Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vizită europeană la magazinul Făcut în Sălaj

Vicepreședintele comisiei de agricultură a Parlamentului European, Daniel Buda, a făcut o vizită inopinată la magazinul micilor producători din Zalău.

“O vizită surpriză, ca în Sâmbăta Rusaliilor: Daniel Buda, un promotor al consumului de produse locale”, au consemnat reprezentanții unității. Europarlamentarul clujean născut în comuna Românași (Sălaj) este absolvent al Facultății de Zootehnie și al Facultății de Drept, ambele din Cluj-Napoca. 

O inițiativă locală s-a concretizat într-un magazin de produse locale, dedicat producătorilor sălăjeni. Produsele alimentare și nealimentare sunt făcute în arealul județului, dar unitatea se adresează și turiștilor.

Prin preluarea componentei de comercializare a producției locale, magazinul ajută producătorii locali să-și valorifice producția mai rapid, la un preț mai bun și le permite să se focuseze pe componenta de producție și procesare mai calitativă.

Segmentul țintă îl reprezintă familia, respectiv mămicile care își doresc hrană sănătoasă pentru copii. Atingem și segmentul pieței de cadouri ce explodează în preajma sărbătorilor religioase, prin oferirea de produse locale adaptate. Țintim și hotelurile și restaurantele care pot deveni clienți pe componenta gastronomică locală”, a declarat Ana Tudoran, promotoarea inițiativei.

Printre produsele comercializate se numără cele alimentare certificate tradițional, păstrăv, cosmetice din plante naturale, produse apicole, vinul spumant Silvania de Șimleu, vinuri de la Camăr și Carastelec, cidru de la Zimbor, dar și ceramică din Borla, împletituri de nuiele de la Var, clopuri de paie din Poptelec, produse manuale ornamentale. Sediul unității a fost stabilit în Galeriile Meseș din Zalău.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romsilva face curierat cu lemn de foc la Cluj

Articolul următor

AUTORIZAȚIILE DE LIBERĂ TRECERE PRIN SATU MARE PENTRU AUTOVEHICULELE DE MARE TONAJ SE ELIBEREAZĂ ONLINE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share