IT&C Slider Ultimele stiri

Portalul primăriilor digitale – primariamea.ro, gratuit în acest an

Comunicarea digitală a devenit, în doar câteva luni, o parte esențială a noului mod de viață impus de pandemie. Lucrul de acasă, plățile online sau trimiterea de documente către autorități în format digital sunt metode folosite tot mai mult, în condițiile în care distanțarea fizică rămâne o regulă importantă, în lipsa unui vaccin care să limiteze efectele pandemiei cu Covid 19.

Portalul primariamea.ro dezvoltat de Zipper România vine în sprijinul cetățenilor și a administrației publice locale, asigurând continuitatea funcțiilor instituțiilor locale cu respectarea regulilor de distanțare socială și creează condițiile tehnice necesare pentru lucrul la distanță.

Am decis să acordăm sprijin Primăriilor pentru a-și digitaliza activitatea. Pentru aceasta am dezvoltat portalul pentru digitalizare primariamea.ro de depunere a solicitărilor online adresate instituțiilor publice ce asigură o comunicare rapidă și eficientă între administrațiile publice locale și cetățeni, cu accesibilitate de pe toate tipurile de dispozitive (desktop, tabletă și mobil) 24 din 24 ore. Utilizarea acestei platforme este gratuită pentru tot anul 2020”, explică  Doru Vijiianu, director general Zipper România.

Digitalizarea a devenit o necesitate permanentă, ce vizează procesele de lucru, oamenii și tehnologia. Guvernul României a conștientizat această nevoie și a creat cadrul legal prin emiterea Ordonanței nr. 38/2020 ce vizează circularea documentelor electronice. Astfel, în articolul 6 se impune utilizarea de portaluri proprii sau astfel de instrumente puse la dispoziție de către terți în vederea primirii documentelor electronice, dar și comunicării înscrisurilor emise de către autorități.

Cu experiența noastră în digitalizare și întreaga infrastructură disponibilă asigurăm comunicarea rapidă și eficientă între administrațiile publice locale și cetățeni prin intermediul portalului, facilitând procesul de depunere, înregistrare și status online a cererilor și declarațiilor”, a adăugat Doru Vijiianu.

Utilizarea platformei primariamea.ro permite administrației locale să elimine total birocrația dar și acces instant la documentele depuse de către cetățeni, reducând, totodată, timpul necesar soluționării solicitărilor

Cetățenilor le asigură posibilitatea de a depune cereri, având la dispoziție departamentele de interes din cadrul primăriei, șabloane pentru formulare și lista cu documentele necesare, prin intermediul unei biblioteci de formulare pentru documente specifice care sunt organizate pe clase/departamente.

Portalul este realizat în conformitate cu normele de protecție ale Regulamentului GDPR nr. 679/2016 iar stocarea documentelor se realizează într-un centru de date acreditat MCSI.

Related posts

Insolvență cu necunoscute pentru Cesiro SA Sighişoara

Ligia Voro

Păstrăvul de Sfăraș va fi comercializat în rețeaua Metro

Nora Dumitrescu

Producătorii de mobilă, reuniți în Clusterul Mobilier Transilvan, ”atacă” piața statelor din afara UE

Stefana Muresan

Aplicația clujenilor de la Softland, cumpărată de NASA

Stefana Muresan

Global Vision începe lucrările pentru extinderea fabricii Huf Group de la Arad

Ionut Oprea

„Asociația Italiani in Bihor”, sare în ajutorul Spitalului Județean din Oradea

Traian Dan

ASF a sancționat City Insurance și Euroins România Asigurare-Reasigurare

Ligia Voro

Premii naţionale majore pentru compania clujeană Arhivatorul

Ionel Albu

Patrulaterul Vestului: „Interconectăm aceste orașe cu autostrăzi și cu linii ferate de mare viteză”

redactia

Momentul simbolic al preluării președinției Consiliului UE. Ambasadorul Luca Niculescu a primit steagul UE, după o plimbare de o zi

redactia

Șase localități din Transilvania și Banat vor avea legături cu autostrăzile A1 și A3. Lucrările, planificate pentru 2021

Ion Surdu

Saniya Melnicenco – NIS Petrol, în fruntea Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA)

redactia

Bazin didactic de înot în Ioşia şi bază sportivă pe Calea Clujului din Oradea

Traian Dan

Antreprenoriat Verde – Peste 4000 elevi construiesc proiecte care salvează planeta

redactia

De Ziua Femeii, Mömax deschide la Timişoara. Austriecii au angajat pensionari, bazându-se pe experienţa şi aptitudinile acestora

Stefana Muresan

Proprietarii fermelor piscicole din Transilvania, convocați la Cluj

Nora Dumitrescu

La Universitatea din Sibiu a fost sărbătorită prima promoție a școlii de afaceri româno-chineză

Papuc Irina

Întreprinzătorii din Ardeal, conectați cu businessmenii din SUA

Nora Dumitrescu

Cei mai importanți jucători din industria agriculturii și-au dat întâlnire la cea de-a VII-a ediție a „Romanian Food & Agribusiness Conference”

Papuc Irina

BUILD YOUR BUSINESS IN ROMANIA: Perspectives, Opportunities and Challenges for Investments

Ionut Oprea

Continua modernizarea scolilor sibiene cu fonduri REGIO 2014-2020

Stefana Muresan

Târgul de Crăciun Oradea își va deschide porțile în 29 noiembrie

Traian Dan

Cupru Min, venituri în creştere cu 35,8% în 2017

Stefana Muresan

Retail: breathing life into city centers | Expo Real 2019

Ionut Oprea

Leave a Comment