Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

60 de crame din Transilvania-Banat, pe harta digitală viticolă a României

Prima hartă digitală a cramelor din țara noastră cuprinde aproape 60 de astfel de obiective din zona Transilvania-Banat.

În zona Crișana-Maramureș au fost inventariate de portalul Crame România 29 de obiective vinicole, în Transilvania 26, iar în Banat 7. Cele mai multe din țară sunt în Oltenia-Muntenia – 68, alte zone prezente fiind Moldova – 26, Dobrogea – 20, Terasele Dunării – 2.

Printre cele mai mari crame din Transilvania-Banat prezente se numără Jidvei, Recaș. Rătești, Dorvena, Balla Geza, Villa Vinea, Terra Natura, Lechburg, La Salina, Liliac.

Pe harta interactivă apar și cei mai cunoscuți producători de brânzeturi din regiuni aceste regiuni, iar în Transilvania și Banat figurează La Colline, Atelierul de Lapte, Romfulda, Olympus, Hochland, Karpaten Milk, Ibănești, Transilvania Lactate, Napolact, Floare din Banat, Therezia, Viomil.

În ultimii doi ani, tot mai mulţi producători locali au pus accentul pe producţia de brânzeturi de calitate, elaborate cu grijiă, pe baza reţetelor internaţionale ori româneşti. 

Fie că vorbim de producţia artizanală sau industrială de brânzeturi, proaspete sau maturate, din lapte de vacă, oaie, capră sau chiar de bivoliţă, producătorii români sunt tot mai mulţi”, își justifică demersul inițiatorii proiectului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Granturi norvegiene pentru restaurarea monumentului Sarmizegetusa Regia

Articolul următor

Zalăul va avea primul cinema drive-in

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share