Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Plimbare virtuală printre monumentele Art Nouveau ale Oradiei

Oradea a sărbătorit miercuri, 10 iunie 2020, Ziua Mondială Art Nouveau, celebrând creația a doi mari reprezentanți europeni ai stilului, Antonio Gaudi și Ödön Lechner.

În anii 2017, 2018 și 2019 Oradea s-a alăturat acestei inițiative, organizând o serie de evenimente menite să promoveze specificul Art Nouveau în rândul comunității locale și a turiștilor. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Art Nouveau, finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transnațională DUNĂREA, în cadrul căruia Primăria Municipiului Oradea are rolul de lider de proiect.

Oradea s-a aliniat temei europene a anului 2020 – ”stained-glass Art Nouveau” vitraliilor Art Nouveau. Conceptul derivă din trăsăturile specifice curentului Art Nouveau, care se remarcă prin prelucrarea unor teme inspirate de mediul natural, în special de floră și faună. Ediția a opta din anul 2020 a Zilei Mondiale Art Nouveau va evidenția aceste modele care transpun decorul imaginat de artiști în sticlă.

Vă invităm într-o călătorie virtuală plină de culori, flori, și reflexii, ascunse prin palate orădene și nedescoperite încă de public. Vizionare plăcută!

Proiect: Oradea Heritage – Fundația de Protejarea Monumentelor Istorice din Bihor – www.oradeaheritage.ro
Producție video: The Brothers M – https://thebrothersm.eu/
Youtube: https://youtu.be/BAyLRmqKGDA

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produsele de Cluj, din nou în aer liber

Articolul următor

Un startup care a realizat prima mască transparentă și biodegradabilă a primit o finanțare de peste 1 milion de euro pentru a dezvolta producția la scară largă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share