Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Granturi norvegiene pentru restaurarea monumentului Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia va fi conservată și restaurată în cadrul unui proiect de 3 milioane de euro. DIn această sumă, 2 milioane provin din fonduri norvegiene, iar un milion – din bugetul Consiliului Județean Hunedoara.

Consiliul Județean Hunedoara a anunțat că a obținut o finanțare în valoare de aproximativ 2 milioane de euro prin progamul RO-Cultura pentru conservarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentului Sarmizegetusa Regia. Este vorba despre proiectul ”Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european”, depus prin programul RO-Cultura, apelul ”Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”, program finanțat prin Granturi SEE (fonduri norvegiene) 2014 – 2021.

Proiectul va fi derulat de Fundația Mihai Eminescu Trust și Møre & Romsdal County Council din Norvegia.

Potrivit autorităților, obiectivul proiectului este acela de a avea un monument istoric restaurat și revitalizat, valorificat cultural și economic, care să atragă după sine creșterea cu cel puțin 30% a numărului de vizitatori și să readucă în atenția publicului o serie de activități interactive, printre care și reînvierea unor meșteșuguri tradiționale (fierăria dacică, prin amenajarea unui atelier mobil).

Mai exact, în cadrul proiectului va fi restaurat întregul zid al cetății și transformată incinta militară într-un ”muzeu viu”, completată cu cercetări arheologice, taluzări și amenajări ale terenului, refacerea și îmbunătățirea infrastructurii de vizitare – trasee de acces, semnalizare, realizare lapidariu și adăpost pentru vizitatori.

Durata de implementare a proiectului este de 48 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autoritățile locale pot prelua de la guvern centurile ocolitoare și alte proiecte de infrastructură

Articolul următor

60 de crame din Transilvania-Banat, pe harta digitală viticolă a României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share