Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se pun bazele primului consiliu județean digital din România

Executivul județean din Cluj a lansat concursul de soluții dedicat digitalizării instituției și se pregătește să devină primul județ Smart din România prin introducerea unui sistem informatic dedicat, în scopul creșterii calității serviciilor furnizate cetățenilor.

Câștigătorul concursului, care va obține contractul de servicii estimat la 2,8 milioane de lei, taxa pe valoarea adăugată, va trebui să creeze trei aplicații informatice intuitive: atlasul teritorial, ghișeul unic și digitalizarea arhivei, cu grafică unitară, arhitectură actuală, funcționalități interconectate și interoperabile.

Proiectul „Smart Territory” este finanțat din fonduri europene și asigură un proces rapid, transparent, în domeniul autorizării lucrărilor de construire.

Strategia este de a digitaliza întregul proces de depunere a documentelor necesare obținerii autorizației de construire, toate procedurile de verificare, redactare și urmărire a actelor realizate de către funcționarii din administrație și de a asigura un standard comun la nivelul întregului județ.

“Completarea cererilor, depunerea documentelor necesare, urmărirea parcursului cererii, plata taxelor și alte funcțiuni necesare depunerii documentelor se vor face rapid, electronic, de oriunde.

Această debirocratizare nu se rezumă numai la faza de depunere a unor acte ci se extinde la procesarea, verificarea, redactarea și urmărirea actelor emise de administrație. Cetățenii nu vor mai umbla după ștampile și semnături pe tot felul de acte, de la o autoritate la alta”, a declarat președintele instituției, Alin Tișe.

Concursul de soluții urmărește achiziționarea unor servicii de dezvoltare, implementare și mentenanță a unui sistem informatic integrat în cadrul proiectului.

Concurenții trebuie să depună proiecte pentru un sistem informatic integrat modern, inovator și funcțional, care să corespundă cerințelor impuse. Termenul limită de depunere a propunerilor de soluții este 3 august, câștigătorul concursului urmând a fi anunțat în 10 august.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Afaceri americane în Maramureș: profit mai mare la fabricile Eaton

Articolul următor

Avocatul mureșean Vasile Costea: „Dacă vrei să ții pasul cu vremurile, trebuie să ții cont de dezvoltarea economică”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share