Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Techtex va produce măști cu filtru de protecție lângă Baia Mare

Prima fabrică de textile medicale din România, inaugurată în județul Maramureș, va realiza măști cu filtru de protecție și măști pentru copii. Grupul Taparo are deja două asemenea unități de producție.

“Suntem în lucru pentru punerea în funcțiune a primei linii tehnologice de producție a măștilor de protecție pentru copii”, a precizat conducerea Techtex. Piatra de temelie a fabricii din localitatea Cicârlău, de lângă municipiul Baia Bare, a fost pusă luna trecută, în prezența premierului Ludovic Orban.

„Suntem impresionați de faptul că Guvernul României a vizitat fabrica noastră din Târgu-Lăpuș, unde producem măști sanitare și echipamente de protecție medicală.

Împreună am pus piatra de temelie a noii fabrici Techtex, de lângă Baia Mare. Știm să reacționăm în vreme de criză, să mergem înainte și să fim de ajutor țării noastre, ca niște bravi maramureșeni”, a spus Ioan Filip, președintele grupului Taparo.

“În Târgu-Lăpuş se fabrică nu doar măşti foarte bune, ci se pune la cale producţia, pentru prima oară în România, a stratului filtrant din cadrul măştilor chirurgicale, FFP2, strat care asigură cea mai mare protecţie.

E foarte important că o companie românească reuşeşte, în timp foarte scurt, să fabrice măşti chirurgicale FFP2 și să fie pregătită să înceapă fabricația materialului atât de necesar, care stă la baza realizării tuturor produselor de protecție sanitară: măști, combinezoane, halate protectoare, bonete”, a declarat Orban.

Grupul Taparo a achiziționat mai multe linii tehnologice automatizate pentru producția de măști FFP2 (clasă superioară de protecție) și FFP3 (cel mai înalt nivel), realizate special pentru cadrele medicale care intră în contact direct cu bolnavii  de coronavirus.

Taparo, unul dintre cei mai mari producători de mobilier din România, s-a reprofilat în vreme de pandemie de coronavirus pe echipamente de protecție pentru medici, avizate de autorități. 4Brands și Techtex, parte din grup, au început producția de măști, capeline, halate și botoși.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Kovacs Emoke

Filarmonica de Stat Dinu Lipatti redevine sanctuarul melomanilor sătmăreni

Articolul următor

Cadrele didactice din Bihor, cele mai active la cursul „Profesor în Online”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share