Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reprezentanţii a zece mii de firme germane şi austriece din România solicită mai multe măsuri pentru repornirea industriei

FOTO profit.ro https://www.profit.ro/insider/industrie/romania-cea-mai-mare-scadere-a-productiei-industriale-din-ue-analistii-avertizeaza-perspectiva-pentru-producatorii-romani-este-sumbra-19111968

Investitorii germani şi austrieci din România au transmis o scrisoare deschisă către conducerea guvernului român, prin care solicită aplicarea mai multor măsuri pentru a permite repornirea economiei. Reuniţi în cadrul mai multor cluburi de afaceri regionale, aceştia cer redeschiderea grădiniţelor, reiterează din nou aprobarea introducerii conceptului de Kurzarbeit, dar şi reducerea contribuţiilor salariale la bugetul de stat pentru companiile afectate de pandemie.

„Considerăm că este acum momentul să redeschidem economia. Investițiile din Germania și Austria sunt materializate prin intermediul a peste 10.000 de firme care au creat peste un sfert de milion de locuri de munca în România. În acest sens, mediul privat dorește să-și aducă contribuția pentru restabilirea competitivității la nivel național și internațional deoarece această criză economica se preconizeaza a fi de lungă durată. Din acest motiv, considerăm oportun și necesar ca și România să se orienteze spre modele aplicate în alte state membre UE în vederea combaterii efectelor noului coronavirus SARS-CoV-2”, spun reprezentanţii cluburilor de afaceri de limbă germană din România.

Conform acestor organizaţii patronale, cele mai urgente si necesare măsuri cu care ar putea statul Roman sa sprijine mediul privat se referă la permiterea îngrijirii copiilor mici într-un mediu organizat pentru a facilita reîntoarcerea părinților la locul de muncă; introducerea conceptului de „muncă flexibilă” (Kurzarbeit), suplimentar conceptelor existente. De asemenea, pentru firmele afectate de pandemie se solicită reducerea contributiilor pentru salarii ale angajatorilor pană la sfarsitul anului, cu condiția păstrării locului de munca în acest interval de timp.

O altă solicitare se referă la continuarea procesului de înlesnire a călătoriei în România din Europa fără obligativitatea carantinei, în special reintroducerea zborurilor aeriene. Ca şi un bun exemplu de model alternativ în acest sector este prezentat cel de pe aeroportul din Vienna:

„Cluburile Economice Germane din România, prin reprezentanții și membrii săi vă mulțumesc pentru timpul acordat. Suntem deschiși la un dialog cu privire la aceste propuneri în vederea depășirii actualei situații de criză economică”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timişoara primeşte 50 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru noua clădire ATI şi UPU de la Spitalul Judeţean

Articolul următor

Tinerii, alături de companii și profesori, caută soluții pentru a re-Imagina lumea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share