Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lidl va finanța proiecte de mediu și educație din orașele Ardealului

Municipiile Brașov, Cluj-Napoca și Oradea au fost incluse într-un program de finanțare pentru inițiative comunitare de mediu și educație de 250.000 de euro.

Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) și compania Lidl România au demarat programul numit „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” prin care vor fi oferite micro-granturi nerambursabile pentru inițiative locale organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de învățământ și grupurilor de inițiativă din cinci orașe, celelate două fiind Buftea și Vaslui.

Demersul este implementat prin cinci fundații comunitare din aceste orașe. Fiecare va acorda finanțări de 50.000 de euro și mentorat celor mai bune soluții la provocări în mediu și educație.

Până la finalul lunii iunie, are loc prima etapă, bazată pe dialogul și partiparea comunității și a administrației locale, pentru identificarea provocărilor comunității, iar din iulie vor fi lansate apelurile de proiecte și să înceapă activarea de soluții sustenabile și participative.

“Ne dorim ca programul să devină un model de bună practică, de colaborare între mediul de afaceri privat și cel asociativ, între aceștia și administrația locală, în folosul comunității clujene”, a menționat Marian Dobre, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.

În România, șase din zece români nu au încredere nimeni în afara cercului de apropiați, iar media de implicare în activități de voluntariat este semnificativ mai redusă comparativ cu cea din alte state europene, conform unui studiu al IRES. 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
wikimedia.org

Planul Aeroportului Internațional Sibiu pentru asigurarea continuității operațiunilor în 2020

Articolul următor

Selina preia Autostrada Transilvania de unde a părăsit-o Bechtel

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share