Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IRUM Reghin lansează trei noi modele de tractoare, destinate fermelor de familie

Compania IRUM, membră a Grupului MAVI, produce trei noi modele de tractoare pe platforma din Reghin, adaptate nevoilor fermelor de familie, conform propriei strategii de susținere a agriculturii românești și priorităților naționale și internaționale din domeniu.

 

”Noile tractoare IRUM sunt destinate mai ales fermelor de familie. Inițiativa de a dezvolta aceste modele contribuie la susținerea dezvoltării durabile a agriculturii românești. Prioritatea Organizației pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU, dar și cea asumată de Ministerul Agriculturii este tocmai dezvoltarea fermelor de familie, iar contribuția noastră la susținerea acestei inițiative este reprezentată de producția de tractoare românești, la prețuri corecte, echipate cu multă grijă față de mediu”, a subliniat Mircea Oltean, CEO IRUM Reghin, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Cele trei tractoare – tractorul IRUM TAG 3100 cu 30 de cai-putere, modelele IRUM TAG 5025 C – 5025 CH cu 47 de cai-putere, iar modelele IRUM TAG 6225 C – 6225 CH cu 60 de cai-putere, vor dispune de accesorii utile fermierilor români. Astfel, ele pot fi folosite cu maximă eficiență inclusiv la lucrări din domeniul legumiculturii, solariilor, viticulturii, pomiculturii sau pe câmp, inclusiv la lucrări precum cele de cosit sau greblat.

Noile tractoare IRUM vor fi echipate cu motoare stagiul 5 de poluare. Ele vor avea disponibilă și opțiunea power shift, care face utilajul mult mai ușor de manevrat.

Prețurile acestor tractoare vor fi cuprinse între 10.000 și 20.000 de euro.

Povestea grupului MAVI

 

IRUM a fost fondată în anul 1953 cu scopul de a produce, întreține și repara utilaje și mecanisme agricole și forestiere. În cei peste 67 de ani de la înființare, fabrica a trecut prin transformări dramatice, de la riscul de a fi abandonată, până a ajuns la nivelul unei companii moderne care deține singurul centru privat de cercetare și dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere din România.

În anul 1999 IRUM devine o companie cu capital integral privat, cu Maviprod acționar principal, dezvoltându-se în special ca producător în industria forestieră. Anii care urmează aduc îmbunătățirea și creșterea constantă a gamei de produse.

În 2010 începe o nouă etapă în evoluția companiei: primele tractoare agricole ies de pe noua linie de asamblare, combinând tehnologia Belarus cu priceperea și experiența IRUM. Tot în 2010, IRUM face următorul pas în modernizarea produselor prin lansarea modelului TAF 2010M, primul utilaj în care ergonomia și confortul în utilizare primesc o atenție deosebită.

Anul 2012 marchează dotarea utilajelor TAF cu premiatului motor Perkins seria 1200, cu stagiul de poluare Tier IIIB. Totodată, este anul în care IRUM participă la târgul KWF-Expo cu cel mai avansat model de la acea dată al centrului de dezvoltare IRUM, TAF 2012. În 2013 IRUM celebrează a 60-a aniversare.

În 2015 este inaugurat Centrul de Cercetare și Dezvoltare pentru Utilaje Agricole și Forestiere iFOR IRUM, singurul centru privat de cercetare în aceste domenii din țară. La iFOR, 50 de ingineri dezvoltă o serie de produse noi, românești.

În 2016 se lansează TAF 2012 G cu clește, utilaj conceput în iFOR, un tractor forestier românesc cu performanțe occidentale care se remarcă prin eficiență și confort. În 2017 sunt lansate TAF 2012 G 6C și TAF 2012 PS 6C, ambele utilaje fiind concepute în centrul de cercetare iFOR.

Anul 2018 este marcat de împlinirea a 65 de ani de la înființarea fabricii IRUM și 25 de ani de la înființarea rețelei de magazine și service MAVI. 2018 are o importanță deosebită prin lansarea celui mai nou tractor agricol românesc TAGRO, un concept iFOR IRUM.

Fabrica dispune de un centru de prelucrări CNC, turnătorie, linie de tratament termic, sculărie, atelier sudură, vopsitorie și service. Astfel, aproximativ 70% din componentele tractorului forestier sunt producție proprie. Producția IRUM cuprinde acum tractoare articulate forestiere, tractoare agricole, funiculare, troliuri și piese de schimb.

După mai bine de 67 de ani, fabrica desfășurată pe o suprafață de 175.000 m2 îi ține aproape pe cei peste 600 de angajați. Prin producția de utilaje și piese de schimb a fabricii IRUM, rețeaua MAVI care oferă soluții tehnice pentru orice utilaj, Centrul de Cercetare și Dezvoltare iFOR, precum și prin brandurile TAF și TAGRO, grupul MAVIPROD continuă să contribuie semnificativ la dezvoltarea României.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

NTT DATA și Microsoft anunță colaborarea strategică pentru a asigura noi soluții digitale

Articolul următor

Robot de procesare a facturilor, creat de Life Is Hard

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share