Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Câmpia Turzii va încuraja transportul public și alternativ cu 10 milioane €

Municipalitatea din Câmpia Turzii vrea să decongestioneze traficul prin instituirea de sensuri unice și eliberarea trotuarelor de mașini.

Administrația locală a invitat cetățenii din cartierul Blocuri la o dezbatere publică în care menționat că dorește eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate, decongestionarea traficului și sporirea numărului locurilor de parcare, prin instituirea de sensuri unice pe unele străzi din această zonă.

Demersul vine în corelare cu proiectul cu finanțare pe fonduri europene, în valoare de 10 milioane de euro, care vizează infrastructura de transport public și măsuri pentru mobilitate alternativă în municipiu.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, implementat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice ca autoritate de management, iar la nivel regional, de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, organism intermediar al POR.

Municipiul și-a propus să cumpere șapte autobuze hibride diesel-electrice, ecologice, să facă 45 de stații de transport public moderne, sistem de e-ticketing cu 10 automate de bilete.

Sunt prevăzute 5,6 km de trasee de biciclete construite sau reabilitate; sistem de închiriere de biciclete cu 25 de rasteluri, opt stații self-service, 100 de biciclete; 19.900 mp suprafață pietonală și semipietonală reabilitată; sistem de management al traficului cu 14 camere video pentru monitorizarea transportului public și circulației; șapte sisteme de localizare a flotei; 5,3 km de infrastructură rutieră reabilitată; străzi utilizate prioritar pentru transport public.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Finanțări de 1,6 milioane de euro pentru șapte orașe și municipii din Bihor

Articolul următor

Pandemia scade chiriile la Cluj. Reduceri de până la 10%

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
2
Share