Bihor Fonduri Europene Infrastructura Investitii Proiecte Slider Ultimele stiri

Finanțări de 1,6 milioane de euro pentru șapte orașe și municipii din Bihor

Consiliul Județean Bihor prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD) Bihor” va aloca peste 1,6 milioane lei pentru șapte orașe și municipii din județ. Suma care revine unei unități administrativ-teritoriale se ridică la 240.000 lei, fiecare autoritate locală stabilindu-și propria listă de priorități.

În Ștei, din banii alocați de ADD Bihor, se vor realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic necesare pentru optimizarea sistemului de alimentare cu apă a orașului, precum și studiul de fezabilitate pentru reabilitarea conductei de aducțiune a apei pe o lungime de 5.000 metri.

Decizia Primăriei Beiuș a fost de a utiliza suma pentru dotarea Spitalului Municipal ”Episcop Nicolae Popovici” cu un sistem neîntreruptibil de alimentare cu energie (UPS), achiziționarea de jocuri pentru copii și mobilier urban, precum și racordarea la utilități a Bazinului didactic de înot, o investiție realizată în localitate tot de către ADD Bihor.

În orașul Nucet, primăria a decis să continue investițiile în infrastructura școlară. Din banii alocați de Consiliul Județean se va repara curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 și se va dota cu mobilier și echipamente IT corpul secundar al acestei unități de învățământ. Acest corp de clădire a fost recent modernizat tot printr-o finanțare a ADD Bihor în valoare de peste 527.901 lei.

La Salonta, se vor reamenaja și repara mai multe zone publice, în timp ce la Aleșd, finanțarea va fi utilizată pentru elaborarea unor studii și proiecte tehnice necesare demarării unor proiecte de dezvoltare locală. ADD Bihor va plăti pentru Primăria Aleșd studiul de fezabilitate privind modernizarea străzii Ciocârliei, studiul de fezabilitate pentru revitalizarea urbană a Cartierului Șoimul, studiul arheologic și proiectul tehnic de reabilitare și consolidare a ruinelor Cetății “Piatra Șoimului” și proiectul tehnic privind reabilitarea și modernizarea tribunei și a vestiarelor stadionului Arena Sportivă.

La Vașcău, Consiliului Județean va co-finanța proiectul de îmbunătățire a infrastructurii de apă și apă uzată. De asemenea, se vor amenaja parcul central și stația de autobuz din zona gării. Nu în ultimul rând, primăria orașului va putea amenaja parcări de domiciliu pentru locuitorii orașului.

În Săcueni, banii vor fi utilizați pentru continuarea și extinderea unor proiecte de dezvoltare deja finanțate de către ADD Bihor. Este vorba despre asigurarea utilităților și amenajarea drumului de acces pentru Centrul de Transfer Călători – Autogara Săcueni și achiziționarea unei centrale termice pentru Școala Generală “Toldy” din Sânnicolau de Munte. De asemenea, se va amenaja parcarea Bazinului didactic de înot.

Obiectivul Agenției de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor vizează sprijinirea dezvoltării durabile a județului și a unităților administrativ-teritoriale membre ale asociației noastre. Prin această nouă finanțare substanțială, Consiliul Județean și ADD Bihor finanțează proiecte cu adevărat folositoare, care vor schimba în bine viața locuitorilor din aceste orașe”, a precizat Vitalyos Barna, directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor.

Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor are printre membrii fondatori Consiliul Județean Bihor și cele nouă orașe și municipii din județul Bihor. Ea își propune să sprijine dezvoltarea economică și socială a județului și a unităților administrativ-teritoriale, respectând principiile dezvoltării durabile.

Related posts

HMS, Irum, Timflow – premiate pentru Produsul Anului, la Forest România

Ligia Voro

Platformă virtuală pentru bisericile din lemn din Maramureș

Nora Dumitrescu

Împrumut de 50 de milioane lei pentru CJ Bihor pentru finanțarea unor obiective

Traian Dan

Cluj, Oradea și Sibiu câștigă mai mulți bani din parcările publice decât Brașov, deși au mai puține locuri

Ion Surdu

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Nora Dumitrescu

Symbiosy by HB Reavis deploys smart workspaces for bp in Agora Budapest

Papuc Irina

Acționarii Compa Sibiu au aprobat intrarea în sectorul hotelier: va fi creată societatea Compa Hospitality

Papuc Irina

Polonezii de la Impro vor moderniza fabricile din Timiș și Cluj

Nora Dumitrescu

Germanii de la Lidl vor inaugura mai multe magazine în Ardeal

Nora Dumitrescu

CFR SA, proiect finanțat din fonduri europene

Stefana Muresan

PRIA Gala Fermierilor Români va avea loc la Academia de Științe Agricole și Silvice în 27 septembrie 2018

redactia

Cererea de finanţare de 1,9 mld. lei pentru construcţia Autostrăzii Sebeş-Turda-Faza II, semnată

Stefana Muresan

Cum s-a mobilizat comunitatea din Mediaș pentru a susține spitalul din localitate

Papuc Irina

Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, ofertă pentru Şantierul naval din Mangalia

Stefana Muresan

Romanian Hospitality Awards: Baracca din Cluj, cel mai bun restaurant din Romania

redactia

Producătorul portughez de componente auto Coindu angajează 125 de oameni pentru fabrica de lângă Arad

redactia

Investiţie de peste 1 mil. euro pentru dotarea a două spitale din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

24REAL: masini gratis pentru birou inchiriat

Papuc Irina

„Ruta bisericilor de lemn din Bihor”, recunoscută de Ministerul Economiei

Traian Dan

Raport BNR: România trebuie să înceapă corecţia macroeconomică în 2021

Ion Surdu

Orange aduce inovaţia 5G la UNTOLD

Ligia Voro

Electrogrup a modernizat stațiile de transformare din Tășnad și Ocna Mureș

Nora Dumitrescu

Producătorul de cabluri IPROEB din Bistrița – măriri de salarii cu 20% și noi investiții

Stefana Muresan

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Ion Surdu

Leave a Comment