Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Sibiu invită firmele de construcții să participe la extinderea cu 6 ha a spațiilor verzi din oraș: contract de 13 milioane de lei

Primăria Sibiu a anunțat că inițiază o nouă procedură de achiziție pentru amenajarea viitorului parc din cartierul Tilișca, care urmează să devină al doilea parc ca suprafață din municipiu. Este vorba despre realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor, după ce inițial nicio companie nu a depus dosarul sau acesta nu a fost conform.

„Inițial, am organizat mai multe proceduri de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic, dar fie nu am primit oferte, fie oferta primită nu a fost conformă. Procedura pe care o lansăm acum include și execuția lucrărilor și, astfel, sperăm ca acest proiect să genereze mai mult interes pentru firmele de construcții. Este un proiect foarte important pentru Sibiu prin care zonele verzi din oraș se vor extinde cu peste 6 hectare. Îmi doresc să se materializeze cât mai repede și de aceea invit firmele interesate să participe la licitație”, a explicat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Procedura de achiziție se va desfășura pe platforma publică de achiziții SICAP, iar ofertele se pot depune până în data de 15 iulie.

Proiectul are o valoare estimată de 13,2 milioane de lei, iar amenajarea parcului va presupune realizarea de lucrări de infrastructură (amenajarea terenului, realizarea rețelelor de apă și canalizare, inclusiv a unui sistem automatizat de irigații și a unor toalete publice cu igienizare automată, amenajarea sistemului de iluminat public, modernizarea unei străzi adiacente etc.), dar și amenajarea și dotarea parcului (spațiu verde cu iarbă, arbori, arbuști și flori; alei pietonale; piste pentru biciclete; un teren de minigolf; un teren de sport multifuncțional; o zonă de fitness în aer liber; o fântână arteziană în zona centrală a parcului etc.).

După semnarea contractului, firma respectivă va avea la dispoziție 18 luni pentru finalizarea parcului.

Amintim că viitorul parc Tilișca va fi realizat pe o fostă groapă de gunoi, cu fonduri europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prysmian Group lansează aplicația Cable App

Articolul următor

Griffes | Open space – a thing of the past?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share