Alba Industrie Judete Lideri si afaceri Ultimele stiri

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Principalul angajator din municipiul Blaj – compania Bosch – a anunțat câteva măsuri după revenirea din criza provocată de extinderea Covid-19. Într-un interviu pentru alba24.ro directorii companiei au spus că printre acestea se numără reducerea programului de lucru.

„De exemplu, pentru următoarele 6 săptămâni, până la finalul lunii iulie am ajuns la un acord cu sindicatul pentru a reduce programul de lucru de la 5 la 4 zile pe săptămână în aproximativ jumătate din secțiile noastre, din zona de producție. Restul va funcționa în continuare cu 5 zile pe săptămână. În paralel prin programul guvernului pentru sprijinirea mediului de afaceri o să putem aduce înapoi oamenii care sunt acum în șomaj tehnic. Asta pentru că și noi am văzut o scădere considerabilă a cererii începând cu finalul lunii martie din cauză că majoritatea clienților noștri și-au întrerupt activitatea”, au spus Alexander Firsching, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj și Dirk Arnold, directorul tehnic al unitătii de producție.

Din acest punct de vedere, cei doi au precizat că veniturile din sectorul auto au fost aproape zero în aprilie, iar în mai și iunie încep încet să își revină pentru că și companiile auto au început să funcționeze.

„Pe lângă asta, avem un portofoliu diversificat de clienți din alte sectoare industriale pentru care producem echipamente și componente de 10 ani aici la Blaj. Producția acestor echipamente industriale și de automatizări a continuat și în perioada crizei în mod constant. Așa că, din acest punct de vedere, datorită portofoliului mixt am reușit să funcționam fără întrerupere”, au mai spus directorii Bosch din Blaj. Prodcuția companiei dedicată sectorului automotive reprezintă aproximativ trei pătrimi.

Întrebați dacă au fost nevoiți să concedieze oameni în această perioadă, șefii Bosch Blaj au spus că nu au concediat pe nimeni. „Am apelat la șomajul tehnic care a fost o măsură foarte bună luată de guvern. Practic măsura ne-a permis să trimitem oamenii acasă până la finalul lunii mai iar guvernul a plătit compensații financiare astfel încât oamenii să nu fie afectați. Iar acum, din iunie, vom beneficia de măsura de sprijinire a economiei promovată de guvern prin care putem aduce oamenii înapoi din șomajul tehnic. E foarte important pentru sectorul producției pentru că asta ne permite să păstrăm oamenii calificați care au cunoștințele tehnice necesare și nu îi pierdem. Da, și cum am mai zis, noi avem planuri și strategii pe termen lung aici în România și trebuie să găsim soluții pentru a depăși această perioadă dificilă în care multe activități economice s-au oprit brusc dar temporar. De aceea ne concentrăm să păstrăm aici oamenii calificați și trebuie să găsim modalitatea să facem asta”, au explicat ei pentru alba24.ro. Interviul complet poate fi citit aici.

Amintim că unitatea de producție Bosch din Blaj s-a dezvoltat semnificativ în 2019, atât din punct de vedere al producției, cât și al infrastructurii. Tot anul trecut Bosch a inaugurat o nouă clădire de birouri și laboratoare care găzduiesc aproximativ 250 de angajați. Fabrica și-a relocat și depozitul într-un nou centru logistic cu o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați.

Related posts

Pălinca produsă în Odorheiul Secuiesc, Sfântu Gheorghe și Bădăcin le-a luat europenilor toate medaliile

redactia

APIA a autorizat pentru plată 715 milioane de Euro către peste 500.000 de fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans

Papuc Irina

Trei fraţi din Cluj vând fructe de 2 mil. lei dintr-o livadă de 100 de hectare

Stefana Muresan

Noua companie aeriană, lansată de proprietarul Christian Tour, va efectua zboruri de pe Aeroportul Sibiu

Papuc Irina

Proiect pentru accelerarea digitalizării sistemului educațional, realizat la UBB

Stefana Muresan

Sibiu: Donație de 30.000 de euro pentru Spitalul de Psihiatrie, datorită Rotary Club

Stefana Muresan

Parcare supraterană de 250 de locuri în centrul Timișoarei

Stefana Muresan

Parcul industrial Câmpia Turzii, investitii de peste 5 milioane de euro

Stefana Muresan

Încă un parc industrial în județul Bihor, la Drăgănești, în Țara Beiușului

Traian Dan

ACAROM: Uzina Dacia de la Mioveni, creştere a producţiei de 6,8%, depăşind 330.000 vehicule

redactia

Mircea Solovăstru: “Am redescoperit că avem două țări surori extraordinar de frumoase”

Ligia Voro

Patrimoniul Sibiului, adunat într-o versiune online actualizată. Urmează retrospectiva evenimentelor din ultimii 800 de ani

Papuc Irina

Proiect de reabilitare cu fonduri europene a Muzeului Etnografic al Transilvaniei

Stefana Muresan

”Automobiles, Mobility, Modeling and Alternative solutions – AMMA 2018”

redactia

Competiție pentru start-up-uri. Antreprenorii cu idei sau afaceri în Energie, Mobilitate sau Smart City pot câștiga milioane de euro

Papuc Irina

Campionii business-ului arădean, premiați la cea de-a 25-a ediție a Topului Firmelor

redactia

Săptămâna Belgiană 2017 la Cluj Napoca

Ionut Oprea

Cele mai citite articole publicate pe site-ul Transilvania Business în 2018

redactia

Viitor incubator de afaceri la Târgu Secuiesc, realizat prin fonduri Regio

Ligia Voro

Adrian Pintea, Director General APIA: Procentul de absorbție din Fondul European de Garantare Agricolă este simțitor mai mare

Stefana Muresan

Direcția de drumuri a demarat lucrări de estetică pe arterele din Cluj

Nora Dumitrescu

Belgian Week 2018: networking & new projects

Ionut Oprea

Pombis din Bistriţa-Năsăud vinde retailerilor fructe şi sucuri de 1,5 mil. euro

Stefana Muresan

CNAIR a luat 100 de basculante Ford pentru deszăpezire, investiție de aproape 10 mil. euro

redactia

Leave a Comment