Bihor Educatie IT&C Slider Ultimele stiri

Cadrele didactice din Bihor, cele mai active la cursul „Profesor în Online”

Profesorii din județul Bihor se clasează pe primul loc ca număr de participanți la cursul gratuit cu predare digitală „Profesor în Online”.

La doar o lună de la lansarea primului program din proiectul „Inițiativa Națională de Continuitate” dezvoltată de Digital Nation înregistrează reușite semnificative. Peste 35.000 de profesori din toată țara – aproximativ 15% din totalul cadrelor didactice din România – au participat în perioada 4 aprilie – 18 mai 2020 la cursurile accelerate de formare în predarea online.

Inițiativa Națională de Continuitate este o platformă dezvoltată de Digital Nation pentru a ajuta sectoarele cheie ale României să se adapteze transformării digitale care este în curs de desfășurare. Platforma este axată pe stimularea competențelor digitale ale profesioniștilor din România și pe atenuarea riscurilor de adaptare profesională în contextul digitalizării rapide.

În cadrul cursului „Profesor în Online” primul program al Inițiativei, s-au înregistrat până în prezent 35.000 de cadre didactice din arii de predare mixte: 60% au fost cadre didactice din ciclul de învățământ primar și gimnazial, urmate de liceal (24,6%) și preșcolar (12, 6%). Județele cu cele mai multe cadre didactice care s-au format în predarea digitală prin programul „Profesor în Online” au fost județele Bihor (3.561), Constanța (3.147), București-Ilfov (2.517), Prahova (2.300) și Bacău (1.923).

Profesor în Online” este un curs gratuit de educație digitală accelerată, de 7 zile, care are loc în mediul online și care este bazat pe o metodologie de predare și formare recunoscută la nivel european. Acesta pregătește cadrele didactice pentru a preda cu succes în mediul virtual și îi sprijină în dezvoltarea de abilități și competențe digitale recunoscute la nivel european, printr-un curs intensiv de 7 zile, oferit în mod gratuit.

În cadrul cursului, profesorii navighează principalele provocări în predarea online și învață rapid cum să organizeze și să gestioneze o teleconferință, să își digitalizeze materialele de predare, să genereze teme, să dea teste și să pună note în catalogul virtual, dar și să se familiarizeze cu conduita de online, într-un simulator de clasă digitală.

Pentru antreprenori

După pregătirea cadrelor didactice pentru educație digitală, Inițiativa Națională de Continuitate Digital Nation pregătește susținerea unui nou sector cheie al țării, antreprenoriatul.

Programul „IMM în Online” va demara în iunie și vine în sprijinul companiilor românești care caută o platformă de suport în supraviețuirea financiară și migrarea activității în mediul digital. IMM în Online va răspunde nevoilor imediate ale afacerilor mici și mijlocii în contextul actual și le va oferi acestora soluții practice, gratuite și acces la experți în sectoarele cheie, într-un cadru digital.

Totodată Digital Nation explorează în paralel oportunitatea de a extinde programul „Profesor în Online” în alte țări ale Uniunii Europene.

____

DIGITAL NATION este o organizație românească ce dezvoltă programe disruptive de antreprenoriat și formare de competențe digitale recunoscute la nivel european. În cadrul programelor sale, Digital Nation îmbină metodologia RDEM (Remote Digital Education Model) și DigComp (EU Digital Skill Framework) pentru a pregăti noua generație de afaceri și specialiști calificați digital, recunoscuți pe piața economică europeană.

Related posts

Studiu EnergyPal: Doar 14% dintre companii au un sistem de smart metering pe echipamentele principale

Stefana Muresan

Sennheiser: inovații în industria audio, produse la Brașov

Papuc Irina

Compania Votrom, al doilea cel mai mare business antreprenorial din Bihor

Stefana Muresan

Cinci companii fac documentarea de cadastru pentru 80 km din A3

Nora Dumitrescu

Sute de mașini abandonate vor fi ridicate la Baia Mare

Nora Dumitrescu

Curs gratuit pentru startup-urile de criptomonede/blockchain

Papuc Irina

După ce au preluat Agricost Insula Mare a Brăilei, arabii de la Al-Dahra au pus ochii pe o fermă emblematică din țară. Livrează laptele către Danone

redactia

Ambasadori la Universitatea de Vest din Timisoara

Nicolae Pop

Pita de Sântimbru, vinul de Jidvei și dulcețurile din Apuseni, atracții la un târg de turism din China

Stefana Muresan

Patronii din Maramureș vor să se pună bine cu finanțele

Nora Dumitrescu

Automatizarea procesării documentelor de popriri la 371 de sucursale BCR

Traian Dan

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Papuc Irina

Autorii Cezar Ioan şi Dan Iancu ne invită, în noile lor volume, să descoperim lumea vinului şi a bucatelor vechi

Ligia Voro

Brașov: Contract de 226 mil. lei, câștigat de o asociere de antreprenori, pentru repararea străzilor

Stefana Muresan

Piețele din Oradea sunt dezinfectate zilnic cu soluții pe bază de clor

Traian Dan

Grand Park Sud își face showroom pe șantier

Nora Dumitrescu

Uzina Mecanică Cugir, Star Transmission și Elit, cei mai mari contribuabili la bugetul local al orașului Cugir

Stefana Muresan

Continental investește la Timișoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

Stefana Muresan

„Dăruind vei dobândi”: Campanie de ajutorare a copiilor și bătrânilor nevoiași, inițiată de un tânăr crescut în orfelinat

Stefana Muresan

Aplicația care te ajută să iei Bacalaureatul cu nota 10, creată de un elev olimpic

redactia

BRK Financial Group va activa pe trei piețe europene

Nora Dumitrescu

Pombis din Bistriţa-Năsăud vinde retailerilor fructe şi sucuri de 1,5 mil. euro

Stefana Muresan

Romgaz va distribui un dividend suplimentar de 1,30 lei/acţiune

redactia

Excursie la Budapesta, recompensa ContiTech Timișoara pentru angajaţii performanți

Stefana Muresan

Leave a Comment