Bihor Educatie IT&C Slider Ultimele stiri

Cadrele didactice din Bihor, cele mai active la cursul „Profesor în Online”

Profesorii din județul Bihor se clasează pe primul loc ca număr de participanți la cursul gratuit cu predare digitală „Profesor în Online”.

La doar o lună de la lansarea primului program din proiectul „Inițiativa Națională de Continuitate” dezvoltată de Digital Nation înregistrează reușite semnificative. Peste 35.000 de profesori din toată țara – aproximativ 15% din totalul cadrelor didactice din România – au participat în perioada 4 aprilie – 18 mai 2020 la cursurile accelerate de formare în predarea online.

Inițiativa Națională de Continuitate este o platformă dezvoltată de Digital Nation pentru a ajuta sectoarele cheie ale României să se adapteze transformării digitale care este în curs de desfășurare. Platforma este axată pe stimularea competențelor digitale ale profesioniștilor din România și pe atenuarea riscurilor de adaptare profesională în contextul digitalizării rapide.

În cadrul cursului „Profesor în Online” primul program al Inițiativei, s-au înregistrat până în prezent 35.000 de cadre didactice din arii de predare mixte: 60% au fost cadre didactice din ciclul de învățământ primar și gimnazial, urmate de liceal (24,6%) și preșcolar (12, 6%). Județele cu cele mai multe cadre didactice care s-au format în predarea digitală prin programul „Profesor în Online” au fost județele Bihor (3.561), Constanța (3.147), București-Ilfov (2.517), Prahova (2.300) și Bacău (1.923).

Profesor în Online” este un curs gratuit de educație digitală accelerată, de 7 zile, care are loc în mediul online și care este bazat pe o metodologie de predare și formare recunoscută la nivel european. Acesta pregătește cadrele didactice pentru a preda cu succes în mediul virtual și îi sprijină în dezvoltarea de abilități și competențe digitale recunoscute la nivel european, printr-un curs intensiv de 7 zile, oferit în mod gratuit.

În cadrul cursului, profesorii navighează principalele provocări în predarea online și învață rapid cum să organizeze și să gestioneze o teleconferință, să își digitalizeze materialele de predare, să genereze teme, să dea teste și să pună note în catalogul virtual, dar și să se familiarizeze cu conduita de online, într-un simulator de clasă digitală.

Pentru antreprenori

După pregătirea cadrelor didactice pentru educație digitală, Inițiativa Națională de Continuitate Digital Nation pregătește susținerea unui nou sector cheie al țării, antreprenoriatul.

Programul „IMM în Online” va demara în iunie și vine în sprijinul companiilor românești care caută o platformă de suport în supraviețuirea financiară și migrarea activității în mediul digital. IMM în Online va răspunde nevoilor imediate ale afacerilor mici și mijlocii în contextul actual și le va oferi acestora soluții practice, gratuite și acces la experți în sectoarele cheie, într-un cadru digital.

Totodată Digital Nation explorează în paralel oportunitatea de a extinde programul „Profesor în Online” în alte țări ale Uniunii Europene.

____

DIGITAL NATION este o organizație românească ce dezvoltă programe disruptive de antreprenoriat și formare de competențe digitale recunoscute la nivel european. În cadrul programelor sale, Digital Nation îmbină metodologia RDEM (Remote Digital Education Model) și DigComp (EU Digital Skill Framework) pentru a pregăti noua generație de afaceri și specialiști calificați digital, recunoscuți pe piața economică europeană.

Related posts

Cea mai mare expoziție de cristale, pietre prețioase și semiprețioase la Cluj-Napoca

Ligia Voro

150 de manageri, programatori, specialiști HR și marketing din peste 20 de companii de IT din România participă la Regatta IT 2018

Ionut Oprea

Echipamente medicale de ultimă generație pentru spitalele din Bihor

Traian Dan

TAF-urile IRUM Reghin, la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Cum vor schimba spaniolii malurile Someşului

redactia

Bosch inaugurează un Centru de Training la Cluj

Ionut Oprea

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Ligia Voro

Afacerile Stabilus au trecut de 130 de milioane de euro în România

Stefana Muresan

Ministerul Dezvoltării cumpără 13 tramvaie pentru Reșita, investiție de 25 mil. euro

redactia

Eșec pe centura Mureșului. Nu vrea nimeni să o construiască

Nora Dumitrescu

Investițiile nete în economia românească au crescut în 2019 cu aproape 18%

Papuc Irina

Cultivatorii de orez din UE pot beneficia acum de avantajele Rinskor™ Active

Ligia Voro

CJ Timiș propune Băncii Mondiale 10 investiții majore. Valoarea depășește 700 de milioane de euro

redactia

MCSI a lansat proiectul educațional „Kidibot Cyber Security Training”

Ligia Voro

Lucrările de construire a Monumentului Unirii și pentru refacerea parcului din Cetate, investiție de 18 mil lei, încep în aprilie

Stefana Muresan

Astra Vagoane Călători din Arad caută încă 200 de oameni. Câștigă piața internă

redactia

Turcii de la Kastamonu, afaceri de aproape 75 mil. euro în S1, cu fabrica din Reghin

Stefana Muresan

Clujul, timp de două zile capitala europeană a clusterelor

Ligia Voro

FUTURE – programul inovator prin care atragi noi angajați și te implici în #EducatieAltfel

Nicolae Pop

Ediția a IV-a a Elite Business Club la Sibiu, antreprenoriat la puterea feminin

redactia

MADR: Contract pentru exportul a 200.000 de ovine spre Emiratele Arabe Unite. Primul transport, în martie

redactia

Apare un cartier nou la Baia Mare: Pintea Viteazul

Nora Dumitrescu

Sopor, cartierul de 250 ha al Clujului, în dezbatere publică

redactia

Neșu a cumpărat pamântul pe care va construi Complexul „Sfântul Nectarie”

Traian Dan

Leave a Comment