Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La doi ani de la incendiu, fațada Palatul Greco-catolic din Oradea va fi gata

În urmă cu doi ani, în august 2018, palatul Episcopiei Greco-catolice din Oradea era distrus de un incendiu. Primăria Oradea a decis atunci să se implice în refacerea acestei clădiri emblematice pentru oraș.

Anul trecut s-a pus un nou acoperiș, iar anul acesta s-au început lucrările de refacere a fațadelor. Reabilitarea faţadei din curtea interioară este finalizată. Fațada exterioară laterală, dinspre strada Episcop Mihai Pavel este gata în proporţie de 80%. Se mai lucrează la fațada principală dinspre Piața Unirii. La finalul lunii iunie vor începe să vină geamurile ce vor fi montate pe parcursul lunii iulie. În luna august, toate lucrările exterioare vor fi gata. În 25 august, la doi ani de la cumplitul incendiu, palatul va avea strălucirea de odinioară, inclusiv iluminatul arhitectural.

În august 2018, Palatul greco-catolic din Oradea a fost cuprins de incendiu

Anul viitor va începe ultima etapă, lucrările de refacere din interiorul palatului. Primăria urmărește să asigure finanțarea din fonduri europene, clădirea fiind monument istoric. În doi ani se estimează că lucrările vor fi gata, clădirea devenind un centru cultural.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, în scădere: primele date INS pentru aprilie 2020

Articolul următor

Jale pentru turismul românesc în luna aprilie: -98,1% la cazări față de aprilie 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share