Bihor Fonduri Europene Infrastructura Investitii Proiecte Slider Ultimele stiri

Finanțări de 1,6 milioane de euro pentru șapte orașe și municipii din Bihor

Consiliul Județean Bihor prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD) Bihor” va aloca peste 1,6 milioane lei pentru șapte orașe și municipii din județ. Suma care revine unei unități administrativ-teritoriale se ridică la 240.000 lei, fiecare autoritate locală stabilindu-și propria listă de priorități.

În Ștei, din banii alocați de ADD Bihor, se vor realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic necesare pentru optimizarea sistemului de alimentare cu apă a orașului, precum și studiul de fezabilitate pentru reabilitarea conductei de aducțiune a apei pe o lungime de 5.000 metri.

Decizia Primăriei Beiuș a fost de a utiliza suma pentru dotarea Spitalului Municipal ”Episcop Nicolae Popovici” cu un sistem neîntreruptibil de alimentare cu energie (UPS), achiziționarea de jocuri pentru copii și mobilier urban, precum și racordarea la utilități a Bazinului didactic de înot, o investiție realizată în localitate tot de către ADD Bihor.

În orașul Nucet, primăria a decis să continue investițiile în infrastructura școlară. Din banii alocați de Consiliul Județean se va repara curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 și se va dota cu mobilier și echipamente IT corpul secundar al acestei unități de învățământ. Acest corp de clădire a fost recent modernizat tot printr-o finanțare a ADD Bihor în valoare de peste 527.901 lei.

La Salonta, se vor reamenaja și repara mai multe zone publice, în timp ce la Aleșd, finanțarea va fi utilizată pentru elaborarea unor studii și proiecte tehnice necesare demarării unor proiecte de dezvoltare locală. ADD Bihor va plăti pentru Primăria Aleșd studiul de fezabilitate privind modernizarea străzii Ciocârliei, studiul de fezabilitate pentru revitalizarea urbană a Cartierului Șoimul, studiul arheologic și proiectul tehnic de reabilitare și consolidare a ruinelor Cetății “Piatra Șoimului” și proiectul tehnic privind reabilitarea și modernizarea tribunei și a vestiarelor stadionului Arena Sportivă.

La Vașcău, Consiliului Județean va co-finanța proiectul de îmbunătățire a infrastructurii de apă și apă uzată. De asemenea, se vor amenaja parcul central și stația de autobuz din zona gării. Nu în ultimul rând, primăria orașului va putea amenaja parcări de domiciliu pentru locuitorii orașului.

În Săcueni, banii vor fi utilizați pentru continuarea și extinderea unor proiecte de dezvoltare deja finanțate de către ADD Bihor. Este vorba despre asigurarea utilităților și amenajarea drumului de acces pentru Centrul de Transfer Călători – Autogara Săcueni și achiziționarea unei centrale termice pentru Școala Generală “Toldy” din Sânnicolau de Munte. De asemenea, se va amenaja parcarea Bazinului didactic de înot.

Obiectivul Agenției de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor vizează sprijinirea dezvoltării durabile a județului și a unităților administrativ-teritoriale membre ale asociației noastre. Prin această nouă finanțare substanțială, Consiliul Județean și ADD Bihor finanțează proiecte cu adevărat folositoare, care vor schimba în bine viața locuitorilor din aceste orașe”, a precizat Vitalyos Barna, directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor.

Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor are printre membrii fondatori Consiliul Județean Bihor și cele nouă orașe și municipii din județul Bihor. Ea își propune să sprijine dezvoltarea economică și socială a județului și a unităților administrativ-teritoriale, respectând principiile dezvoltării durabile.

Related posts

Producătorul de cărămizi Brikston Iaşi ajunge la grupul austriac Leier

redactia

Podul peste Someș finalizat de Tirrena Scavi just-in-time

redactia

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

redactia

Dan Niculae, Director General Transilvania Broker: Țintim o cotă de piață de minim 10% în următorii doi ani

Stefana Muresan

Primăria Deva își reia activitatea: angajații revin la muncă, cu excepția celor izolați la domiciliu

Ion Surdu

Ivan Popovic, Service Unit Manager – Engineering Business Manager NTT DATA Romania: “Cred că o echipă puternică reprezintă fundația fiecărui proiect”

redactia

Taximetriștii clujeni au intrat într-un program special

Nora Dumitrescu

Proiect transfrontalier de turism în Maramureș

Nora Dumitrescu

Cum a fost la HR Summit Cluj-Napoca 2018

Stefana Muresan

Banca Națională a României a redus dobânda de politică monetară la 1,75%/an

Traian Dan

Școala „Oltea Doamna” din Oradea, 100 de ani de existență

Traian Dan

Mandatul lui Ştefan Ioniţă, prelungit în fruntea CNAIR

Stefana Muresan

Piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA) în trimestrul IV 2016

Ligia Voro

Autostrada feroviară spre Ungaria își repornește lucrările

Nora Dumitrescu

APIA a autorizat pentru plată 715 milioane de Euro către peste 500.000 de fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans

Papuc Irina

Contribuabilii pot solicita de la ANAF prin SPV fișa de plătitor simplificată

Traian Dan

Cluj-Napoca ia 66,5 milioane euro de la UE pentru investiții

Stefana Muresan

Pombis din Bistriţa-Năsăud vinde retailerilor fructe şi sucuri de 1,5 mil. euro

Stefana Muresan

NOTE FURNITURE, mobilier din lemn masiv de cea mai înaltă calitate

Tirdea Ionut

BCR a lansat concursul de desene pentru elevi „Școala Banilor Bine-Crescuți”

Traian Dan

WESSLING România este evaluată de către Coface, ca fiind Excellent Small & Medium Enterprises

Ligia Voro

„Asociația Salvatorii de Cărți” din Oradea, oferă cărți gratuite pe timp de criză

Traian Dan

CJ Cluj a alocat 100.000 de lei pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame

Stefana Muresan

Antreprenorii din Maramureș, incluși în negocierile cu Comisia Europeană

Nora Dumitrescu

Leave a Comment