IT&C Slider Ultimele stiri

Portalul primăriilor digitale – primariamea.ro, gratuit în acest an

Comunicarea digitală a devenit, în doar câteva luni, o parte esențială a noului mod de viață impus de pandemie. Lucrul de acasă, plățile online sau trimiterea de documente către autorități în format digital sunt metode folosite tot mai mult, în condițiile în care distanțarea fizică rămâne o regulă importantă, în lipsa unui vaccin care să limiteze efectele pandemiei cu Covid 19.

Portalul primariamea.ro dezvoltat de Zipper România vine în sprijinul cetățenilor și a administrației publice locale, asigurând continuitatea funcțiilor instituțiilor locale cu respectarea regulilor de distanțare socială și creează condițiile tehnice necesare pentru lucrul la distanță.

Am decis să acordăm sprijin Primăriilor pentru a-și digitaliza activitatea. Pentru aceasta am dezvoltat portalul pentru digitalizare primariamea.ro de depunere a solicitărilor online adresate instituțiilor publice ce asigură o comunicare rapidă și eficientă între administrațiile publice locale și cetățeni, cu accesibilitate de pe toate tipurile de dispozitive (desktop, tabletă și mobil) 24 din 24 ore. Utilizarea acestei platforme este gratuită pentru tot anul 2020”, explică  Doru Vijiianu, director general Zipper România.

Digitalizarea a devenit o necesitate permanentă, ce vizează procesele de lucru, oamenii și tehnologia. Guvernul României a conștientizat această nevoie și a creat cadrul legal prin emiterea Ordonanței nr. 38/2020 ce vizează circularea documentelor electronice. Astfel, în articolul 6 se impune utilizarea de portaluri proprii sau astfel de instrumente puse la dispoziție de către terți în vederea primirii documentelor electronice, dar și comunicării înscrisurilor emise de către autorități.

Cu experiența noastră în digitalizare și întreaga infrastructură disponibilă asigurăm comunicarea rapidă și eficientă între administrațiile publice locale și cetățeni prin intermediul portalului, facilitând procesul de depunere, înregistrare și status online a cererilor și declarațiilor”, a adăugat Doru Vijiianu.

Utilizarea platformei primariamea.ro permite administrației locale să elimine total birocrația dar și acces instant la documentele depuse de către cetățeni, reducând, totodată, timpul necesar soluționării solicitărilor

Cetățenilor le asigură posibilitatea de a depune cereri, având la dispoziție departamentele de interes din cadrul primăriei, șabloane pentru formulare și lista cu documentele necesare, prin intermediul unei biblioteci de formulare pentru documente specifice care sunt organizate pe clase/departamente.

Portalul este realizat în conformitate cu normele de protecție ale Regulamentului GDPR nr. 679/2016 iar stocarea documentelor se realizează într-un centru de date acreditat MCSI.

Related posts

Noi reguli privind drepturile de autor în mediul digital

Stefana Muresan

Sustenabilitate, responsabilitate socială și implicare în contextul pandemiei: teme de dezbatere la „POSITIVE BUSINESS. A talk about sustainability and positive impact in business”

Transilvania Business

Romania at ExpoReal 2017

Ionut Oprea

Cabana Vadu Crișului, centru de monitorizare și promovare a naturii

Traian Dan

Altex se extinde in P3 Bucharest

Ionut Oprea

Primul hotel din România care acceptă plata cu Bitcoin

Stefana Muresan

Contractul pentru un nou lot al Autostrăzii de Centură București, semnat de CNAIR

Stefana Muresan

Ce trebuie să știți despre obținerea Certificatului de Situație de Urgență

Ligia Voro

Investiție de aproape 7 milioane de euro în Aeroportul Timișoara: nou Terminal Sosiri Curse Externe

redactia

Castrul roman de la Turda, reabilitat cu fonduri europene

Stefana Muresan

Salvați Copiii face un apel către companii, să sprijine dotarea maternităților

Ligia Voro

Investiții de peste 2 mil. euro, fonduri europene, pentru cel mai nou loc de selfie al Clujului. Turnul Pompierilor, monument istoric din secolul XV

Stefana Muresan

La 9 luni, Romgaz – cifră de afaceri mai mare, profit net mai mic

redactia

PIB a crescut în termeni reali cu 5,6% în trimestrul III 2020 față de trimestrul II

Traian Dan

Sibiu: Montana Garden, una dintre cele mai mari investiții în turismul local din ultimii ani

Stefana Muresan

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei

Stefana Muresan

CBRE: E van Wijk reînnoire, 10.400 mp, în P3 Bucharest A1

Papuc Irina

Lucrări de infrastructură apă în regiunea Turda – Câmpia Turzii în valoare de 150 milioane euro

Stefana Muresan

Grupul ROCKWOOL construiește o fabrică de vată minerală bazaltică în Ploiești West Park

Ionut Oprea

Al cincilea pod peste râul Someș, construit între Seini și Apa

Stefana Muresan

ABSL digital forum 2020

Ionut Oprea

Iasi – Prima destinatie a Maratonului de business CCIFER

Stefana Muresan

Câţi bani sunt alocați pentru marile proiecte de infrastructură rutieră în 2019

redactia

Obligațiunile Ready Office Rent listate pe bursă

Ligia Voro

Leave a Comment