Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fida Solutions va realiza portalul online al proiectului Mara Strategy

Compania băimăreană Fida Solutions a semnat, prin administratorul acesteia, Iulian Furnea, contractul de realizare a portalului online GIS din proiectul european Mara Strategy.

Valoarea contractului este de 1,6  milioane de de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, iar oferta Fidas fiind desemnată câștigătoare în urma procedurii de licitație. Proiectul are asigurată o finanțarea nerambursabilă integrală prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, iar Autoritatea de Management este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Compania va realiza portalul de servicii online și sistemul de gestiune GIS, va furniza echipamentele IT – server, UPS, licențe de operare server și furnizare licențe GIS în cadrul proiectului derulat de Consiliul Județean (CJ) Maramureș. Fida a mai implementat contracte similare cu Apa Nova București, Consiliul Județean Brăila și Primăria Cluj-Napoca.

”Este unul dintre cele mai mari contracte din cadrul proiectului și cu un impact major în dezvoltarea comunității, a cetățeanului și a activităților viitoare ale Consiliului Județean Maramureș. Sunt încântat de faptul că aplicația informatică va fi dezvoltată de o firmă din județ, ceea ce reflectă efortul făcut de companiile locale de a se ridica la standarde înalte de profesionalism”, a declarat președintele CJ, Gabriel Zetea.

Aplicația portal de servicii online și sistem gestiune GIS va conține un modul de planificare strategică și amenajare a teritoriului. Prin intermediul acesteia se va asigura implementarea unei soluții geospațiale pentru îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor furnizate de către administrația publică la nivelul CJ.

“Se va reduce durata de livrare a serviciilor publice în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului, respectiv autorizarea construcțiilor și avizarea documentațiilor de urbanism, dar și elaborarea politicii de investiții și a strategiilor de dezvoltare pe teritoriul județului.

Se va crea o bază de date unitară la nivelul întregului județ, care va include un set de date de fundal, pe o structură bazată pe layere, ca suport pentru componentele implementate. Aceasta va integra datele disponibile în format geospațial din momentul implementării aplicației.

În acest sens, se vor prelua și integra în aplicație datele referitoare la unitățile administrativ teritoriale din județul Maramureș, fără a se limita la hotarele acestora (limite de județ, UAT, intravilan/extravilan, cadastrale).

Partea inovativă a proiectului o reprezintă abordarea integrată a implementării GIS, corelată cu elaborarea strategiilor de dezvoltare, prin intermediul unui sistem informatic suport, dedicat, la cheie, adaptat instituției.

Prin implementarea proiectului se asigură elaborarea unui set de planuri și strategii la nivel județean, coerent și armonizat între componentele fundamentale, esențial pentru dezvoltarea teritorială și sectorială”, au precizat inițiatorii proiectului. Valoarea acestuia este de 3,9 milioane de lei, proiectul derulându-se pe o perioadă de 30 luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

“Capitala” Sălajului își modernizează drumurile forestiere

Articolul următor

Silvania Gourmet își trimite preparatele din vânat în Dubai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share