Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Casa Darvas – La Roche va fi deschisă ca secție muzeală Art Nouveau în august

Situată pe strada Iosif Vulcan, la nr. 11, cocheta clădire este unică prin frumuseţea şi modernitatea sa, putând sta alături de cele mai originale creaţii arhitecturale europene de la începutul secolului XX. O clădire emblematică care se bucură de vitralii impresionante Casa Darvas – La Roche este una dintre cele mai de preţ bijuterii arhitectonice ale oraşului Oradea, fiind construită între anii 1909 şi 1912 de către fraţii László şi József Vágó în stil Art Nouveau-Secession.

Proiectul de restaurare a Casei Darvas – La Roche în vederea valorificării patrimoniului cultural secession a început în ianuarie 2018, lucrările fiind finanțate din fonduri europene. Valoarea contractului de execuție este de 4.793.443.71 lei (fără TVA), respectiv 5.704.198.01 lei cu TVA, iar executantul lucrărilor de restaurare este S.C. Constructorul Sălard.

În acest moment, lucrările de reabilitare a imobilului sunt finalizate și se fac ultimele pregătri în vederea efectuării recepției la terminarea lucrărilor.

Casa Darvas – La Roche

În continuare, Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural urmează să amenajeze spațiul muzeal și să deschidă în a doua jumătate a lunii august Secția Muzeală Art Nouveau.

Lucrările de reabilitare sunt finalizate, în prezent se montează mobilierul și se lucrează la decorațiuni. Primăria intenționează să achiziționeze câteva piese de mobilier proiectate de frații arhitecți Vágó, iar până la jumătatea lunii august Casa Darvas va fi pusă în funcțiune și va fi deschisă publicului.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Articolul următor

Inspecția muncii a controlat fabricile de textile din Cluj

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share