Angajari Antreprenori Fonduri Europene Industrie Salarii Slider Ultimele stiri

Măsuri active pentru firmele care își mențin angajații și care fac angajări

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 28 mai, o serie de măsuri active destinate angajaților și angajatorilor în vederea susținerii acestora pentru reluarea raporturilor de muncă.

Astfel, Executivul a stabilit că angajații care au beneficiat de șomaj tehnic în contextul pandemiei de SARS-COV-2 și cărora le sunt menținute raporturile de muncă ulterior reluării activității de către angajatori, beneficiază, pentru o perioadă de trei luni, prin intermediul angajatorului, de plata a 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020.

Pentru a beneficia de această măsură, angajatorii au obligația de a menţine raporturile de muncă ale salariaților până la 31 decembrie 2020, cu excepția lucrătorilor sezonieri și a situației în care încetarea contractului individual de muncă intervine din motive neimputabile angajatorului. Mai mult, măsura se aplică numai în cazul persoanelor care au avut o durată a suspendării a contractului individual de muncă de minimum 15 zile în perioada stării de urgență sau de alertă.

De prevederile noului act normativ beneficiază și persoanele care au convenții individuale de muncă încheiate în baza Legii nr.1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației.

Executivul a mai decis, de asemenea, să stimuleze încadrarea în muncă a persoanelor în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor în perioada stării de urgență sau de alertă și care sunt înregistrați ca şomeri în evidenţa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă. Astfel, pentru fiecare persoană din această categorie, angajată pe perioadă nedeterminată și cu normă întreagă în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2020, angajatorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

De aceeași facilitate vor beneficia și angajatorii care încadrează în muncă, până la sfârșitul anului, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, tineri cu vârsta între 16 și 29 de ani.

Măsura de sprijin menționată se aplică, în aceleași condiții, și în cazul încadrării în muncă a cetățenilor români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini aflate în derulare pe teritoriul altor state, din motive neimputabile, prin concediere.

Angajatorii care vor opta pentru sprijin în vederea încadrării în muncă din categoriile mai sus-menționate vor fi obligați să mențină raporturile de muncă pentru o perioadă de încă 12 luni de la împlinirea celor 12 luni pentru care se asigură sprijin.

Banii se acordă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, la cererea angajatorilor, depusă, prin mijloace electronice, la agențiile pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora aceștia au sediul social.

Cheltuielile efectuate din bugetul asigurărilor pentru șomaj se vor acoperi din fonduri europene, în limita sumelor alocate și în conformitate cu prevederile și regulile aplicabile de acordare a finanțării, prin Ministerul Fondurilor Europene.

Actul normativ aprobat de Guvern mai stabilește că pentru domeniile de activitate în care se menţin restricţii pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, acordarea indemnizaţiilor de șomaj tehnic se prelungeşte de la data de 1 iunie 2020, fără întrerupere, până la ridicarea restricțiilor.

Related posts

Aplicație care scapă clienții de spălatul rufelor, lansată în București: investiția inițială – 300.000 euro

Papuc Irina

Banca Națională a României: Românii au economisit mai mult în acest an

Traian Dan

PALMED solicită o dezbatere publică. Peste 90% din unităţile medicale din România sunt private

Stefana Muresan

Un tânăr din Brașov investește 1,7 milioane de euro într-o fermă de bovine. A doua

Papuc Irina

BUILD YOUR BUSINESS IN ROMANIA: Perspectives, Opportunities and Challenges for Investments

Ionut Oprea

New Media Castle și experiențe unice la Electric Castle 2019

Ligia Voro

Echipamente de top în dotarea Clinicii de Pneumologie a Spitalului Județean Mureș

Transilvania Business

Aproape 266 de milioane de euro, fonduri europene, pentru sistemul de înregistrare a terenurilor în zonele rurale din România

redactia

Influența cazinourilor asupra economiei

Ioan Sandor

Romanian Hospitality Awards: Baracca din Cluj, cel mai bun restaurant din Romania

redactia

SUMAL 2.0 descurajează tăierile ilegale de lemn şi aduce beneficii sectorul silvic

Traian Dan

Cluj-Napoca, titlul de “Oras European al Sportului 2018” – recunoastere europeana a investitiilor in infrastrutura sportiva

Stefana Muresan

Berliner Wine Trophy: Medalie de aur și alte cinci premii pentru vinurile de Cotnari

Stefana Muresan

Lecții de condus pentru mașini: Continental învață vehiculele să parcheze independent

Stefana Muresan

Directorul general Bosch din Blaj, în vizită la UMFST Tîrgu Mureș

redactia

Parcul Central din Cluj, irigat inteligent cu 1,4 milioane lei

Nora Dumitrescu

FOTO: Autobuze hibrid și străzi modernizate în Reghin prin proiecte cu finanțare europeană

Ligia Voro

Comuniteca, primul spațiu pentru comunitate din Oradea

Traian Dan

Primăria Oradea a lansat licitația pentru achiziția a 15 autobuze hibrid

Traian Dan

Eldi Brutăria, model de succes în industria de panificaţie

Stefana Muresan

Airbus Helicopters Romania vrea să repare elicopterele din flota Inspectoratoratului General de Aviație al MAI

Ion Surdu

Cel mai nou magazin Panemar, deschis în zona Baciu

Nora Dumitrescu

Produse agroalimentare româneşti, promovate în China, la cel mai mare târg de profil din Asia

Stefana Muresan

Industria națională de apărare a dezvoltat și produs un scaner termic de concepție 100% românească

Ion Surdu

Leave a Comment