Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroporturile din România vor relua traficul spre țările cu risc redus

Asociația Aeroporturilor din România (AAR) a propus ridicarea restricțiilor privind zborurile din România și reluarea traficului aerian spre țările cu risc epidemiologic redus, sugestie aprobată de ministrul transporturilor.

Propunerea a fost făcută la întâlnirea directorii generali ai aeroporturilor cu ministrul Lucian Bode, în contextul generat de pandemia de coronavirus, ce a afectat grav aviația civilă. Traficul pe aeroporturile țării a scăzut, de la declararea stării de urgență cu 95%, ducând la pierderi financiare uriașe.

“Având în vedere că traficul feroviar și rutier au fost deschise de la 1 iunie, iar țările vecine Bulgaria, Ungaria sau Serbia permit deja zborurile spre destinații externe, solicităm ca după 17 iunie să fie ridicate restricțiile privind zborurile către țările unde numărul cazurilor de coronavirus este în scădere, precum Germania, Elveția, Belgia sau Austria.

Am implementat toate măsurile pentru limitarea răspândirii Covid-19 și siguranța pasagerilor. Aeroporturile din România își desfășoară activitatea pe o piață extrem de concurențială; dacă restricțiile de zbor se mențin, vom avea un dezavantaj foarte mare față de cele din țările vecine”, a declarat David Ciceo, președintele AAR.

Bode a fost de acord cu solicitările și va face demersuri pentru reluarea traficului aerian spre țările cu risc epidemiologic redus. El spune că va sprijini aeroporturile pentru a depăși criza financiară cu care se confruntă și a propus o întâlnire între directorii aeroporturilor și miniștrii finanțelor, dezvoltării și muncii.

Alte sugestii au fost elaborarea unei scheme de ajutor de stat pentru aeroporturi; introducerea aeroporturilor ca entități eligibile la obținerea de împrumuturi garantate de stat; aplicarea ordonanței de urgență pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor. AAR are 23 de membri, dintre care 16 aeroporturi civile și 7 companii cu activitate în domeniul aviației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Selina preia Autostrada Transilvania de unde a părăsit-o Bechtel

Articolul următor

Clujul își face skatepark de 3 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share