Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autoritățile locale pot prelua de la guvern centurile ocolitoare și alte proiecte de infrastructură

Autoritățile locale vor putea prelua de la ministere și companiile naționale proiectele de infrastructură rutieră şi feroviară de interes local, a anunțat vineri şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. 

„Ministerul Fondurilor Europene a propus şi a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care permite transferul proiectelor de infrastructură rutieră şi feroviară de interes local de la autorităţile centrale la nivelul autorităţilor locale. Este o soluţie aşteptată, cerută de foarte mult timp de către autorităţile locale care asistau neputincioase la modul în care unele rute de transport cu trafic intens, pur şi simplu, aglomerau comunităţile locale, aglomerau infrastructura de transport local la nivelul unor localităţi, fără a putea interveni pentru modernizarea, extinderea sau reabiliarea acestor infrastructuri”, a explicat Dancă, în cadrul unei declaraţii de presă, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Mai exact, actul normativ adoptat de Guvernul orban le dă autorităților locale posibilitatea, fie de a intra într-un parteneriat cu CNAIR pentru derularea unor proiecte, fie de a le prelua cu totul. „Lista proiectelor de infrastructură care pot face obiectul prevederilor prezentului articol se aprobă prin ordinul ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, cu avizul Ministerului Fondurilor Europene”, se arată în OUG.

Potrivit actului normativ, pentru anul 2020 riscul de dezangajare la nivelul tuturor programelor operaționale este în valoare de 2,15 miliarde euro, iar cele mai mari valori ale riscului de dezangajare sunt înregistrate la nivelul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) cu valoarea de 778,17 milioane euro, Programului Operațional Regional cu valoarea de 740,13 milioane euro și a Programului Operațional Capital Uman cu o valoare de 382,16 milioane euro. Cu alte cuvinte, România riscă să piardă în șase luni sume uriașe de bani. Riscul de dezangajare acționează imediat la sfârșitul anului calendaristic prin dezangajarea sumelor din bugetul alocat României, notează g4media.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Servicii SEO vs. marketing afiliat: Topul celor mai eficiente metode de promovare a produselor pe Internet

Articolul următor

Granturi norvegiene pentru restaurarea monumentului Sarmizegetusa Regia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share