IT&C Ultimele stiri

Fida Solutions va realiza portalul online al proiectului Mara Strategy

Compania băimăreană Fida Solutions a semnat, prin administratorul acesteia, Iulian Furnea, contractul de realizare a portalului online GIS din proiectul european Mara Strategy.

Valoarea contractului este de 1,6  milioane de de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, iar oferta Fidas fiind desemnată câștigătoare în urma procedurii de licitație. Proiectul are asigurată o finanțarea nerambursabilă integrală prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, iar Autoritatea de Management este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Compania va realiza portalul de servicii online și sistemul de gestiune GIS, va furniza echipamentele IT – server, UPS, licențe de operare server și furnizare licențe GIS în cadrul proiectului derulat de Consiliul Județean (CJ) Maramureș. Fida a mai implementat contracte similare cu Apa Nova București, Consiliul Județean Brăila și Primăria Cluj-Napoca.

”Este unul dintre cele mai mari contracte din cadrul proiectului și cu un impact major în dezvoltarea comunității, a cetățeanului și a activităților viitoare ale Consiliului Județean Maramureș. Sunt încântat de faptul că aplicația informatică va fi dezvoltată de o firmă din județ, ceea ce reflectă efortul făcut de companiile locale de a se ridica la standarde înalte de profesionalism”, a declarat președintele CJ, Gabriel Zetea.

Aplicația portal de servicii online și sistem gestiune GIS va conține un modul de planificare strategică și amenajare a teritoriului. Prin intermediul acesteia se va asigura implementarea unei soluții geospațiale pentru îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor furnizate de către administrația publică la nivelul CJ.

“Se va reduce durata de livrare a serviciilor publice în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului, respectiv autorizarea construcțiilor și avizarea documentațiilor de urbanism, dar și elaborarea politicii de investiții și a strategiilor de dezvoltare pe teritoriul județului.

Se va crea o bază de date unitară la nivelul întregului județ, care va include un set de date de fundal, pe o structură bazată pe layere, ca suport pentru componentele implementate. Aceasta va integra datele disponibile în format geospațial din momentul implementării aplicației.

În acest sens, se vor prelua și integra în aplicație datele referitoare la unitățile administrativ teritoriale din județul Maramureș, fără a se limita la hotarele acestora (limite de județ, UAT, intravilan/extravilan, cadastrale).

Partea inovativă a proiectului o reprezintă abordarea integrată a implementării GIS, corelată cu elaborarea strategiilor de dezvoltare, prin intermediul unui sistem informatic suport, dedicat, la cheie, adaptat instituției.

Prin implementarea proiectului se asigură elaborarea unui set de planuri și strategii la nivel județean, coerent și armonizat între componentele fundamentale, esențial pentru dezvoltarea teritorială și sectorială”, au precizat inițiatorii proiectului. Valoarea acestuia este de 3,9 milioane de lei, proiectul derulându-se pe o perioadă de 30 luni.

Related posts

O fabrică a grupului TeraPlast, inaugurată în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Credit de dezvoltare pentru fermieri, impozit zero pe terenurile lucrate și 264 mil. de euro pentru revitalizarea liceelor agricole

Stefana Muresan

Afacerile spitalului Polaris din Cluj au crescut cu 30% anul trecut, la 20 mil. lei

redactia

Romsilva a demarat a doua campanie de împăduriri din acest an

redactia

Tenaris: “Discuțiile cu guvernul pot crea un viitor mai optimist”

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: Dan Paștiu, fondatorul francizei Dabo Doner – „Unii ar spune că mai bine stai degeaba, decât să lucrezi degeaba. Noi vrem să fim alături de client, chiar dacă nu facem profit”

Ion Surdu

Transgaz, cerere de participare la privatizarea Vestmoldtransgaz din Republica Moldova

Stefana Muresan

80.000 de hărți turistice ilustrate ale județului Bihor, distribuite gratuit

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Primele băi sărate din Sovata

Transilvania Business

Concluzii după a opta participare a României la EXPO Real München

Ligia Voro

Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei. Explorează, apoi alege unul din posturile disponibile la Star Transmission și Star Assembly!

Stefana Muresan

UPS, cea mai mare companie de expediții aeriene, cu baze operaționale la Cluj Napoca și Timișoara, creștere cu 35% a serviciilor de export

Stefana Muresan

Stele Michelin pentru obiective din Târgu Mureș

Ligia Voro

Băimărenii de la Kema Tronic se vor implica în proiectul Reduces

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: Andreea Paul, președinte INACO – “Traseul actual este de la ON-LINE la OM-LINE”

Ligia Voro

UNCAPI & Cooperativa Țara Mea: Prețurile alimentelor de bază în perioada Paștelui

Stefana Muresan

Produse locale versus produse de import. Ce pun în coș românii atunci când merg la magazin

Papuc Irina

Antrepriză de construcţii la nivelul CNAIR care va prelua şantierele rezultate în urma unor rezilieri

Stefana Muresan

Răspunsul CNAIR, după greva de pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Papuc Irina

Sibiu: Strabag modernizează drumul județean Copşa Mică-Motiş, investiție de 4,5 mil. euro

Stefana Muresan

Conacul familiei Mocioni din Timiș, reabilitat cu 2 milioane de euro, din Granturile Spaţiului Economic European

redactia

Studiu Unlock: Companiile se reîntorc în oraș

Ionut Oprea

Cine a câștigat contractele pentru primenirea apei și canalizării Turzii

Nora Dumitrescu

Carabulea pierde procesul cu Patria Bank, hotârârea poate fi atacată

Ligia Voro

Leave a Comment