Bihor Comunitate Constructii Fonduri Europene Hobby/Timp liber Investitii Mediu Proiecte Slider Ultimele stiri

Peste 35 de milioane de lei pentru amenajarea a trei piațete în Oradea

Joi, 11 iunie 2020 a fost semnat contractul de finanţare aferent proiectului „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului”.

Primăria Oradea are în curs de implementare o serie de proiecte care urmăresc extinderea spațiilor pietonale din zona centrală, precum reabilitarea Pieței Ferdinand, pietonalizarea străzilor Aurel Lazăr și Libertății, dar și proiectele privind amenajarea unor piațete de cartier care vor asigura o mobilitate policentrică. Până acum au fost finalizate în zona centrală proiectele privind pietonalizarea zonei malului stâng al Crișului Repede și a străzii Vasile Alecsandri.

Proiectul „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului” are în vedere amenajarea unor piațete de cartier, după cum urmează: pe suprafața Pieței Magnolia din Cartierul Rogerius, apoi în zona cuprinsă între Biserica „Sfântul Duh Mângâietorul” – Sala Sporturilor „Antonio Alexe” – Casa Tineretului şi Calea Alexandru Cazaban – cartierul Ioșia și în cartierul Nufărul, în zona Mc Donald’s.

Piațeta Nufărul

Valoarea totală a proiectului este de 35.729.050,99 lei, din care finanțarea nerambursabilă este 34.604.382,03 lei. Proiectul va fi realizat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară: 4, Prioritatea de investiţii 4.1, Cod Apel : POR/182/4/1/Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, de la data semnării contractului de finanțare până la data finalizării implementării proiectului. Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de carbon generate de transportul rutier motorizat în municipiul Oradea prin construirea/modernizarea/extinderea zonelor și traseelor pietonale și a unor trasee pentru biciclişti în zonele centrale ale principalelor cartiere din municipiul Oradea (Nufărul, Ioșia și Rogerius).

Proiectul propune crearea unor zone pietonale care să ofere noi oportunități de deplasare pietonilor, mijloace de conectare la traseele transportului în comun și acces sporit pentru utilizarea pistelor de biciclete existente, la nivelul municipiului Oradea. Cererea de finanțare cuprinde 3 documentații tehnico-economice şi investiţii tratate distinct din punct de vedere administrativ:

  1. Amenajare zona pietonală din str. Nufărului – se propune amplasarea de mobilier urban, refacerea iluminatului public şi plantarea de vegetație joasă, medie și înaltă.
  2. Amenajarea zonei pietonale din Piaţa Magnolia – intervenția propusă urmărește o reconfigurare a pieței pentru a permite accesul facil al pietonilor și al vehiculelor nepoluante (biciclete), redarea trotuarelor circulației pietonale, eliminarea pe cât posibil a barierelor arhitecturale, realizarea unui ambient plăcut și contemporan, prin amenajarea spațiilor verzi în zone cu contur curb, cu linii fluide, care urmăresc intuitiv traseele de deplasare prin piață.
  3. Amenajarea zonei pietonale din strada Alexandru Cazaban – întregul ansamblu propus va realiza o comunicare funcțională și vizuală cu zonele adiacente și construcțiile existente, restructurând și refuncționalizând legăturile între diversele trasee de circulație și zone verzi plantate din împrejurimi. Amplasamentul va fi bordat de un traseu pietonal.

    Piațeta Magnoliei Oradea

Related posts

Schimbarea locului de muncă, printre prioritățile angajaților în 2020: raport

Papuc Irina

Reabilitarea DN Dej-Baia Mare, finanţată cu 57 de milioane de euro de Comisia Europeană

Stefana Muresan

Tibi Uşeriu, scos din cursa extremă Yukon Arctic Ultra din cauza unor degerături

redactia

Peste 200 km de drumuri din Braşov, Covasna, Mureş, Sibiu şi Vaslui vor fi reabilitate cu fonduri UE

Stefana Muresan

Orban vrea finanţarea infrastructurii sportive din bani europeni

Robert Bloancă

EMS Floor înființează o școală de meserii pentru tinerii din Ardeal

Nora Dumitrescu

Proiect de telegondolă în zona Turda

Nora Dumitrescu

O companie din grupul Mitsui Chemicals face angajări la Cluj

Nora Dumitrescu

BUSINESS CHALLENGE 2019

Ionut Oprea

Premierul Orban: Fondul de Dezvoltare și Investiții trebuie desființat

Papuc Irina

Dacia Plant donează gel igienizant pentru patru spitale mari din Braşov

Ion Surdu

Piețele agro ale Sălajului se mută pe internet

Nora Dumitrescu

Fan Courier a cumpărat 6 ha de teren la Cluj pentru un centru regional de 5 milioane de euro

redactia

Mureș: Green Residence face pași spre finish-line și dă consistență brandului Ideal Home (Fomco Imobiliare)

redactia

Daniel Rusen, numit Director de Marketing și Operațiuni la Microsoft România

redactia

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, recunoscuta cu statut de utilitate publică

Papuc Irina

Care este bugetul alocat preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene

redactia

Investiție de 1,8 milioane de euro făcută de Continental la Carei: o nouă stație de epurare a apei

Stefana Muresan

Continental Iasi se extinde

Stefana Muresan

Asset, property si facility management pentru portofolii mari

Ionut Oprea

Autoritățile locale pot prelua de la guvern centurile ocolitoare și alte proiecte de infrastructură

Ion Surdu

CTP a achiziționat A1 Bucharest Park pentru circa 40 milioane de euro

Ligia Voro

UBB, prezentă din nou în clasamentele internaționale

Stefana Muresan

Sistemul de iluminat arhitectural din Cetatea Alba Carolina va fi modernizat și extins: proiect de aproape un milion de euro

Papuc Irina

1 comment

15 Iunie: Sinteza (pozitiva) in constructii - Idei Arhispec 15 June 2020 at 16:14

[…] ! Peste 35 de milioane de lei pentru amenajarea a trei piatete in Oradea. Primaria Oradea are in curs de implementare o serie de proiecte care urmaresc extinderea spatiilor pietonale din zona centrala, precum reabilitarea Pietei Ferdinand, pietonalizarea strazilor Aurel Lazar si Libertatii, dar si proiectele privind amenajarea unor piatete de cartier care vor asigura o mobilitate policentrica. Pana acum au fost finalizate in zona centrala proiectele privind pietonalizarea zonei malului stang al Crisului Repede si a strazii Vasile Alecsandri. Sursa: transilvaniabusiness.ro […]

Reply

Leave a Comment