Comert Ultimele stiri

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, în scădere: primele date INS pentru aprilie 2020

În luna aprilie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 19,7%, cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 22,3%. Datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a scăzut și față de aprilie 2019 – cu 19,5%, respectiv cu 18,5%.

Potrivit INS, datele statistice din aprilie 2020 surprind impactul crizei COVID-19 şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020. Instituția precizează că „înțelege greutățile cu care se confruntă respondenții noștri în această perioadă și suntem conștienţi că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate”.

Aprilie 2020 comparativ cu martie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 19,7% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-31,4%), vânzările de produse nealimentare (-20,5%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-13,4%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 22,3% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-35,1%), vânzările de produse nealimentare (-22,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-15,5%).

Aprilie 2020 comparativ cu aprilie 2019

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie 2019, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 19,5% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-38,4%), vânzările de produse nealimentare (-22,9%)şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-4,7%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie 2019, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 18,5% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate 3/4 (-37,7%), vânzările de produse nealimentare (-21,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-5,0%).

Related posts

[Enjoy Transylvania!] Bran – Queen Marie’s Heart Castle

Transilvania Business

EXPO REAL opens another hall: NOVA3

Ligia Voro

ANCPI soluționează cererile notarilor și persoanelor fizice și juridice – online

Ligia Voro

Specialiști din 30 de țări dezbat la UVT unul dintre cele mai importante subiecte ale IT-ului și mediului de afaceri, „Big Data”

Stefana Muresan

S-a finalizat licitația pentru un drum de legătură din Oradea în valoare de peste 5 mil. de euro

Stefana Muresan

150 de mil. euro pentru legarea municipiului Oradea de viitoarea autostradă Transilvania

redactia

FOTO: Brandul Herlitz aniversează 30 de ani cu o primă surpriză: programul “Profesori fericiți pentru România”  

Ligia Voro

Oradea va construi apartamente pentru angajații companiilor din Parcul Industrial

Traian Dan

Familiile bogate din Germania cumpără terenuri în România. Descendenţii producătorului de avioane Claude Dornier, printre investitori

Stefana Muresan

Prezenti in Brasov, Timisoara si Bucuresti, francezii de la Atos anunta noi angajari

Stefana Muresan

Medisprof din Cluj Napoca se extinde si deschide un nou spital privat destinat tratamentelor oncologice, investiție de peste 12 milioane euro

Stefana Muresan

Kaufland România decide majorarea venitului minim în companie

Stefana Muresan

România, destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (1)

Transilvania Business

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

redactia

Consiliul județean a preluat un drum turistic din Cluj

Nora Dumitrescu

Peste 150 milioane de euro, fonduri europene, pentru domeniul infrastructurii de gestionare a apei din România

Stefana Muresan

ParkingPay: o nouă modalitate de plată a parcărilor în Cluj-Napoca 

Ligia Voro

S IMMO AG: Positive annual trend continues

Ionut Oprea

Commercial real estate must do more than merely adapt to coronavirus

Papuc Irina

Pallas™ și Floramix™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu  

Ligia Voro

900.000 de euro pentru drumul ce leagă Calea Aradului de Piața 100 (Obor)

Traian Dan

Resorturi spa de lux în Maldive, Fiji, Texas, Londra sau în Băile Herculane, la Grand Hotel Minerva

redactia

MeasureCamp Bucharest, prima UnConference din România 

Ligia Voro

Leave a Comment