Bihor Comunitate Fonduri Europene Infrastructura Investitii Slider Ultimele stiri

Parcarea de 460 de locuri din centrul Oradiei, aproape de darea în folosință

Lucrările derulate la parcarea subterană de pe strada Independenţei sunt aproape de finalizare. După deschidere, timp de trei luni, accesul va fi gratuit.

Parcarea de pe strada Independenţei este o construcţie pe trei niveluri subterane, fiind prevăzută cu 460 de locuri dintre care șase sunt destinate persoanelor cu dizabilități. „Este prima parcare cu trei niveluri subterane realizată în România pe albia unui râu, de aici şi ampla complexitate tehnologică a construcţiei. A fost o lucrare care a depășit așteptările tuturor, inclusiv ale proiectanților”, a declarat Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea.

Parcarea este prevăzută cu un sistem automat de stingere a incendiilor şi instalaţie de evacuare a gazelor. „Vineri avem vizita celor de la Pompieri pentru a primi avizul de funcționare. În caz că vom obține acest aviz în cursul zilei de sâmbătă, 20 iunie, vom deschide această parcare pentru a fi accesibilă celor care vor frecventa zona centrală. Această parcare va fi o gură de oxigen pentru cei care vin în zona centrală, deoarece odată ce am decis pietonalizarea zonei centrale au fost desființate foarte multe locuri de parcare, iar aceste 460 de locuri de parcare vor aduce un confort celor care vor ajunge în această zonă”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Se organizează concurs de proiecte pentru decorarea parcării

Suprafața terenului pe care este construită parcarea este de 4.956 mp, în timp ce suprafața desfășurată este de 14.158 mp. La fiecare nivel sunt prevăzute patru rampe, două centrale, două laterale. Circulația va fi într-un singur sens, existând două rampe de acces și alte două de evacuare, ceea ce permite intrarea și ieșirea a două mașini în același timp. Accesul pietonilor va fi posibil prin intermediul a trei scări, două spre str. Independenței și una spre Crișul Repede.

Lucrările au fost realizate de Construcții Bihor pe principiul creditului furnizor, plata urmând să se facă de către Administrația Domeniului Public Oradea, doar după finalizarea investiției, în șase rate semestriale egale.

Valoarea investiției este de 39,7 milioane lei (8,1 milioane euro), din care 7,3 milioane lei (1,5 milioane euro) a fost cota de finanțare a RDS.

Așa cum am obișnuit orădenii la celelalte parcări construite de municipalitate, și această parcare va fi la dispoziția cetățenilor în mod gratuit în primele 90 de zile de la deschiderea acestuia”, a anunțat Florin Birta.

Totodată, viceprimarul a reamintit că Primăria Oradea, prin Instituția Arhitectului Șef, a lansat în cursul lunii mai concursul internațional de soluții, care are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru realizarea unui spațiu urban marcat de un volum simbol pe amplasamentul delimitat de strada Independenței și malul Crişului Repede, deasupra parcării construite.

Related posts

Circulație restricționată pe DN14A, la Iernut, pentru Autostrada 3  

Ligia Voro

Fermierii vor beneficia de sprijin material crescut din fonduri europene

Stefana Muresan

Asocierea Itinera – Retter Projectmanagement, câştigătoarea contractului de 44,6 milioane de euro, fără TVA, pentru realizarea tronsonului de autostradă Târgu Mureş – Ungheni

redactia

ANCPI a înregistrat în 2018 peste 500.000 de imobile, cu peste 31% mai multe faţă de 2017

redactia

Wizz Air caută însoțitoare de bord la Oradea

Traian Dan

Motociclete de intervenție urbană pentru Brașov, Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Arad: OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de carburanţi, investiţie de aproximativ 19 milioane de euro

Stefana Muresan

CJ Cluj: Lucrări de reabilitare a drumului județean Gilău – Someșul Rece – Marisel

Stefana Muresan

Peste 20 de companii de IT se aliniază la START-ul Regattei IT

Ligia Voro

IAR Braşov, cifră de afaceri de 152 de milioane de lei în 2016

Stefana Muresan

MYS 2020: A Superyacht Industry Support Show

Ionut Oprea

Dedeman își deschide un magazin de 12 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Reuniunea Ambasadorilor IMM: Propuneri pentru adaptarea la economia digitală

Ligia Voro

Ministerul Transporturilor a aprobat cererea de finanțare pentru autostrada Sibiu-Pitești și a transmis proiectul Comisiei Europene

Papuc Irina

Dental Experts: 10 ani de la deschidere, 70 de ani de experienţă, o familie cu trei generaţii de medici

redactia

Proiect european pentru orientarea tinerilor bihoreni în carieră

Traian Dan

Investitorii în stațiuni balneare, ajutor de minimis de maximum 200.000 de euro

Stefana Muresan

Premieră națională: Cercetători de la Timișoara au realizat prototipul unui dispozitiv care sterilizează aerul expirat de pacienții bolnavi. Se testează la OncoGen

Ion Surdu

Germanii de la E.ON finanțează două spitale din Cluj

Nora Dumitrescu

Sibianul Cornel Amariei, unul dintre cei mai influenți tineri ai lumii. A triumfat în competiţia câştigată în trecut de Elvis Presley şi John F. Kennedy

redactia

Domeniul schiabil Șureanu din Alba va avea un hotel de cinci stele

Stefana Muresan

Lăudată de Donald Tusk, Dacia anunță că face sute de angajări și investește peste 100 de milioane de euro

redactia

VILLA VINEA, crama anului 2017 în Transilvania

Stefana Muresan

CTP își extinde colaborarea cu FRÄNKISCHE Romania în CTPark Turda, ajungând la un total de peste 10.000 m²

Stefana Muresan

Leave a Comment