăria Cluj-Napoca.

”Este unul dintre cele mai mari contracte din cadrul proiectului și cu un impact major în dezvoltarea comunității, a cetățeanului și a activităților viitoare ale Consiliului Județean Maramureș. Sunt încântat de faptul că aplicația informatică va fi dezvoltată de o firmă din județ, ceea ce reflectă efortul făcut de companiile locale de a se ridica la standarde înalte de profesionalism”, a declarat președintele CJ, Gabriel Zetea.

Aplicația portal de servicii online și sistem gestiune GIS va conține un modul de planificare strategică și amenajare a teritoriului. Prin intermediul acesteia se va asigura implementarea unei soluții geospațiale pentru îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor furnizate de către administrația publică la nivelul CJ.

“Se va reduce durata de livrare a serviciilor publice în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului, respectiv autorizarea construcțiilor și avizarea documentațiilor de urbanism, dar și elaborarea politicii de investiții și a strategiilor de dezvoltare pe teritoriul județului.

Se va crea o bază de date unitară la nivelul întregului județ, care va include un set de date de fundal, pe o structură bazată pe layere, ca suport pentru componentele implementate. Aceasta va integra datele disponibile în format geospațial din momentul implementării aplicației.

În acest sens, se vor prelua și integra în aplicație datele referitoare la unitățile administrativ teritoriale din județul Maramureș, fără a se limita la hotarele acestora (limite de județ, UAT, intravilan/extravilan, cadastrale).

Partea inovativă a proiectului o reprezintă abordarea integrată a implementării GIS, corelată cu elaborarea strategiilor de dezvoltare, prin intermediul unui sistem informatic suport, dedicat, la cheie, adaptat instituției.

Prin implementarea proiectului se asigură elaborarea unui set de planuri și strategii la nivel județean, coerent și armonizat între componentele fundamentale, esențial pentru dezvoltarea teritorială și sectorială”, au precizat inițiatorii proiectului. Valoarea acestuia este de 3,9 milioane de lei, proiectul derulându-se pe o perioadă de 30 luni.

Related posts

Piețele agro ale Sălajului se mută pe internet

Nora Dumitrescu

Clujul își montează panouri fotovoltaice pe șapte clădiri publice

Nora Dumitrescu

Continental răstoarnă topul exportatorilor! Timișul, în fața Argeșului

Stefana Muresan

Maramureșul are proiecte de aproape 200 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

WTM London 2016: 10 Reasons To Attend

Transilvania Business

Tenaris a premiat cei mai buni studenți de profil tehnic din țară

Nora Dumitrescu

CFR SA, proiect finanțat din fonduri europene

Stefana Muresan

La Timişoara s-a deschis cea mai mare unitate de tratare a marilor arşi din România, o investiţie de cinci milioane de euro

Robert Bloancă

Brașovenii de la Dacia Plant investesc 4 milioane de lei în creșterea capacității de producție

redactia

Important pentru fermieri: Ministerul Agriculturii a suspendat depunerea cererilor la APIA

Ion Surdu

Trenul urban, un nou proiect de amploare al Sibiului. Primar: „Va deservi și localitățile învecinate”

Papuc Irina

Continental investește în dezvoltarea virtuală pentru conducerea automatizată și colaborează cu start-up-ul AAI

redactia

Afacerile ELCO au crescut cu peste 40% în 2020

Ionut Oprea

Stele Michelin pentru obiective din Târgu Mureș

Ligia Voro

Ferma Recea Cristur: “Suntem refuzați de supermarketuri”

Nora Dumitrescu

Rectorul Universității Transilvania din Brașov: Punem la dispoziția studenților 1 milion de euro

Ion Surdu

Principalele provocări și soluțiile de adaptare la contextul provocat de COVID-19, dezbătute de consultanții fiscali la prima ediție online a „Tax & Finance Forum”

Papuc Irina

Asociația de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerț Bilaterală

Ionut Oprea

Evoluția cifrei de afaceri a IMM-urilor din România, în timp real: barometru lansat de sibienii de la SmartBill

Ion Surdu

Kaufland a început construcția noului magazin din Brașov, în cartierul Tractorul

Ion Surdu

Sălile de fitness se mută în online. Cum își gestionează afacerea un cuplu din Sibiu

Ion Surdu

Georgică Cornu, reales Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș

Stefana Muresan

Eveniment Prefbeton: Conferința internațională “Soluții prefabricate din beton”, Cluj-Napoca, 4 octombrie

redactia

Business cu petale de trandafiri în Sălaj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment