Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se scumpește apa în trei județe din Transilvania

Compania de Apă Someș (CAS) și-a anunțat intenția de ajustare a prețului apei potabile, respectiv a tarifului de canalizare-epurare din 1 iulie.

Astfel, prețul apei potabile practicat de CAS va fi majorat la 3,85 lei/mc, inclusiv taxa pe valoarea adăugată de 9%, iar cel pentru canalizare-epurate, la 4,09 lei/mc, inclusiv TVA.

“Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor / tarifelor rezidă din nevoia respectării planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoie de a îndeplini condiționalitățile din contractul de finanțare aferent Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și CAS.

Pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, CAS a atras o a cincea finanțare, de peste 350 de milioane de euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

Noile prețuri/tarife au fost aprobate ade Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită în județele Cluj, Sălaj și Mureș cu începere de la 1 iulie”, a precizat conducerea CAS.

CAS derulează un program major de investiții în cadrul POIM 2014-2020: proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020.

Finanțarea investiției se face astfel: 92,18% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat şi 2% bugete locale. Un credit bancar de 7,8% va fi asumat de CAS pentru cofinanțarea proiectului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul are proiecte de aproape 200 de milioane de euro

Articolul următor

Iulius Mall, redeschis pe bucăți. Liber la terase

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share