Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul de management al deșeurilor Clujului este operațional

Noul Centru pentru Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Cluj a devenit funcțional, primind primele mașini cu gunoi selectat. 

Operatorul rampei temporare de deșeuri a Regiei Autonone a Domeniului Public (RADP) a notificat Agenția de Protecție a Mediului în legătură cu atingerea pragului limită de 75% pentru depozitarea deșeurilor. A fost asigurat fluxul deșeurilor sortate și ecologizate.

Investiția de la Centrul pentru Managementul Integrat al Deșeurilor are o valoare de 70 de milioane de euro, este cel mai mare centru de acest tip din România, cu o capacitate de depozitare de 1,5 milioane mc.

Pentru realizarea celulei de depozitare au fost realizate lucrări de terasamente ce au presupus dislocarea unor cantități de pâmânt și realizarea unor lucrări de umplutură de 750.000 mc, echivalentul a 42.000 de autobasculante de 18 mc.

De asemenea, au fost introduse soluții complexe de stabilizare și drenare a apelor subterane interceptate în versantul pe care a fost realizată prima celulă ce au presupus forarea a 300 de piloti de beton armat cu diametrul de 900 mm cu lungimi de pâna la 27 de m și a peste 430 de m de piloți secanți cu lungimi până la 24 m, respectiv forarea unei lungimi cumulate de 15 km.

Sistemul de drenare a apelor subterane de sub celulă și sistemul de drenare a levigatului au presupus utilizarea unei cantități de 40.000 mc de sorturi, echivalentul a 2.200 de autobasculante de 18 mc. Stația de osmoză de osmoză inversă pentru tratarea levigatului are o capacitate de operare de 106 mc pe zi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Măsuri active pentru firmele care își mențin angajații și care fac angajări

Articolul următor

Copiii se vor plimba la Oradea cu Tramvaiul de Epocă și Autobuzul Cabrio

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share