Comert Ultimele stiri

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, în scădere: primele date INS pentru aprilie 2020

În luna aprilie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 19,7%, cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 22,3%. Datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a scăzut și față de aprilie 2019 – cu 19,5%, respectiv cu 18,5%.

Potrivit INS, datele statistice din aprilie 2020 surprind impactul crizei COVID-19 şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020. Instituția precizează că „înțelege greutățile cu care se confruntă respondenții noștri în această perioadă și suntem conștienţi că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate”.

Aprilie 2020 comparativ cu martie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 19,7% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-31,4%), vânzările de produse nealimentare (-20,5%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-13,4%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 22,3% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-35,1%), vânzările de produse nealimentare (-22,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-15,5%).

Aprilie 2020 comparativ cu aprilie 2019

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie 2019, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 19,5% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-38,4%), vânzările de produse nealimentare (-22,9%)şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-4,7%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie 2019, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 18,5% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate 3/4 (-37,7%), vânzările de produse nealimentare (-21,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-5,0%).

Related posts

Autostrada Unirii, ritm lent la proiectare

Nora Dumitrescu

Europarlamentarul Daniel Buda: In Romania, peste 45% din terenurile agricole se afla in mainile strainilor

Stefana Muresan

Contract de 10 milioane de euro, obținut de nemții de la RER-RWE, pentru servicii de salubritate în Alba

redactia

Startup-ul românesc Frisbo își extinde operațiunile în cinci noi țări

Ion Surdu

Coresi – 5 ani la Brașov: Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România

Papuc Irina

Roman SA așteaptă o comandă în valoare de 50 de mil. de euro din Pakistan

Stefana Muresan

Fabrica Bosch din Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen

Papuc Irina

Început în forță pe Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Jysk își face rețea de magazine la Cluj

Nora Dumitrescu

Sonimpex Topoloveni a lansat un nou produs

Ligia Voro

Computer tomograf donat spitalului din Năsăud cu sprijinul unui cardinal de la Vatican

redactia

Brașov: Contract de 226 mil. lei, câștigat de o asociere de antreprenori, pentru repararea străzilor

Stefana Muresan

Jon Watkins appointed COO Western Europe for VGP

Ionut Oprea

Start-up german, fondat de un sibian, a primit finanțare de 80 milioane de dolari. Printre investitori, frații miliardari de la BioNTech – producătorul vaccinului anti-Covid19

Ion Surdu

Ulysse Nardin, official sponsor of the 2018 Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Băncile au suspendat la plată, până la sfârșitul anului, circa 321.000 de credite

Traian Dan

Suedezii de la Autoliv, investiție de 6,5 milioane de euro într-o nouă hală în Brașov

Stefana Muresan

Amadeus extinde colaborarea cu United Airlines pentru protocolul NDC

Ligia Voro

Liebrecht & wooD anunță Liziera de Lac, cel mai ambițios proiect rezidențial din estul Bucureștiului

Ionut Oprea

Peste 95.000 de locuitori de la nordul județului Sibiu vor avea acces la apă și canalizare cu ajutorul fondurilor europene

Ion Surdu

Terenuri gratuite oferite de Primăria Lugoj

redactia

Eldorado Gold susţine că a descoperit zăcăminte de aur de până la 7,8 miliarde de dolari la Bolcana, în judeţul Hunedoara

redactia

Cei mai importanți jucători din industria agriculturii și-au dat întâlnire la cea de-a VII-a ediție a „Romanian Food & Agribusiness Conference”

Papuc Irina

Primul program de accelerare din România dedicat business-urilor de inteligență artificială: Investiții de 365.000 de euro pentru patru startupuri

Ion Surdu

Leave a Comment