Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Științe Agricole Cluj a introdus operațiile transmise online

Transmisiunea video a intervenției chirurgicale asigurate prin una din platformele de teleînvățare a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a fost vizionată în de 750 de studenți.

Aceștia au asistat la demonstrația inițiată de Facultatea de Medicină Veterinară, în cadrul primei operație transmise online a disciplinei chirurgie și anestezie terapie intensivă.

Operația de rumenotomie a fost făcută unei vaci în vârstă de patru ani, din rasa Holstein, diagnosticată cu reticulită traumatică, iar intervenția s-a încheiat cu bine după două ore.

”După introducerea restricțiilor de circulație impuse de autorități, din cauza pandemiei de coronavirus, am fost nevoiți să ne adaptăm și să mutăm activitatea didactică în mediul online. În toată această perioadă, clinicile din cadrul facultății noastre au asigurat în permanență asistența medicală pentru cazurile de urgență.

Tot timpul căutăm soluții pentru a oferi studenților noștri cele mai bune condiții de instruire, cazul de față fiind un exemplu de prezentare  a unei intervenții chirurgicale în timp real unui număr cât mai mare de studenți, care s-au aflat acasă. Între corpii străini colectați în timpul intervenției s-a aflat și un cui”, a explicat coordonatorul disciplinei chirurgie & ATI, Cosmin Peștean.

Din echipa medicală extinsă au mai făcut parte opt cadre didactice, care au oferit online informații suplimentare de specialitate studenților și au răspuns în timp real întrebărilor adresate de aceștia. Studenții au fost împărțiți pe domenii de interes. Cei 750 de participanți sunt de la toate liniile de predare din facultate (română, engleză și franceză).

Transmisiunea video a intervenției chirurgicale a fost asigurată prin una din platformele de teleînvățare, care a permis și deschiderea conversațiilor separate și în timp real între cadre didactice și studenți, fără a afecta dialogul profesional al echipei medicale.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Şomajul tehnic, folosit la maxim în Timiş. 68.000 de persoane au primit de la stat peste o sută de milioane de lei

Articolul următor

Competiția JA Compania Anului 2020 și-a desemnat afacerile pilot câștigătoare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share