Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

4,5 milioane de euro pentru modernizarea a șase străzi din municipiul Oradea

Locuitorii a șase străzi din Oradea vor avea acces mai ușor la drumul expres, străzile fiind totodată modernizate. În ședința Consiliului Local din 28 mai s-au aprobat studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzilor: Valea Frumoasă, Ciucașului, Moviliței, Hotarului, Cântărețului și Dealului.

Străzile sunt situate în cartierul Episcopia, în zona de deal, între str. Matei Corvin și extinderea drumului expres la care se lucrează acum. Ele se află momentan într-o situație tehnică precară, ce se agravează din cauza îmbrăcăminții rutiere și a sistemului deficitar de colectare și evacuare a apelor din zona drumului, acestea neavând soluționată scurgerea apelor pluviale, trotuarele fiind fie inexistente, fie într-o stare avansată de degradare.

Prin aceste lucrări va fi asigurată și legătura dintre drumul expres și acest cartier, astfel încât să existe acces atât de pe str. Matei Corvin, cât și de pe drumul expres.

Prin aceste lucrări de modernizare, peste 4 km de străzi vor fi asfaltate, se vor amenaja trotuare și accese și totodată se va asigura canalizarea pluvială necesară fiecărei străzi.

Termenul estimat pentru realizarea lucrărilor de modernizare este cuprins între între 4 și 8 luni, în funcție de caracteristicile fiecărei străzi în parte.

Valoarea totală a lucrărilor de modernizare este de cca 4,5 milioane euro.

Total
9
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brânza de Cojocna, produsă de o universitate clujeană

Articolul următor

Clubul Rotary a donat o ambulanță Centrului Sf. Nectarie

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
9
Share