Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Principalul angajator din municipiul Blaj – compania Bosch – a anunțat câteva măsuri după revenirea din criza provocată de extinderea Covid-19. Într-un interviu pentru alba24.ro directorii companiei au spus că printre acestea se numără reducerea programului de lucru.

„De exemplu, pentru următoarele 6 săptămâni, până la finalul lunii iulie am ajuns la un acord cu sindicatul pentru a reduce programul de lucru de la 5 la 4 zile pe săptămână în aproximativ jumătate din secțiile noastre, din zona de producție. Restul va funcționa în continuare cu 5 zile pe săptămână. În paralel prin programul guvernului pentru sprijinirea mediului de afaceri o să putem aduce înapoi oamenii care sunt acum în șomaj tehnic. Asta pentru că și noi am văzut o scădere considerabilă a cererii începând cu finalul lunii martie din cauză că majoritatea clienților noștri și-au întrerupt activitatea”, au spus Alexander Firsching, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj și Dirk Arnold, directorul tehnic al unitătii de producție.

Din acest punct de vedere, cei doi au precizat că veniturile din sectorul auto au fost aproape zero în aprilie, iar în mai și iunie încep încet să își revină pentru că și companiile auto au început să funcționeze.

„Pe lângă asta, avem un portofoliu diversificat de clienți din alte sectoare industriale pentru care producem echipamente și componente de 10 ani aici la Blaj. Producția acestor echipamente industriale și de automatizări a continuat și în perioada crizei în mod constant. Așa că, din acest punct de vedere, datorită portofoliului mixt am reușit să funcționam fără întrerupere”, au mai spus directorii Bosch din Blaj. Prodcuția companiei dedicată sectorului automotive reprezintă aproximativ trei pătrimi.

Întrebați dacă au fost nevoiți să concedieze oameni în această perioadă, șefii Bosch Blaj au spus că nu au concediat pe nimeni. „Am apelat la șomajul tehnic care a fost o măsură foarte bună luată de guvern. Practic măsura ne-a permis să trimitem oamenii acasă până la finalul lunii mai iar guvernul a plătit compensații financiare astfel încât oamenii să nu fie afectați. Iar acum, din iunie, vom beneficia de măsura de sprijinire a economiei promovată de guvern prin care putem aduce oamenii înapoi din șomajul tehnic. E foarte important pentru sectorul producției pentru că asta ne permite să păstrăm oamenii calificați care au cunoștințele tehnice necesare și nu îi pierdem. Da, și cum am mai zis, noi avem planuri și strategii pe termen lung aici în România și trebuie să găsim soluții pentru a depăși această perioadă dificilă în care multe activități economice s-au oprit brusc dar temporar. De aceea ne concentrăm să păstrăm aici oamenii calificați și trebuie să găsim modalitatea să facem asta”, au explicat ei pentru alba24.ro. Interviul complet poate fi citit aici.

Amintim că unitatea de producție Bosch din Blaj s-a dezvoltat semnificativ în 2019, atât din punct de vedere al producției, cât și al infrastructurii. Tot anul trecut Bosch a inaugurat o nouă clădire de birouri și laboratoare care găzduiesc aproximativ 250 de angajați. Fabrica și-a relocat și depozitul într-un nou centru logistic cu o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Forestierii vor să se dezvolte prin investiții asigurate din fonduri europene

Articolul următor

Casa Darvas – La Roche va fi deschisă ca secție muzeală Art Nouveau în august

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share