Agricultura Industrie Mureș POZITIV TB Ultimele stiri

IRUM Reghin lansează trei noi modele de tractoare, destinate fermelor de familie

Compania IRUM, membră a Grupului MAVI, produce trei noi modele de tractoare pe platforma din Reghin, adaptate nevoilor fermelor de familie, conform propriei strategii de susținere a agriculturii românești și priorităților naționale și internaționale din domeniu.

 

”Noile tractoare IRUM sunt destinate mai ales fermelor de familie. Inițiativa de a dezvolta aceste modele contribuie la susținerea dezvoltării durabile a agriculturii românești. Prioritatea Organizației pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU, dar și cea asumată de Ministerul Agriculturii este tocmai dezvoltarea fermelor de familie, iar contribuția noastră la susținerea acestei inițiative este reprezentată de producția de tractoare românești, la prețuri corecte, echipate cu multă grijă față de mediu”, a subliniat Mircea Oltean, CEO IRUM Reghin, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Cele trei tractoare – tractorul IRUM TAG 3100 cu 30 de cai-putere, modelele IRUM TAG 5025 C – 5025 CH cu 47 de cai-putere, iar modelele IRUM TAG 6225 C – 6225 CH cu 60 de cai-putere, vor dispune de accesorii utile fermierilor români. Astfel, ele pot fi folosite cu maximă eficiență inclusiv la lucrări din domeniul legumiculturii, solariilor, viticulturii, pomiculturii sau pe câmp, inclusiv la lucrări precum cele de cosit sau greblat.

Noile tractoare IRUM vor fi echipate cu motoare stagiul 5 de poluare. Ele vor avea disponibilă și opțiunea power shift, care face utilajul mult mai ușor de manevrat.

Prețurile acestor tractoare vor fi cuprinse între 10.000 și 20.000 de euro.

Povestea grupului MAVI

 

IRUM a fost fondată în anul 1953 cu scopul de a produce, întreține și repara utilaje și mecanisme agricole și forestiere. În cei peste 67 de ani de la înființare, fabrica a trecut prin transformări dramatice, de la riscul de a fi abandonată, până a ajuns la nivelul unei companii moderne care deține singurul centru privat de cercetare și dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere din România.

În anul 1999 IRUM devine o companie cu capital integral privat, cu Maviprod acționar principal, dezvoltându-se în special ca producător în industria forestieră. Anii care urmează aduc îmbunătățirea și creșterea constantă a gamei de produse.

În 2010 începe o nouă etapă în evoluția companiei: primele tractoare agricole ies de pe noua linie de asamblare, combinând tehnologia Belarus cu priceperea și experiența IRUM. Tot în 2010, IRUM face următorul pas în modernizarea produselor prin lansarea modelului TAF 2010M, primul utilaj în care ergonomia și confortul în utilizare primesc o atenție deosebită.

Anul 2012 marchează dotarea utilajelor TAF cu premiatului motor Perkins seria 1200, cu stagiul de poluare Tier IIIB. Totodată, este anul în care IRUM participă la târgul KWF-Expo cu cel mai avansat model de la acea dată al centrului de dezvoltare IRUM, TAF 2012. În 2013 IRUM celebrează a 60-a aniversare.

În 2015 este inaugurat Centrul de Cercetare și Dezvoltare pentru Utilaje Agricole și Forestiere iFOR IRUM, singurul centru privat de cercetare în aceste domenii din țară. La iFOR, 50 de ingineri dezvoltă o serie de produse noi, românești.

În 2016 se lansează TAF 2012 G cu clește, utilaj conceput în iFOR, un tractor forestier românesc cu performanțe occidentale care se remarcă prin eficiență și confort. În 2017 sunt lansate TAF 2012 G 6C și TAF 2012 PS 6C, ambele utilaje fiind concepute în centrul de cercetare iFOR.

Anul 2018 este marcat de împlinirea a 65 de ani de la înființarea fabricii IRUM și 25 de ani de la înființarea rețelei de magazine și service MAVI. 2018 are o importanță deosebită prin lansarea celui mai nou tractor agricol românesc TAGRO, un concept iFOR IRUM.

Fabrica dispune de un centru de prelucrări CNC, turnătorie, linie de tratament termic, sculărie, atelier sudură, vopsitorie și service. Astfel, aproximativ 70% din componentele tractorului forestier sunt producție proprie. Producția IRUM cuprinde acum tractoare articulate forestiere, tractoare agricole, funiculare, troliuri și piese de schimb.

După mai bine de 67 de ani, fabrica desfășurată pe o suprafață de 175.000 m2 îi ține aproape pe cei peste 600 de angajați. Prin producția de utilaje și piese de schimb a fabricii IRUM, rețeaua MAVI care oferă soluții tehnice pentru orice utilaj, Centrul de Cercetare și Dezvoltare iFOR, precum și prin brandurile TAF și TAGRO, grupul MAVIPROD continuă să contribuie semnificativ la dezvoltarea României.

 

 

Related posts

Depozitul ecologic de deșeuri al Maramureșului, gata până în vară

Nora Dumitrescu

România cumpără 20 de noi trenuri electrice, investiție de 120 milioane euro din fonduri europene

redactia

Brașovenii de la Normandia vor vinde, în România, roboții unei companii gigant din Germania

Papuc Irina

Trei constructori vor moderniza străzile Zalăului pe fonduri europene

Nora Dumitrescu

Micii producători își fac loc pe internet. Ciolanul afumat de Cluj, livrat la București

Nora Dumitrescu

Conducerea prin exemplul personal și transferul cunoștințelor către generațiile mai tinere

Ligia Voro

Fungicidul Zorvec, lansat pe piața românească de Corteva Agriscience

Stefana Muresan

Hibrizi cu adevărat high oleici!

redactia

Dorel Goia: O companie care nu performează cu o tehnologie de ultimă oră, nu are nicio şansă

Stefana Muresan

Nord Conforest va ridica Pădurea Clujenilor cu 4,5 milioane euro

Nora Dumitrescu

Hexagon Offices & Apartments – prima investiție a Grupului KESZ în România

Ionut Oprea

Preocupări pentru adaptarea ofertei educaționale la Facultatea de Economie și Drept a UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Orașul în care companiile private investesc peste un milion de euro pentru a-l face primul ”SMART City” din România

Stefana Muresan

Parcul de biodiversitate din Hoia, aproape de intrarea în șantier

Nora Dumitrescu

Investițiile în infrastructura agricolă și silvică: Ministerul Agriculturii încă lucrează la Programul național strategic

Ion Surdu

Primul Lidl din Câmpia Turzii va avea sens giratoriu

Nora Dumitrescu

Noul ministru al Sănătății din România este din Sibiu. A lucrat în spitale din Europa și este chirurg la Polisano

Papuc Irina

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, vizită în Sălaj. Oportunități de afaceri

redactia

24REAL: masini gratis pentru birou inchiriat

Papuc Irina

ASA Cons a pus grinzile pe noua fabrică de textile din Baia Mare

Nora Dumitrescu

20 de tramvaie Astra şi 22 de autobuze Mercedes pentru Oradea

Traian Dan

Enjoy, Transylvania! A jewel of Romania in the heart of Europe

redactia

Start-Up Nation: Cluj, 1.223 dosare înscrise. Rata de înscriere, patru proiecte pe minut

Stefana Muresan

Sălajul, pe cale să preia Ministerul Transporturilor

Nora Dumitrescu

Leave a Comment