Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Filarmonica de Stat Dinu Lipatti redevine sanctuarul melomanilor sătmăreni

Kovacs Emoke

Reluarea activităților  în Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti”

 

   Printre primele instituții culturale din Satu Mare, Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti”,  își reia activitatea după o perioadă lungă și dificilă. Chiar dacă nu în sala proprie, redeschiderea concertelor filarmonicii reprezintă un semnal că viața culturală a Sătmarului revine încet, încet la normal.

  „Construită în 1902, în stil secesion, ca o aripă a Hotelului Dacia Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare este realizată pe zidărie portantă şi planşe din arce de cărămidă pe traverse metalice. Holul are coloane şi două scări care duc la mezanin. Sala de concerte este flancată de colonade. Cupola este bogat ornată şi pictată în elemente de mozaic floral. Capacitatea sălii este de 400 de locuri şi are o acustica excelentă, care o situează între primele cinci săli de concerte din ţară.” ne spune Kovács Emőke, managerul instituției culturale după care ne trece și prin istoricul acestei clădiri și a aceste instituții. Poate în unul din numerele viitoare ale revistei Transilvania Business vom găsi spațiu și disponibilitate să redăm toate acestea cititorilor noștri.

   În continuare d-na manager ne-a spus că „datorită perseverenței colectivului instituției și a publicului dornic să ne vadă și să ne asculte, sâmbătă, 6 iunie 2020 de la ora 18:30 vom susține un mini concert <<Anotimpurile>> de Antonio Vivaldi în aer liber, în curtea Muzeului de Artă Satu Mare; ne dorim ca această revenire la normalitate să se realizeze în condiții de siguranță și să fie tratată cu responsabilitate și seriozitate, respectând toate măsurile de siguranță; locurile la concert sunt limitate, astfel intrarea se va face în ordinea sosirii!”

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Adrian Ionel, director general: „Interesul major al UNIFARM a fost sănătatea medicilor și a pacienților din sistemul de sănătate românesc”

Articolul următor

Techtex va produce măști cu filtru de protecție lângă Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

HR-iștii s-au suit în Dealul Clujului

O comunitate a profesioniștilor din resursele umane prinde contur la Cluj prin intermediul unor evenimente nonconformiste de socializare.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share