Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pandemia scade chiriile la Cluj. Reduceri de până la 10%

Luna mai a confirmat tendința de reducere a chiriilor la apartamentele din Cluj-Napoca, unde s-a produs o scădere de 5,5% a prețului mediu, până la valoarea medie de 378 euro/lună.

A fost a patra lună consecutivă de corecții, conform statisticilor agenției Blitz Imobiliare. Cel mai mult a avut de suferit zona centrală, unde s-au redus chiriile cu 9,7%, până la 407 euro/lună. 

Scăderi mai puțin accentuate, dar relevante, au fost resimțite și în cartierele Grigorescu, cu o scădere de 8,5% până la 331 euro/lună, și Zorilor, cu o scădere de 7,8%, chiria pe lună la un apartament fiind de 375 de euro.

La apartamentele de închiriat din Florești a fost o creștere de la 260 de euro în aprilie la 283 de euro în mai (+8,85%). Experții imobiliari pun acest fapt pe seama schimbării structurii anului universitar și a muncii online, care a influențat necesitățile de deplasare.

Studenții și angajații companiilor cu sediul în zonele centrale au lucrat mai mult de acasă și s-au reorientat spre zone cu chirii mai accesibile, chiar dacă aflate la distanțe mai mari față de centru.

Tendința la chirii se va perpetua și în următoarele săptămâni, sunt de părere specialiștii imobiliari, până la clarificarea situației legate de starea de urgență și pachetul de măsuri economice planificat de autorități.

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăți, exprimată în euro/mp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Câmpia Turzii va încuraja transportul public și alternativ cu 10 milioane €

Articolul următor

Zalăul a bătut palma cu concurența: parteneriat cu cinematograful din mașină

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share